متا و اندوریل قصد دارند هدست واقعیت ترکیبی نظامی تولید کنند. این هدستها دربرای شبیهسازیهای آموزشی و عملیاتهای نظامی کاربرد دارند.
به گزارش تکناک، شرکت دفاعی اندوریل اینداستریز به رهبری پالمر لاکی و شرکت متا پلتفرمز با همکاری یکدیگر در حال طراحی و ساخت نسل جدیدی از تجهیزات پوشیدنی نظامی شامل هدستها و عینکها و کلاههای مقاوم هستند. این تجهیزات که در قالب پروژهای با نام EagleEye توسعه مییابند، قابلیتهای واقعیت افزوده و مجازی را با هوش مصنوعی ترکیب میکنند تا توانایی سربازان در میدان نبرد را افزایش چشمگیری دهند.
به نقل از WSJ، سامانه EagleEye به حسگرهایی مجهز خواهد بود که میتوانند پهپادها را از فاصلههای دور تشخیص دهند یا اهداف پنهان را شناسایی کنند. همچنین، این فناوری امکان کنترل و تعامل با سیستمهای تسلیحاتی مبتنیبر هوش مصنوعی را نیز فراهم میسازد. در این پروژه، نرمافزارهای خودران شرکت اندوریل و مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی متا نقش محوری ایفا میکنند.
این همکاری مصداقی آشکار از تغییر نگاه سیلیکونولی به صنعت دفاعی و گسترش نفوذ شرکتهای بزرگ فناوری در پروژههای نظامی ایالات متحده آمریکا است. در ماههای اخیر، متا تلاشهای متعددی برای ورود به عرصه دفاعی کرده است؛ ازجمله جذب نیروهای سابق وزارت دفاع و ارائه مدلهای هوش مصنوعی خود برای کاربردهای نظامی. این شرکت که عمده درآمدش از تبلیغات دیجیتال تأمین میشود، اکنون با ورود به حوزه تجهیزات نظامی، در حال تنوعبخشی به سبد فعالیتهای خود است.
متا و اندوریل بهطور مشترک در مناقصهای به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار شرکت کردهاند که به توسعه و آزمایش هدستهای واقعیت ترکیبی برای ارتش آمریکا مربوط است. این پروژه بخشی از طرحی کلانتر به ارزش ۲۲ میلیارد دلار است که هدف آن تجهیز نیروهای ارتش به پوشیدنیهای هوشمند است. پساز ناکامی مایکروسافت در ارائه هدستی کارآمد، اندوریل در ماه فوریه بهعنوان پیمانکار اصلی انتخاب شد.
اندوریل اعلام کرده است که توسعه هدست واقعیت ترکیبی مجازی جدید حتی درصورت دریافتنکردن قرارداد نیز ادامه خواهد یافت؛ چراکه سایر نهادهای نظامی نیز به این فناوری علاقهمند هستند. این همکاری بازگشتی افتخارآمیز برای پالمر لاکی به شمار میرود. لاکی در نوجوانی شرکت Oculus VR را بنیانگذاری کرد و در سال ۲۰۱۴ با فروش آن به فیسبوک، به ثروتی هنگفت دست یافت. بااینحال، در سال ۲۰۱۷ بهدلیل کمک مالی به یکی از گروههای مخالف هیلاری کلینتون، با فشارهای داخلی از شرکت اخراج شد.

در دوران ریاستجمهوری ترامپ، ارتش ایالات متحده آمریکا برای کاهش هزینهها و افزایش سرعت توسعه، بهسمت استفاده از فناوریهای تجاری و نوپا سوق داده شد. این روند فرصتی طلایی برای استارتاپهایی مانند اندوریل فراهم کرده است تا به رقیبی جدی برای پیمانکاران سنتی حوزه دفاعی تبدیل شوند. اندوریل هماکنون با شرکتهای بزرگ فناوری ازجمله OpenAI و Oracle و Palantir همکاری میکند و از گزینههای اصلی برای مشارکت در پروژه موسوم به گنبد طلایی ترامپ به شمار میرود؛ طرحی عظیم برای محافظت از آمریکا در برابر حملات موشکی پیشرفته.