دانشمندان با تجزیه و تحلیل چندین اختلالات اسکلتی عضلانی که بر استخوانها، ماهیچهها و مفاصل تأثیر میگذارند، به این نتیجه رسیدند که این بیماریها، به استثنای انواع خاصی مانند آرتروز و کمردرد یا گردن درد، به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش یافته است.
به گزارش تکناک، زنان در دهه 60 زندگی خود نسبت به مردان بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای اسکلتی عضلانی هستند. این بیماری بر مفاصل، ماهیچهها، استخوانها، رباطها، تاندونها و ستون فقرات تأثیر میگذارد.
دانشمندان در حال به دست آوردن بینش جدیدی در مورد شرایط نادر سلامت اسکلتی عضلانی در افراد هستند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) سلامت اسکلتی عضلانی را به عنوان عملکرد سیستم حرکتی شامل ماهیچه ها، استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند دست نخورده تعیین کرد.
به گزارش نیوزویک، این اختلالات اسکلتی عضلانی نامطلوب قرار است در 30 سال آینده دو برابر بیشتر افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
این مطالعه تخمین زد که بیش از 494 میلیون نفر در سال 2020 به مشکلات اسکلتی عضلانی مبتلا بودند و پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2050 نزدیک به 1.06 میلیارد مورد افزایش یابد.
اختلالات اسکلتی عضلانی طیف گسترده ای از بیش از 150 بیماری است که مفاصل، ماهیچه ها، استخوان ها، رباط ها، تاندون ها و ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد.
این مطالعه عمدتاً شرایط خاصی مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، نقرس، کمردرد و گردن درد را برجسته کرد. این دسته شامل لوپوس اریتماتوز سیستمیک و اسپوندیلوپاتی و سایر بیماری ها می شود.
ماناسی مورتی میتینتی، یکی از نویسندگان این مطالعه در بیانیه ای خاطرنشان کرد: تیم تحقیقاتی تشخیص دادهاند که اختلالات اسکلتی عضلانی از انواع مورد مطالعه در این تحقیق، که شامل استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، نقرس، کمردرد و گردن درد نمیشود، منبع بزرگ و رو به رشدی از ناتوانی در جهان است که نیازمند بررسی سیاست های عمومی است.
بر اساس این مطالعه، کارشناسان درگیر در مطالعه بار جهانی بیماری ها، آسیب ها و عوامل خطر (GBD) در سطح جهانی وقوع، میزان مرگ و میر و ناتوانی مرتبط با سایر اختلالات اسکلتی عضلانی را در 204 کشور و منطقه برآورد کردند.
علاوه بر این، این مطالعه دادههای مربوط به سالهای 1990 تا 2020 را در نظر گرفت. دانشمندان دادهها را با استفاده از مدلهای متارگرسیون بیزی برای ارزیابی شیوع بر اساس سال، سن، جنسیت و مکان بررسی کردند.
آنها سالهای زندگی با ناتوانی (YLDs) و همچنین پیشبینی یک افزایش قابل توجه در موارد تا سال 2050 را محاسبه کردند. البته دانشمندان بر نیاز به تعیین کمیت دقیقتر شرایط فردی برای پاسخهای مؤثر، تأکید کردند.
طبق گفته WHO، اختلالات اسکلتی عضلانی شامل بیش از 150 بیماری یا شرایط مختلف است که بر سیستم بدن تأثیر می گذارد. این شرایط شامل اختلالاتی در ماهیچه ها، استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند مجاور است که منجر به محدودیت های موقت یا مادام العمر در عملکرد و درگیری می شود.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که زنان بیشتر از مردان در سراسر جهان به اختلالات اسکلتی عضلانی مبتلا می شوند و میزان آن در سنین 60 تا 69 سال افزایش می یابد.
میتینتی توضیح داد که این پیشبینی بر اساس پیشبینیهای جمعیتی و جمعیتشناسی سالخورده است. این آمار نشان میدهد که نه تنها تعداد افرادی که در سراسر جهان با سایر بیماریهای اسکلتی عضلانی مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک و اسپوندیلوپاتیها زندگی میکنند، در حال افزایش است، بلکه نیازهای درمانی آنها نیز در سال 2050 و پس از آن نیز افزایش خواهد یافت.
البته عاملی که ممکن است به صحت این پیش بینی ها اضافه کند، ظهور پیامدهای پس از ویروس کرونا است که در آن برخی از بیماران شرایط مرتبط با علائم اسکلتی عضلانی و از دست دادن تحرک داشتند و همین مسئله فشار بیشتری را بر سیستم درمانی می افزایند.
کارشناسان بر لزوم رسیدگی به بیماری های اسکلتی عضلانی تاکید دارند. در این مطالعه آمده است: بهبود مراقبت های درمانی برای جمعیتهای سالخورده از نظر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، توانبخشی، و اثربخشی و ایمنی داروها، به کاهش بار بیماری های اسکلتی عضلانی همراه با سایر بیماری ها مانند بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.