مایکروسافت بهتازگی پتنت جدیدی منتشر کرده است که نشاندهنده فناوری کمنور کردن پیکسل بهصورت جداگانه برای نمایشگرها است. این ویژگی میتواند برای گیمرها مفید باشد.
بهگزارش تکناک، مایکروسافت پتنت جدیدی برای کنترل جداگانه پیکسلها ثبت کرده است. این پتنت کنترل درخشندگی (روشنایی) نمایشگرهای دیجیتالی که از ردیفهای پیکسل تشکیل شدهاند، با کاهش ولتاژ ورودی آنها توضیح میدهد. گفته میشود پیکسلهای کمنورتر برای صرفهجویی در مصرف انرژی و مهمتر از آن برای محیطهایی با نور محیط بیشتر که درخشندگی را میتوان افزایش داد، عالی عمل میکنند.
مزیت اول میتواند به دستگاههای قابلحمل مانند لپتاپها و تلفنهای هوشمند کمک کند که با باتری کار میکنند. wccftech مینویسد که برخی از ویژگیهای این فناوری کمنورکردن پیکسل در نمایشگرها عبارتاند از:
- روشنایی (Brightness): سیگنال مدولهشده عرض پالس (PWM) میتواند روشنایی پیکسلها را کنترل کند. نمایشگر با تغییر طول پالسهای «روشن» و «خاموش» میتواند برخی از قسمتهای خود را همزمان روشنتر یا تیرهتر کند.
- دقت رنگ (Color Accuracy): زمانبندی سیگنالها میتواند بر رنگ پیکسلها تأثیر بگذارد. اگر سیگنالها در زمانهای مناسب ارسال شوند، نمایشگر میتواند رنگها را با دقت بیشتری نشان دهد.
- نرخ تازهسازی (Refresh Rate): سرعتی که سیگنالها با آن ارسال میشوند، میتواند بر سرعت تغییر محتوای نمایشگر تأثیر بگذارد. این برای کارهایی مانند تماشای ویدئو یا بازی اهمیت دارد که در آنها صفحهنمایش باید بهسرعت تغییر کند.
- مصرف انرژی (Power Consumption): استفاده از مدولاسیون عرض پالس (PWM) میتواند بر مصرف انرژی نمایشگر تأثیر بگذارد. نمایشگرهایی که از این تکنیک استفاده میکنند، اغلب میتوانند در مصرف انرژی صرفهجویی کنند که باعث میشود باتری دستگاه عمر طولانیتری داشته باشد.
مزیت دیگر این ثبت اختراع جدید امکان تنظیم جداگانه روشنایی هر قسمت از صفحه است. این یعنی ازآنجاکه هر پیکسل بهصورت مجزا کنترل میشود، کاربران میتوانند یک قسمت از صفحه را روشنتر و قسمت دیگر را تیرهتر کنند و برعکس. نیروی محرکه پشت این فناوری جدید، قطعهای به نام درایور گیت EM است که روشنایی هر پیکسل را ازطریق سیگنالها کنترل میکند.
سیستمعامل ویندوز 11 مایکروسافت شامل گزینههای زیادی برای تنظیمات نمایشگر است و این فناوری جدید درخشندگی (Luminance) میتواند گامی دیگر در جهت بهبود تجربه بصری برای گیمرها و کاربران باشد.