ویندوز ۱۱ برای اولینبار از ویندوز ۱۰ در بین کاربران استیم پیشی گرفته است. این تغییر نشاندهندهی موفقیت مایکروسافت در جلب توجه گیمرها به سیستمعامل جدید خود است.
بهگزارش تکناک، سیستمعامل ویندوز ۱۱ از زمان انتشار در سال ۲۰۲۱، برای اولینبار در پلتفرم استیم توانست ازنظر محبوبیت از ویندوز ۱۰ پیشی بگیرد. بهنظر میرسد که پذیرش ویندوز ۱۱ سرانجام مسیر روبهرشدی را برای مایکروسافت هموار کرده است.
ورج مینویسد که مطابق آمار استیم در ماه آگوست، سهم ویندوز ۱۱ به ۴۹ درصد رسیده که درمقایسهبا ماه قبل (۴۶ درصد) افزایش نسبی یافته است. درمقابل، سهم ویندوز ۱۰ حدود ۳ درصد کاهش یافته و به ۴۷ درصد رسیده است. سهم سیستمعاملهای macOS و Linux نیز تقریباً ثابت مانده است.
استفاده از Windows 11 در سراسر وب نیز در سال گذشته رشد کرده است. در جولای ۲۰۲۳، سهم بازار ویندوز ۱۱ حدود ۲۳ درصد بود. اکنون طبق آمار StatCounter، در آگوست ۲۰۲۴ به نزدیک ۳۲ درصد رسیده است.
اطلاعات منتشرشده در اکتبر ۲۰۲۴ نشان میدهد که Windows 11 به سرعت ویندوز ۱۰ رشد نکرده است. درحالیکه ویندوز ۱۰ پس از یک سال به ۴۰۰ میلیون دستگاه فعال رسید، ویندوز ۱۱ برای رسیدن به همین تعداد به دو سال زمان نیاز داشت. دلیل اصلی این تفاوت، الزامات سختافزاری فراوان Windows 11 است. مایکروسافت در سال ۲۰۲۱، ویندوز ۱۱ را با ویژگیهای امنیتی جدیدی عرضه کرد که نیازمند سختافزارهای قدرتمندتری بود.
درحالیکه ارتقا به ویندوز ۱۰ برای کاربران ویندوز ۷ و ۸ بهرایگان و بدون محدودیت سختافزاری امکانپذیر بود، مایکروسافت برای ارتقا به Windows 11 الزامات سختافزاری خاصی تعیین کرد. این امر باعث شد تا میلیونها نفر از کاربران ویندوز ۱۰ که سیستمهایشان این الزامات را برآورده نمیکردند، از ارتقای رایگان محروم شوند.
مایکروسافت از ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۲ مهر ۱۴۰۴)، پشتیبانی گستردهی پولی برای ویندوز ۱۰ در نظر گرفته است. این یعنی کسبوکارها برای دریافت بهروزرسانیهای امنیتی و رفع باگهای پس از پایان چرخهی عمر استاندارد، باید هزینهی اشتراک پرداخت کنند. این سیاست برای مصرفکنندگان نیز میتواند اعمال شود.