شرکت مرسدس بنز با افتتاح اولین کارخانه یکپارچه بازیافت باتری اروپا در کوپنهایم، آلمان، تاریخچه جدیدی در صنعت خودروسازی رقم زده است.
به گزارش تکناک، این کارخانه پیشرفته گامی مهم در تولید پایدار خودروهای برقی (EV) به حساب میآید، که از یک فرایند مکانیکی-هیدرومتالورژیکی استفاده میکند و نرخ بازیافت قابل توجه ۹۶ درصد از مواد با ارزش را به دست میآورد.
این تأسیسات که نمایانگر سرمایهگذاری دهها میلیون یورویی است، به گونهای طراحی شده که سالانه ۲,۵۰۰ تن باتری را پردازش کند و مواد بازیافتی کافی برای تولید ماژولهای بیش از ۵۰,۰۰۰ خودروی برقی جدید تولید نماید.
یورگ بورزر، عضو هیئت مدیره مسئول تولید در گروه مرسدس بنز، در بیانیهای گفت: «این فناوری نوآورانه به ما این امکان را میدهد که مواد خام با ارزش را با بیشترین درجه خلوص از باتری بازیابی کنیم.»
فهرست مطالب
بازیافت نوآورانه باتریهای خودروهای برقی
فرایند نوآورانه این تأسیسات با جداسازی مکانیکی اجزای باتری آغاز میشود و سپس به پردازش هیدرومتالورژیکی جرم سیاه میپردازد، که مواد فعال حاوی فلزات ارزشمندی مانند: کبالت، نیکل و لیتیوم است.
بر اساس گفتههای شرکت مرسدس بنز، این مواد سپس برای استفاده در خودروهای برقی جدید این شرکت به کیفیت مناسب باتری تصفیه میشوند.
کارخانه بازیافت باتری مرسدس بنز در کوپنهایم از یک فرایند هیدرومتالورژیکی با صرفهجویی در انرژی استفاده میکند، که در دمای حداکثر ۸۰ درجه سانتیگراد عمل مینماید تا مصرف انرژی و ضایعات مواد را به حداقل برساند.
این تأسیسات که با ۱۰۰ درصد برق سبز کار میکند، به طور خالص کربنخنثی است. سقف ۶۸۰۰ متر مربعی آن دارای یک سیستم فتوولتائیک ۳۵۰ کیلوواتی است. این تأسیسات میتواند سالانه ۲۵۰۰ تن باتری را پردازش کند و مواد بازیافتی کافی برای بیش از ۵۰۰۰۰ ماژول باتری جدید خودروهای برقی تولید نماید.
فناوری و دانش این کارخانه
فناوری و دانش حاصل از این کارخانه میتواند امکان مقیاسگذاری تولید در آینده را فراهم کند و از تولید پایدارتر خودروهای برقی در میانمدت تا بلندمدت پشتیبانی نماید.
نوآوری چرخشی خودروهای برقی
این شرکت ادعا میکند که کارخانه بازیافت باتری آن با ۱۰۰ درصد برق سبز کار میکند و دارای یک پنل خورشیدی روی سقف است، که میتواند بیش از ۳۵۰ کیلووات برق تولید نماید. این تأسیسات ۶۸۰۰ متر مربعی با تعهد مرسدس بنز به تولید کربنخنثی همخوانی دارد.
استفاده مجدد با بازیافت باتری
همچنین این شرکت باتریهای بازیابی شده را به عنوان قطعات یدکی برای تمامی خودروهای برقی خود ارائه میدهد تا منابع را حفظ کند و به تفکر چرخشی پایبند باشد. یک دستگاه ذخیرهسازی انرژی میتواند به باتریهایی که دیگر برای استفاده در خودرو مناسب نیستند، فرصتی دوباره برای زندگی بدهد.
سه دانشگاه آلمان در این ابتکار همکاری میکنند، که توسط وزارت فدرال امور اقتصادی و اقدامهای آب و هوایی آلمان حمایت شده است. توسعه این تأسیسات از دانش فناوری ارائه شده توسط Primobius، یک سرمایهگذاری مشترک بین SMS Group و Neometals، بهره زیادی برده است.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در بیانیهای گفت: «اقتصاد چرخشی، موتور رشد و پایهای برای دستیابی به اهداف آب و هوایی ما است. آلمان همچنان در زمینه فناوریهای جدید و نوآورانه پیشرو باقی میماند.»
طبق گفته شرکت، این توسعه یک گام مهم در برنامه بزرگتر پایداری مرسدس بنز است که شامل حفظ ارزش، سیستمهای اقتصاد چرخشی و مفاهیم طراحی چرخشی میشود.
بورزر اعلام کرد: «این فناوری نوآورانه به ما این امکان را میدهد که مواد خام با ارزش را با بالاترین درجه خلوص از باتری بازیابی کنیم. این باعث میشود که باتریهای امروز به معدنهای پایدار مواد خام برای فردا تبدیل شوند.»