شرکت انویدیا در رویداد CES از سوپرکامپیوتر هوش مصنوعی شخصی جدید خود با نام Project Digits رونمایی کرد.
به گزارش تکناک، مرجع اخبار تکنولوژی روز جهان، این دستگاه که اندازهای مشابه یک دسکتاپ دارد، قادر به پردازش مدلهای هوش مصنوعی با تا 200 میلیارد پارامتر است و با قیمت آغازین 3000 دلار به بازار عرضه خواهد شد.
دستگاه Project Digits قلب خود را بر پایه تراشه جدید GB10 Grace Blackwell Superchip بنا کرده است. این تراشه توان پردازشی لازم برای اجرای مدلهای پیچیده هوش مصنوعی را در ابعادی فشرده فراهم میکند، به طوری که این سیستم میتواند روی یک میز قرار گیرد و از یک پریز برق استاندارد تغذیه شود.
پیش از این، چنین قدرت پردازشی نیازمند سیستمهای بزرگتر و با مصرف انرژی بالا بود. این سوپرکامپیوتر هوش مصنوعی شخصی انویدیا طراحی مشابهی با Mac Mini دارد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا در این باره گفت: «هوش مصنوعی در تمام کاربردها برای تمام صنایع به جریان اصلی تبدیل خواهد شد. با Project Digits، تراشه Grace Blackwell Superchip به میلیونها توسعهدهنده در سراسر دنیا خواهد رسید. قرار دادن یک سوپرکامپیوتر هوش مصنوعی شخصی روی میز هر دانشمند داده، محقق هوش مصنوعی و دانشآموز، آنها را قادر میسازد که در عصر هوش مصنوعی مشارکت کنند و آن را شکل دهند.»
هر سیستم Project Digits مجهز به 128 گیگابایت حافظه یکپارچه و همراستا است. برای مقایسه، یک لپتاپ معمولی اغلب بین 16 تا 32 گیگابایت رم دارد.
همچنین این دستگاه تا 4 ترابایت حافظه ذخیرهسازی NVMe را پشتیبانی میکند. برای استفاده از مدلهای هوش مصنوعی پیچیدهتر، دو سیستم Digits میتوانند به هم متصل شوند و مدلهایی تا 405 میلیارد پارامتر را پردازش کنند. به عنوان مثال، بهترین مدل شرکت متا، Llama 3.1، دارای 405 میلیارد پارامتر است.
تراشه GB10 قادر است تا 1 پتافلاپ عملکرد هوش مصنوعی ارائه دهد. به این معنا که این تراشه قادر به انجام 1 کوآدریلیون محاسبات هوش مصنوعی در هر ثانیه است.
این تراشه با دقت FP4 عملیات را سریعتر انجام میدهد و از آخرین نسل هستههای CUDA و هستههای Tensor نسل پنجم انویدیا بهره میبرد. این هستهها از طریق NVLink-C2C به پردازنده مرکزی Grace متصل شدهاند، که شامل 20 هسته با معماری Arm است. توسعه تراشه GB10 در همکاری با شرکت MediaTek انجام شده است تا کارایی انرژی و عملکرد آن بهینه شود.
کاربران این سیستم به مجموعهای از نرمافزارهای هوش مصنوعی انویدیا دسترسی خواهند داشت. این نرمافزارها شامل کیتهای توسعه، ابزارهای ارکستراسیون و مدلهای پیشآموزشدیده از طریق کاتالوگ Nvidia NGC هستند.
سیستم روی Nvidia DGX OS مبتنی بر لینوکس اجرا میشود و از فریمورکهای معروفی همچون PyTorch، Python و Jupyter notebooks پشتیبانی میکند.
توسعهدهندگان میتوانند با استفاده از فریمورک Nvidia NeMo مدلهای خود را تنظیم و جریانهای کاری داده را با کتابخانههای Nvidia RAPIDS تسریع کنند.
این سیستم به کاربران امکان میدهد که مدلهای هوش مصنوعی خود را به صورت محلی روی Digits توسعه دهند و سپس آنها را به خدمات ابری یا زیرساختهای دیتاسنتر با استفاده از همان معماری Grace Blackwell و پلتفرم نرمافزاری Nvidia AI Enterprise منتقل کنند.
در ادامه مسیر معرفی محصولات جدید، انویدیا در دسامبر گذشته نسخهای 249 دلاری از کامپیوتر Jetson خود را برای کاربردهای هوش مصنوعی معرفی کرد. این دستگاه برای علاقهمندان و استارتآپها طراحی شده و قادر است مدلهایی تا 8 میلیارد پارامتر را پردازش کند.
محصول جدید Jetson Orin Nano Super با هدف تسهیل استفاده از هوش مصنوعی در سطح مصرفکنندگان و کسبوکارهای کوچک ارائه شده است.
به طور کلی، انویدیا با معرفی این دستگاههای جدید، گام بزرگی در جهت تسهیل استفاده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف و برای طیف وسیعی از کاربران برداشته است.