بیمارستانها برای درمان افراد ساخته شدهاند، اما در این محیط همواره خطر ابتلای بیماران به یک یا دو ابر میکروب در طول اقامتشان در بیمارستان، زیاد است.
به گزارش تکناک، اکنون دانشمندان پوششهای ضدمیکروبی برای منسوجات ایجاد کردهاند که میتواند به چیزهایی مانند پردههای بیمارستانی اجازه دهد تا ویروسها و باکتریها را به سرعت از بین ببرند.
علیرغم بهترین تلاش کادر پزشکی، بیمارستان ها می توانند کانون تبادل پاتوژن ها باشند. در حالی که سطوح صاف مانند دستگیره درها یا نرده ها را می توان نسبتاً آسان ضد عفونی کرد، تمیز کردن موادی مانند منسوجات دشوارتر است. در یک مطالعه جدید، دانشمندان راه جدیدی را برای ضد میکروبی کردن پارچه ها توسعه داده اند.
این تیم تحقیقاتی فرمول جدیدی از ضدعفونیکنندهای که حاوی بنزالکونیوم کلرید بود، ساختند، سپس آن را با خیساندن نمونههای پارچه در محلول آغازگر و سپس عبور دادن آنها از طریق رولهای پوششی، روی نمونههای پارچه اعمال کردند. این تکنیک با دقت بهینهسازی شده بود به طوری که غلظت، زمان نوردهی، فشار و خشک شدن مناسب اعمال شد تا اطمینان حاصل شود که آن پوشش به درستی به پارچه چسبیده است.
برای آزمایش قدرت ضد میکروبی پوشش، تیم باکتریهای رایج بیمارستانی مانند استافیلوکوک و سودوموناس را با نمونهها انکوبه کردند. تنها پس از 10 دقیقه باکتری ها به طور قابل توجهی کاهش یافته یا کشته شدند. این پوشش در برابر ویروس ها هم عملکرد خوبی داشت و 99 درصد از آنها را از بین برد.
این شروع خوبی است، اما اگر اثر کوتاه مدت باشد، موثر بودن در کشتن باکتری ها و ویروس ها فایده ای ندارد. بنابراین تیم آزمایش هایی را برای بررسی میزان دوام پوشش پارچه انجام داد. نمونههایی که به مدت شش ماه نگهداری میشوند دارای مشخصات ضدباکتریایی مشابه نمونههای تازه هستند و آزمایشهای پیری مصنوعی نشان میدهد که پوشش تا پنج سال روی پارچه ثابت میماند.
این روکش به راحتی پاک میشود، بنابراین برای کاربردهایی مانند لباس کارمندان، روپوشهای بیمار یا ملافهها مناسب نیست. اما تیم تحقیقاتی میگوید این پوشش میتواند برای مواردی مانند پردههای اطراف تختخواب یا فیلتر هوا مفید باشد. این پوشش در ترکیب با سلاحهای دیگر مانند چراغها یا مواد ضد میکروبی، در نهایت میتواند به مهار گسترش ابر میکروبها در بیمارستانها کمک کند.
این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شد.