مایکروسافت آزمایش بتای ویندوز 10 را دوباره فعال می‌کند

مایکروسافت پس از وقفه‌ای سه‌ساله، کانال بتای ویندوز 10 را برای دریافت بازخورد از کاربران درباره‌ی قابلیت‌های جدید و تغییرات احتمالی دوباره باز کرده است.

به‌گزارش تک‌ناک، با اینکه مایکروسافت پشتیبانی از ویندوز 10 را در اکتبر 2025 متوقف می‌کند، حالا در اقدامی غیرمنتظره، برنامه‌ی بتای خود برای ویندوز 10 را برای آزمایش ویژگی‌ها و بهبودهای جدید بازگشایی می‌کند. ویندوز 10 قبلاً ویژگی هوش مصنوعی Copilot که در ابتدا فقط برای ویندوز 11 در نظر گرفته شده بود، دریافت کرد و ممکن است به‌زودی ویژگی‌های دیگری نیز دریافت کند.

تیم ویندوز اینسایدر (Windows Insider) مایکروسافت در پستی وبلاگی توضیح می‌دهد:

برای اینکه درصورت نیاز ویژگی‌های جدید و بهبودهای بیشتری را به ویندوز 10 ارائه دهیم، به فضایی برای توسعه‌ی فعالانه‌ی ویژگی‌ها با کاربران اینسایدر ویندوز نیاز داریم. بنابراین، کانال بتا را برای آن دسته از کاربران اینسایدر ویندوز 10 باز می‌کنیم که هم‌اکنون از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند.

ورج می‌نویسد مایکروسافت هنوز فاش نکرده است که قصد دارد چه ویژگی‌های دیگری را برای ویندوز 10 آزمایش کند؛ اما کاربران اینسایدر ویندوز می‌توانند با عضویت در کانال بتا، این ویژگی‌ها را زودتر دریافت کنند. نکته‌ی مهم این است که تا زمان پایان پشتیبانی ویندوز 10، یعنی 14 اکتبر 2025، همچنان بدون تغییر باقی می‌ماند. مایکروسافت می‌گوید:

پیوستن به کانال بتا روی کامپیوتر ویندوز 10 این تاریخ را تغییر نمی‌دهد.

سال گذشته، مایکروسافت اعلام کرد که به‌روزرسانی‌های اصلی ویندوز 10 را کنار گذاشته است؛ اما بعد از آن رویکرد خود را تغییر داد تا ویژگی‌های بیشتری را به سیستم‌عاملی بیاورد که در‌حدود 16 ماه آینده رسماً پشتیبانی نخواهد شد. ردموندی‌ها این تغییر را روشی برای اطمینان از این مسئله توصیف می‌کنند که همه‌ی کاربران می‌توانند حداکثر بهره‌برداری را از کامپیوترهای شخصی ویندوزی خود ببرند.

برای اولین‌بار به کاربران ویندوز 10 پس از پایان پشتیبانی این سیستم‌عامل در اکتبر 2025، به‌روزرسانی‌های امنیتی پولی نیز ارائه می‌شود. مایکروسافت اخیراً اعلام کرد که کسب‌وکارها برای یک سال به‌روزرسانی امنیتی باید 61 دلار برای هر دستگاه هزینه کنند. این مبلغ در سال دوم دو برابر می‌شود و به 122 دلار و سپس در سال سوم دوباره به 244 دلار افزایش می‌یابد. قیمت به‌روزرسانی‌های امنیتی برای مصرف‌کنندگان هنوز مشخص نشده و مایکروسافت قول داده است که در آینده‌ی نزدیک جزئیات بیشتری از آن اعلام کند.

مایکروسافت همچنان سعی می‌کند تا کاربران را به ارتقا به ویندوز 11 ترغیب کند؛ اما میلیون‌ها کامپیوتر شخصی به‌دلیل الزامات سخت‌افزاری سخت‌گیرانه و تلاش مایکروسافت برای امنیت در سیستم‌عامل جدیدش، نمی‌توانند رسماً به ویندوز 11 ارتقا پیدا کنند. ویندوز 11 فقط روی پردازنده‌های عرضه‌شده از سال 2018 به‌بعد و دستگاه‌هایی اجرایی می‌شود که از تراشه‌های امنیتی TPM پشتیبانی می‌کنند.

با‌توجه‌به آمار می 2024 از StatCounter، استفاده از ویندوز 11 درمقایسه‌با ویندوز 10 عقب مانده است. سهم بازار ویندوز 11 از کل نسخه‌های ویندوز نزدیک به 28 درصد است. این در حالی‌ است که ویندوز 10 با گذشت ۹ سال از انتشارش در سال 2015، همچنان سهم 68 درصدی از بازار را در‌اختیار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.