کیت ابزار SCALE که بهتازگی منتشر شده است، امکان اجرای مستقیم کدهای CUDA را روی پردازندههای گرافیکی AMD فراهم میکند.
بهگزارش تکناک، استارتآپ بریتانیایی Spectral Compute کیت ابزار «SCALE» را رونمایی کرد. SCALE زنجیرهی ابزار پردازش موازی است که به کدهای CUDA انویدیا اجازه میدهد تا بهطور یکپارچه روی پردازندههای گرافیکی AMD اجرا شوند.
Wccftech مینویسد که پیشازاین شاهد ظهور ZLUDA بودیم؛ پروژهی پورتینگ متنبازی که به کتابخانههای CUDA اجازه میداد تا با ROCm ایامدی کار و درنهایت از پردازندههای گرافیکی تیم قرمز پشتیبانی کنند. حالا رقیب جدیدی به نام SCALE وارد صحنه شده است که به مصرفکنندگان AMD امکان میدهد تا از قابلیتهای CUDA انویدیا برای ایجاد مدل هیبریدی پیشرفته استفاده کنند.
مدیرعامل Spectral Compute، مایکل سوندِرگارد، بر این باور است که پردازندههای گرافیکی باید مانند CPUهای امروزی از محیطی متنباز بهرهمند شوند و قابلیت اتصال و همکاری بین پلتفرمهای مختلف را داشته باشند. او معتقد است که SCALE بهعنوان پلی برای رفع شکاف سازگاری بین CUDA و سایر فروشندگان سختافزار عمل و درنهایت محدودیتهای موجود در بازار را برطرف میکند.
بهگفتهی سوندِرگارد، SCALE مجموعهابزار GPGPU مشابه با مجموعهی ابزار CUDA انویدیا است، با این تفاوت که هنگام کامپایل کد CUDA از کدهای دودویی برای پردازندههای گرافیکی غیرانویدیا استفاده و درنتیجه، نیاز به لایهی ترجمه را برطرف میکند.
Spectral Compute ادعا میکند که SCALE در مدت هفت سال توسعه یافته است و به کدهای انویدیا وابسته نیست؛ بلکه زنجیرهی ابزار سازگار با CUDA را خودش توسعه داده است. این موضوع باعث میشود تا SCALE قابلیت تطبیقپذیری فراوانی در بین پلتفرمهای مختلف مانند پردازندههای گرافیکی RDNA شرکت AMD داشته باشد.
این ابزار از انتقال کد (Porting) اجتناب میکند و به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا با نسخهای واحد از کد بیس خود کار کنند؛ زیرا SCALE با حذف نیاز به کار با زبانهای دیگر، ازنظر منبع با CUDA سازگاری دارد.
با اجرای SCALE، بهنظر میرسد که وضعیت انحصاریبودن CUDA انویدیا تغییر خواهد کرد و این فناوری دردسترس عموم قرار خواهد گرفت. بااینحال، توجه به این نکته مهم است که خود SCALE متنباز نیست؛ چراکه کاربران میتوانند ازطریق مجوز نرمافزار رایگان به آن دسترسی پیدا کنند.
Spectral Compute میگوید که نرمافزار مذکور را در برنامههای کاربردی مختلفی مانند Blender ،Llama-cpp ،XGboost ،FAISS ،GOMC ،STDGPU ،Hashcat و NVIDIA Thrust با استفاده از معماریهای RDNA 3 و RDNA 2 شرکت AMD آزمایش کردهاند.
باتوجهبه اینکه انویدیا پیشتر در توافقنامهی مجوز کاربران نهایی (EULA) خود دربارهی ابزارهایی هشدار داده بود که امکان اجرای CUDA روی سختافزارهای غیرانویدیا را فراهم میکنند، بهنظر میرسد این شرکت چندان از پلتفرمهایی مانند SCALE راضی نیست. CUDA نقش مهمی در تسلط انویدیا بر بازار هوش مصنوعی ایفا کرده است و این شرکت از انحصاریبودن این نرمافزار بهراحتی دست نخواهد کشید.