انویدیا از فناوری جدید خود با نام Omniverse Blueprint رونمایی کرد که به کمک آن میتوان دوقلوهای دیجیتال را با فیزیک شبیهسازی شده بلادرنگ ایجاد کرد.
به گزارش تکناک، این فناوری را شرکت انویدیا در جریان رویداد SC24 مربوط به ابررایانهها در تاریخ 18 نوامبر ۲۰۲۴ معرفی کرد. فناوری Omniverse Blueprint به مهندسان اجازه میدهد تا طراحیهای خود را به صورت تعاملی و در زمان واقعی شبیهسازی کنند و تأثیر تغییرات را بلافاصله ببینند.
ونچربیت مینویسد که این فناوری انقلابی به مشتریان فعال در صنایع هوافضا، خودروسازی، تولید، انرژی و سایر حوزههای مهندسی کمک میکند تا با استفاده از ابزارهای پیشرفته و قابلیت تعامل بلادرنگ، دوقلوهای دیجیتال کارآمدتر و دقیقتری ایجاد کنند.
به عنوان نمونه، طراحان خودرو میتوانند از تونل باد مجازی برای شبیهسازی جریان باد روی مدلهای شبیهسازیشده خودرو استفاده کنند.
فهرست مطالب
افزایش سرعت شبیهسازیها تا ۱۲۰۰ برابر
فناوری Omniverse Blueprint به توسعهدهندگان نرمافزارهایی مانند: Altair، Ansys، Cadence و Siemens امکان میدهد از کتابخانههای شتابدهنده انویدیا، چارچوبهای هوش مصنوعی برای فیزیک و رندر تعاملی مبتنی بر قوانین فیزیکی استفاده کنند.
این ابزارها میتوانند شبیهسازیها را تا ۱۲۰۰ برابر سریعتر کنند و تصویربرداری بلادرنگ را با کاهش هزینههای توسعه و انرژی ممکن سازند.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا در این خصوص گفت:
«فناوری Omniverse به گونهای طراحی شده است که هر چیزی بتواند یک دوقلوی دیجیتال داشته باشد. Omniverse Blueprints جریانهای کاری مرجعی هستند که Omniverse را با فناوریهای هوش مصنوعی ترکیب و به توسعهدهندگان پیشرو کمک میکنند تا جریانهای کاری نوآورانهای را ایجاد نمایند که صنایع بزرگ جهان را از طراحی و تولید تا عملیات دیجیتال متحول کند.»
کاربردهای کلیدی؛ از دینامیک سیالات تا طراحی پیشرفته
یکی از اولین کاربردهای این فناوری، شبیهسازی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) است. این فرایند گامی حیاتی برای بررسی، آزمایش و بهینهسازی مجازی طراحیهای مختلف، از خودرو و هواپیما گرفته تا کشتی و محصولات صنعتی است.
با استفاده از این فناوری، فرایندهای مهندسی سنتی که هفتهها یا ماهها زمان نیاز داشتند، به سرعتی بیسابقه رسیدهاند.
شرکت انویدیا با همکاری Luminary Cloud برای اولین بار در صنعت، تونل باد مجازی را معرفی کرد. این فناوری به کاربران امکان میدهد دینامیک سیالات را با سرعت بلادرنگ و به صورت تعاملی شبیهسازی کنند.
کاربران حتی میتوانند مدل خودرو را در داخل تونل تغییر دهند و تغییرات را بلافاصله مشاهده کنند.
سه ستون کلیدی فناوری Omniverse Blueprint
فناوری Omniverse Blueprint بر سه ستون اصلی استوار است:
- کتابخانههای CUDA-X برای شتابدهی به حلکنندههای فیزیکی
- چارچوب Nvidia Modulus برای آموزش و استقرار مدلهای هوش مصنوعی مرتبط با میدانهای جریانی
- رابطهای برنامهنویسی (API) Omniverse برای تبادل دادههای سهبعدی و تصویربرداری بلادرنگ مبتنی بر RTX
این قابلیتها امکان یکپارچهسازی جریانهای کاری مرجع را به صورت کامل یا جزئی با ابزارهای موجود توسعهدهندگان فراهم میکند.
همکاریهای گسترده و دستاوردهای صنعتی
شرکت Ansys به عنوان یکی از اولین مشتریان این فناوری، از آن در نرمافزار شبیهسازی سیالات Fluent استفاده کرده و توانسته است شبیهسازی دینامیک سیالات را به میزان چشمگیری تسریع کند.
در یک آزمایش، شبیهسازی یک خودروی دو و نیم میلیارد سلولی در مرکز محاسبات پیشرفته تگزاس، با استفاده از ۳۲۰ ابرتراشه Nvidia GH200 Grace Hopper در مدت بیش از شش ساعت تکمیل شد. انجام این شبیهسازی با استفاده از ۲۰۴۸ هسته x86 CPU حدود یک ماه زمان میبرد.
شرکت Luminary Cloud نیز از فناوری Omniverse برای ایجاد مدلهای شبیهسازی جدید استفاده کرده است. این مدلها که با استفاده از دادههای آموزشی تولیدشده توسط حلکنندههای شتابگرفته با GPU آموزش داده شدهاند، شبیهسازیهایی با سرعت بسیار بالا انجام میدهند و شبیهسازی جریانهای هوایی را در زمان واقعی به نمایش میگذارند.
دسترسی در تمامی پلتفرمهای ابری
فناوری Omniverse Blueprint روی تمام پلتفرمهای ابری پیشرو مانند: Amazon Web Services، Google Cloud و Microsoft Azure قابل اجرا است. همچنین این فناوری در Nvidia DGX Cloud نیز در دسترس کاربران قرار دارد.
همچنین پلتفرم Rescale، که به سازمانها در تسریع پیشرفتهای علمی و مهندسی کمک میکند، از این فناوری برای آموزش و استقرار مدلهای هوش مصنوعی سفارشی بهره میگیرد.
این پلتفرم فرایند کامل از نرمافزار تا سختافزار را خودکار میکند و امکان آمادهسازی، آموزش و بهینهسازی مدلها را در اختیار کاربران قرار میدهد.
دسترسی زودهنگام برای شرکتها
شرکتهای علاقهمند به استفاده از فناوری Omniverse Blueprint میتوانند برای دسترسی زودهنگام به آن ثبتنام کنند و از قابلیتهای پیشرفته آن در توسعه دوقلوهای دیجیتال و شبیهسازیهای بلادرنگ بهرهمند شوند.
دیدگاهها 1