نهادهای مالی و سرمایهگذاری هشدار دادهاند که احتمال لغو یا محدودسازی صادرات تراشههای هوش مصنوعی انویدیا به کشورهایی مانند تایلند و مالزی در چارچوب تحریمهای دولت ترامپ وجود دارد که این موضوع میتواند درآمد بخش AI این شرکت را تحت فشار قرار دهد.
به گزارش تکناک ، در یادداشتی تحلیلی که امروز منتشر شد، بانک سرمایهگذاری UBS هشدار داد که تحریمهای احتمالی دولت ترامپ علیه کشورهای مالزی و تایلند میتواند به نفع شرکتهای آمریکایی فعال در ساخت دیتاسنترها تمام شود، اما در عین حال تهدیدی جدی برای شرکت انویدیا، غول تراشههای هوش مصنوعی، محسوب میشود. طبق ارزیابی UBS، حدود ۱۲ درصد از درآمد انویدیا از بازار مالزی تأمین میشود؛ جایی که شرکتهای داخلی بهمنظور توسعه دیتاسنترهای محلی، سفارشهای خود را افزایش دادهاند.
در بحبوحه تحریمهای آمریکا علیه چین، جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، طرح «هوش مصنوعی حاکمیتی» را به دولتها و سرمایهگذاران پیشنهاد کرده است. این طرح در راستای افزایش ظرفیت محاسباتی ملی برای هوش مصنوعی ارائه شده و مورد توجه کشورهایی قرار گرفته که به دنبال استقلال فناورانه هستند.
wccftech مینویسد که سهام انویدیا در ماه ژوئن جهشی قابلتوجه را تجربه کرد و این شرکت بار دیگر عنوان باارزشترین شرکت جهان را به دست آورد. در بازه زمانی اردیبهشت تا خرداد، ارزش سهام این شرکت ۴۵ درصد افزایش یافت؛ رشدی که ناشی از عملکرد مالی قوی و کماثر بودن تحریمهای پیشین بر بازار چین و همچنین خوشبینی گسترده نسبت به آینده محاسبات هوش مصنوعی بود.
اما UBS هشدار داده که این دستاوردها ممکن است به واسطه تحریمهای جدید در معرض خطر قرار گیرد. پس از آنکه ایالات متحده فروش تراشههای خاص چین توسط انویدیا به نهادهای چینی را ممنوع کرد، جنسن هوانگ به سفری جهانی پرداخت تا تقاضا برای کاربردهای «حاکمیتی» هوش مصنوعی را تقویت کند. این تلاش باعث شد تحلیلگران بار دیگر ارزیابی خود از میزان تقاضای جهانی برای محصولات انویدیا را افزایش دهند.

با این حال، UBS در یادداشت خود یادآور شده که وابستگی ۱۲ درصدی انویدیا به بازار مالزی ممکن است در صورت اجرای تحریمهای جدید به ضرر این شرکت تمام شود. در همین حال، سهام این شرکت پس از رشد شدید در ماه ژوئن، امروز اندکی کاهش یافته است. سهام رقیب کوچکتر این شرکت یعنی AMD نیز با افت ۲ درصدی مواجه شده است.
UBS همچنین هشدار داده که تحریمهای جدید میتوانند به روند صعودی اخیر سهام فناوری آسیب بزنند. به اعتقاد این بانک، رشد اخیر بیشتر ناشی از «افزایش نسبت قیمت به درآمد» بوده تا «بازنگری صعودی در پیشبینی درآمدها». از همین رو، هرگونه نوسان در سفارشها که باعث شود شرکتها نتوانند به پیشبینیهای درآمدی خود برسند، ممکن است ضربه شدیدی به ارزش سهام آنها وارد کند.
با این حال، UBS بر این باور است که برخی از شرکتهای آمریکایی ممکن است از تحریمهای جدید سود ببرند. به گفته این بانک، در حالیکه تحریمها مانع از خرید GPU توسط شرکتهای مالزیایی و تایلندی میشود، شرکتهای آمریکایی فعال در منطقه، مانند Microsoft و Oracle، ممکن است از چنین محدودیتهایی مصون بمانند.
علاوه بر این، UBS تأکید کرده که «شرکتهای مالزیایی که به پروژههای مورد حمایت آمریکا خدمات میدهند، احتمالاً تا حد زیادی از تحریمها در امان خواهند بود.» زیرا هدف اصلی این تحریمها، جلوگیری از انتقال غیرمستقیم تراشههای گرافیکی به چین و یا استفاده از آنها در پروژههای مرتبط با نهادهای چینی است.