مایکروسافت پتنت Eye-Gaze را برای تایپ بدون دست ثبت کرد

Eye-Gaze

مایکروسافت اخیراً پتنت فناوری جدیدی به نام Eye-Gaze را ثبت کرده است که به کاربران امکان می‌دهد تا بدون نیاز به دست تایپ کنند.

به‌گزارش تک‌ناک، فناوری ردیابی چشم (Eye-Gaze) نوآوری‌ای انقلابی محسوب می‌شود که مایکروسافت در حال توسعه آن است. این فناوری می‌تواند با استفاده از حرکات چشم، نحوه تعامل کاربران با برنامه‌ها را متحول کند. پتنت جدیدی که اخیراً مایکروسافت ثبت کرده است، پیشرفت‌های اخیر این فناوری را در‌زمینه دسترسی‌پذیری و تجربه کاربری نشان می‌دهد.

اندروید هدلاینز می‌نویسد که پتنت ردیابی چشم از روش تایپ «بدون توقف نگاه» استفاده می‌کند که در آن کاربر فقط نیاز دارد به کلیدهای روی صفحه نگاه کند تا تایپ شود. علاوه‌بر‌این، به کاربران اجازه می‌دهد تا با تمرکز چشمان روی آن‌ها، با برنامه‌های مختلف تعامل داشته باشند؛ بنابراین، آن‌ها می‌توانند بدون حرکت فیزیکی روی دکمه‌های مرورگر وب کلیک کنند.

مایکروسافت برای رفع مشکلات مربوط به حرکات سریع چشم و ثبت نگاه غیر‌یکنواخت، سیستم پاسخ‌دهی روانی به نام «بدون توقف نگاه» را معرفی کرد. این سیستم به تعیین دقیق هدف نگاه کاربر کمک می‌کند و به نگاه‌کردن طولانی‌مدت به چیزی نیازی ندارد و درنتیجه، باعث بهبود قابلیت استفاده و کاهش خستگی چشم می‌شود. این فناوری ازنظر ردیابی چشم، رقیب جدی «Apple Vision Pro» است.

یکپارچه‌سازی این فناوری با ویندوز به کاربران اجازه می‌دهد تا با حرکات چشم، مکانیزم‌هایی مانند حجم صدا را کنترل کنند. طبق گزارش WindowsReport، این فناوری توانایی ادغام با برنامه‌های متعددی را دارد. محدودیت‌های این سیستم حداقل است و روش‌های مختلفی را برای انجام کارها ارائه می‌دهد.

مدل خاص مبتنی‌بر هوش مصنوعی که در توسعه‌ این ویژگی استفاده می‌شود، بسیار جذاب است. این مدل از داده‌های جمع‌آوری‌شده از کاربران برای ارائه پیشنهاد‌ها و پیش‌بینی‌ها استفاده می‌کند. با تجزیه‌و‌تحلیل الگوهای نگاه کاربر، می‌تواند اشکال خاصی از عمل را با نشانه‌های بصری ترکیب کند و بدین‌ترتیب اثربخشی را بهبود بخشد.

علاوه‌براین، فناوری ردیابی چشم مایکروسافت از پردازش پیش‌بینی‌کننده و الگوریتم‌های هوشمندی استفاده می‌کند که به‌سرعت به کاربران پاسخ می‌دهند. اگرچه آزمایش‌ها روی هدست‌های هولولنز (HoloLens) در محیط‌های واقعیت ترکیبی آغاز شد، کارشناسان بر این باورند که این فناوری به تمام دستگاه‌ها، ازجمله تلفن‌های همراه و تبلت‌ها و رایانه‌های شخصی گسترش خواهد یافت.

این فناوری گام بزرگی به‌سوی دسترسی‌پذیری و نوآوری در رابط کاربری محسوب می‌شود و شاید برای نسخه‌های آینده ویندوز مبتنی‌بر هوش مصنوعی و مرورگر مایکروسافت اج (Microsoft Edge) مناسب باشد. این رویکرد جدید ممکن است هیجان‌انگیز باشد؛ اما در‌عین‌حال سؤالاتی درباره حریم خصوصی و میزان آزادی مطرح می‌کند که افراد هنگام برخورد با فناوری مبتنی‌بر هوش مصنوعی باید داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.