تراشه پرچمدار جدید مدیاتک، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس، با هوش مصنوعی پیشرفتهتر و قابلیتهای ارتباطی بهتر برای پرچمداران اندرویدی معرفی شد.
به گزارش تکناک، مدیاتک بهتازگی از نسخه ارتقایافته تراشه پرچمدار خود، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس، پردهبرداری کرده است. این تراشه در مقایسه با نسخه اصلی، با بهبودهایی در عملکرد پردازنده و قابلیتهای هوش مصنوعی و امکانات ارتباطی همراه شده و قرار است نخستین گوشیهای مجهز به آن تا پایان ماه جاری وارد بازار شوند.
اندروید اتوریتی مینویسد نسخه استاندارد دیمنسیتی ۹۴۰۰ که اواخر سال گذشته معرفی شد، رقیبی قدرتمند برای اسنپدراگون ۸ الیت به شمار میرفت. اکنون مدیاتک با معرفی نسخه پلاس، ارتقاهایی محدود اما مؤثری ارائه داده است. یکی از ویژگیهای مهم نسخه پلاس، افزایش چشمگیر برد بلوتوث بین دو دستگاه از ۱/۵ به ۱۵ کیلومتر است. اخیراً برندهایی مانند ویوو و اوپو و وانپلاس نیز به این قابلیت روی آوردهاند؛ قابلیتی که راه را برای کاربردهای نوآورانه در ارتباطات بیسیم باز میکند.
در بخش پردازنده، تنها هسته اصلی Cortex-X925 با افزایش فرکانس از ۳/۶۳ به ۳/۷۳ گیگاهرتز همراه شده است؛ درحالیکه سایر هستهها با همان سرعت نسخه قبلی کار میکنند. همچنین این تراشه به ۱۰ مگابایت کش سیستمی و ۱۲ مگابایت کش L3 مجهز است. در نتیجه، کاربران میتوانند انتظار بهبود ملایمی در عملکرد تکهستهای را داشته باشند.
درزمینه هوش مصنوعی، اگرچه همچنان از NPU 890 استفاده شده است، پشتیبانی از فناوری Speculative Decoding Plus (SpD+) به نسخه پلاس اضافه شده که با پیشبینی همزمان توکنها، سرعت پردازش مدلهای زبانی بزرگ را تا ۲۰ درصد افزایش میدهد. افزونبر این، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس توانایی اجرای مدلهای DeepSeek R1 Distill با اندازههایی بین ۱/۵ تا ۸ میلیارد پارامتر را بهصورت داخلی دارد. اگرچه نسخه استاندارد نیز از این مدلها پشتیبانی میکند، کارایی آن در این زمینه ضعیفتر خواهد بود.

از دیگر قابلیتهای جدید تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس میتوان به پشتیبانی از باتریهای کمولتاژ اشاره کرد که یا عمر باتری بیشتری بههمراه دارد یا امکان طراحی دستگاههایی کوچکتر و سبکتر را فراهم میکند. همچنین، پشتیبانی از سامانه ماهوارهای BeiDou بهبود یافته است و زمان اتصال اولیه به موقعیت (TTFF) را تا ۳۳ درصد کاهش میدهد.
سایر مشخصات این تراشه با نسخه اصلی تفاوتی ندارد؛ ازجمله پردازنده گرافیکی Arm Immortalis-G925 MC12 و مودم 5G مطابق با Release 17 با سرعت دانلود ۷ گیگابیتبرثانیه و قابلیتهایی نظیر زوم تلهفوتو هوش مصنوعی و زوم HDR در کل بازه بزرگنمایی و فناوری AI Audio Focus.
با اینکه انتظار نمیرود تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس ازنظر قدرت پردازنده مرکزی بر اسنپدراگون ۸ الیت غلبه کند، نسخه استاندارد آن در آزمونهای عملکرد گرافیکی مداوم توانسته بود بسیاری از پرچمداران مجهز به تراشههای اسنپدراگون را پشتسر بگذارد. ازاینرو، انتخاب گوشی مجهز به این تراشه، بهویژه برای کاربران علاقهمند به بازیهای پیشرفته، انتخابی کاملاً منطقی خواهد بود.
مدیاتک اعلام کرده است که نخستین گوشیهای مجهز به تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس در پایان ماه جاری عرضه میشوند و مدلهای سری دیمنسیتی ۹۴۰۰ نیز تا پایان سال وارد بازار ایالات متحده خواهند شد.