نیویورک تایمز، OpenAI و مایکروسافت را به نقض قوانین حق تکثیر متهم و ادعا کرد که این شرکتها از محتوای آن استفاده کردهاند تا ChatGPT را آموزش دهند.
بهگزارش تکناک، نیویورک تایمز دعوایی قضایی علیه OpenAI و مایکروسافت در دادگاه فدرال منهتن ثبت کرده است. این شرکت رسانهای بزرگ ادعا میکند که از میلیونها مقاله دارای حق تکثیر برای آموزش فناوریهای هوش مصنوعی خود استفاده شده است که به آن امکان میدهد تا با نیویورک تایمز بهعنوان ارائهدهنده محتوا رقابت کند.
دیجیتالترندز گزارش میدهد که نیویورک تایمز در دعوای قضایی خود اعلام کرده است که این دو شرکت باید درقبال «میلیاردها دلار خسارت قانونی و واقعی» متهم شناخته شوند. OpenAI و شرکتهای هوش مصنوعی مشابه از جستوجوی محتوا در وب برای آموزش مدلهای زبانی بزرگ خود استفاده میکنند که محصولاتی مانند ربات گفتوگوی محبوب ChatGPT را تغذیه میکند.
ازآنجاکه احکام دادگاه میتواند به انبوهی از ادعاهای مشابه سایر سازمانهای بزرگ منجر شود، این نبرد قضایی مهم با نظارت دقیق بسیاری از افراد در صنعت رسانهای دنبال خواهد شد.
در این دعوای حقوقی، نیویورک تایمز مدعی شده است که اگر کاربر از ChatGPT درباره رویدادهای اخیر سؤال کند، این ربات گفتوگومحور گاهی اوقات با استفاده از بخشهایی پاسخ میدهد که کلمهبهکلمه از مقالات این سازمان رسانهای استخراج شدهاند و برای دسترسی به آنها به اشتراک ویژه نیاز است. همچنین، پیوندهایی به مقاله اصلی در سایت نیویورک تایمز نیز وجود ندارند.
این رسانه خبری ادعا میکند که این موضوع به ازدستدادن درآمد منجر میشود؛ زیرا مشتریان از خرید اشتراک منصرف میشوند و درآمدی که از بازدید از وبسایت تأمین میشود، نیز از دست میرود. دعوای قضایی همچنین فاش میکند که نیویورک تایمز در بهار با هدف حل این مشکل به OpenAI و حامی آن، مایکروسافت، مراجعه کرد؛ اما آنها نتوانستند به توافق برسند.
در پاسخ به این اقدام، OpenAI در بیانیهای اعلام کرد:
به حقوق خالقان و صاحبان محتوا احترام میگذاریم و متعهد هستیم با آنها همکاری کنیم تا از فناوری هوش مصنوعی و مدلهای جدید درآمد کسب کنند. مذاکرات ما با نیویورک تایمز مثمرثمر بوده است و بهطور سازنده به جلو پیش رفتهایم؛ بنابراین، از این اتفاق متعجب و ناامیدیم. امیدواریم که راهی متقابل برای همکاری مفید پیدا کنیم، همانطورکه درحالحاضر با بسیاری از ناشران دیگر انجام میدهیم.
این شامل همکاری با غول رسانهای آلمانی آکسل اسپرینگر (Axel Springer) است که به OpenAI امکان دسترسی به محتوای خبری آن را در ازای هزینه میدهد. انتظار میرود معاملات مشابهی مانند این در آینده رایجتر شوند؛ زیرا اوپنایآی و شرکتهای مشابه سعی میکنند راهی برای جلوگیری از شکایات بیشتر پیدا کنند.
در اوایل امسال، گروهی از نویسندگان برجسته، ازجمله جورج آر. آر. مارتین و جان گریشام و جودی پیکولت، نیز درباره مسئلهای مشابه علیه OpenAI دعوای قضایی راه انداختند. استفاده شرکتهای هوش مصنوعی از محتوای تصویری نیز رایج است. بهعنوان مثال، Midjourney و Stability AI تصاویر دارای حق تکثیر در وب را تجزیه و تحلیل میکنند تا نرمافزارهای متن به تصویری را آموزش دهند که بتوانند محتوای اصلی خلق کنند. هنرمندان نیز در حال راهاندازی دعاوی قضایی هستند و درعینحال اقدامات مستقیمی انجام میدهند تا سیستمهای هوش مصنوعی را گیج کنند که آثارشان را تجزیهوتحلیل میکنند.