تأخیر در ماموریت‌های ناسا بخاطر ضعف پردازنده‌های مرکزی

 گزارش ویژه‌ای که توسط دفتر بازرسی کل ناسا منتشر شده است نشان می‌دهد ضعف در سوپرکامپیوترهای قدیمی ناسا باعث تأخیر درانجام ماموریت‌های این سازمان فضایی می‌شود.

به گزارش تک‌ناک،ناسا با برخی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های دنیا کار می‌کند و برخی از مهم‌ترین کشفیات تاریخ بشر را رقم زده است. با این حال، طبق گزارش ویژه‌ای که توسط دفتر بازرس کل ناسا انجام شده و توسط The Register کشف شده است، توانایی‌های محاسباتی پیشرفته ناسا برای وظایفش کافی نیست که منجر به تأخیر در مأموریت‌ها می‌شود. سوپرکامپیوترهای ناسا هنوز عمدتاً به پردازنده‌های مرکزی (CPU) متکی هستند و یکی از برجسته‌ترین سوپرکامپیوترهای آن از ۱۸۰۰۰ پردازنده مرکزی و تنها ۴۸ واحد پردازش گرافیکی (GPU) استفاده می‌کند.

تامزهاردور گزارش می‌دهد که NASA در حال حاضر دارای پنج دارایی اصلی محاسباتی با کارایی بالا (HEC) است که در مرکز محاسبات پیشرفته ناسا (NAS) در Ames، کالیفرنیا و مرکز شبیه‌سازی آب و هوای ناسا (NCCS) در گودارد، مریلند قرار دارند. این لیست شامل موارد زیر است: آیتکن (۱۳.۱۲ پتا فلاپس، طراحی شده برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس که هدف آن بازگرداندن انسان به ماه و ایجاد یک حضور پایدار در آنجا است)، الکترا (۸.۳۲ پتا فلاپس)، دیسکاوری (۸.۱ پتا فلاپس، برای مدل‌سازی آب و هوا و اقلیم استفاده می‌شود)، پلئیدس (۷.۰۹ پتا فلاپس، برای شبیه‌سازی‌های آب و هوا، مطالعات اخترفیزیکی و مدل‌سازی هوافضا استفاده می‌شود) و اندور (۱۵۴.۸ ترافلاپس).

این ماشین‌ها تقریباً به طور انحصاری از هسته‌های پردازنده مرکزی قدیمی استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، تمام سوپرکامپیوترهای NAS از بیش از ۱۸۰۰۰ پردازنده مرکزی و تنها ۴۸ واحد پردازش گرافیکی استفاده می‌کنند و NCSS حتی از تعداد کمتری پردازنده گرافیکی استفاده می‌کند.

“مسئولین محاسبات با کارایی بالا (HEC) نگرانی‌های متعددی را در رابطه با این موضوع مطرح کرده‌اند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که عدم توانایی در نوسازی سیستم‌های ناسا را می‌توان به عوامل مختلفی از جمله نگرانی‌های زنجیره تامین، نیازمندی‌های زبان برنامه‌نویسی مدرن و کمبود پرسنل واجد شرایط برای پیاده‌سازی فناوری‌های جدید نسبت داد.” گزارش می‌گوید: “در نهایت، این عدم توانایی در نوسازی زیرساخت فعلی HEC، تأثیر مستقیمی بر توانایی آژانس در دستیابی به اهداف اکتشافی، علمی و تحقیقاتی خواهد داشت.”

بازرسی انجام‌شده توسط دفتر بازرس کل ناسا همچنین نشان داد که عملیات HEC این آژانس به صورت مرکزی مدیریت نمی‌شود و منجر به ناکارآمدی و فقدان یک استراتژی منسجم برای استفاده از منابع رایانش ابری در مقابل منابع درون‌محلی می‌شود. این عدم اطمینان، به دلیل عدم شناخت شیوه‌های زمان‌بندی یا فرض هزینه‌های بالاتر، باعث تردید در استفاده از منابع ابری شده است. برخی از مأموریت‌ها مجبور به تهیه زیرساخت خود شده‌اند تا از انتظار برای دسترسی به منابع اصلی ابررایانه‌ای که به دلیل عدم استفاده از آخرین فناوری‌های محاسباتی با کارایی بالا (HPC) به طور قابل توجهی تحت فشار هستند، اجتناب کنند.

علاوه بر این، این حسابرسی نشان داد که کنترل‌های امنیتی برای زیرساخت HEC اغلب دور زده می‌شوند یا اجرا نمی‌شوند و این امر خطر حملات سایبری را افزایش می‌دهد.

این گزارش توصیه می‌کند که گذار به واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) و نوسازی کد برای برآوردن نیازهای فعلی و آتی ناسا ضروری است. واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) توانایی محاسباتی بسیار بالاتری را برای کارهایی که شامل پردازش موازی هستند، ارائه می‌دهند که در شبیه‌سازی‌های علمی و مدل‌سازی بسیار رایج است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.