براساس شایعات، بهنظر میرسد که در سری پیکسل ۹ گوگل شاهد استفادهی گسترده از قابلیتهای Google AI و جمنای خواهیم بود.
بهگزارش تکناک، در اواخر سال ۲۰۲۳، گزارشی حاکی از آن بود که گوگل در حال کار روی دستیار هوش مصنوعیاش به نام «پیکسی» (Pixie) است که از جمنای قدرت میگیرد و منحصراً برای محصولات پیکسل دردسترس خواهد بود. این دستیار از جیمیل و نقشهها و سایر دادههای محصولات گوگل روی گوشی شما برای ایجاد «نسخهی بسیار شخصیسازیشده از دستیار گوگل» استفاده میکند.
اطلاعات کمی از نحوهی عملکرد این دستیار وجود داشت؛ اما جزئیاتی که اندروید اتوریتی کشف کرده است، تصویری کلی از انتظاراتمان، ازجمله نام جدید «هوش مصنوعی گوگل» (Google AI) را به ما ارائه میدهد. همچنین، این گزارش نشان میدهد که پیکسل ۹ با قابلیتی عرضه میشود که بسیار شبیه به عملکرد بحثبرانگیز ریکال (Recall) مایکروسافت است.
9to5google مینویسد یکی دیگر از ویژگیهای برجستهی هوش مصنوعی گوگل، «Add me» است. طبق اسکرینشاتها، این قابلیت دوربین بهعنوان راهی برای «اطمینان از حضور همهی افراد در عکس گروهی» توصیف میشود. این ویژگی میتواند تکمیلکنندهی قابلیت «Best Take» پیکسل ۸ باشد که به شما امکان میدهد تا واکنشهای چهرهی افراد را در عکسهای گروهی تنظیم کنید.
«Studio» یکی دیگر از قابلیتهای جدید در مجموعهی هوش مصنوعی گوگل است. طبق گزارش، این فقط نامی جدید برای برنامه «Creative Assistant» است که پیشتر بهعنوان افزونهای برای ابزارهای هوش مصنوعی مولد شرح داده شده بود.
جزئیات دیگری از چگونگی امکانپذیربودن این موضوع بهاشتراک گذاشته نشده است؛ اما بهنظر میرسد در اینجا برخی از قابلیتهای Imagen 2 و VideoFX یا Veo و ImageFX برای فعالکردن ویژگی استودیو در دستگاههای سری پیکسل ۹ بهکار گرفته شوند.
آخرین ویژگی جدیدی که در این افشاگری شرح داده شده است، «Pixel Screenshots» نام دارد. این قابلیت به شما امکان میدهد تا از هوش مصنوعی برای جستوجوی اسکرینشاتها و استفاده از آنها بهعنوان کتابخانهای گسترده برای اطلاعات و زمینه استفاده کنید. شما میتوانید «اسکرینشاتهای جدید و موجود را خلاصه کنید» تا به «سؤالات مربوط به اطلاعات موجود در آنها» پاسخ دهید.
همانطورکه اشاره شد، این قابلیت شباهتهایی به پیادهسازی پیشنهادی مایکروسافت برای ویژگی Recall در ویندوز ۱۱ دارد. مشابه تغییرات اخیر در این قابلیت ویندوز، گوگل برای استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی خود ثبتنام اجباری را در نظر گرفته است. نکتهی مهم دیگر اینکه قابلیت یادشده را میتوان در هر زمان غیرفعال کرد و تنها برای اسکرینشاتهایی اعمال میشود که خود کاربر مستقیماً گرفته است.
این رویکرد میتواند قابلیت Pixel Screenshots را ازنظر امنیتی درمقایسهبا اسکن فعال کل کتابخانهی تصاویر روی دستگاه ایمنتر کند؛ چراکه پردازش و تحلیل فقط روی اسکرینشاتهای مجاز کاربر انجام میشود و دسترسی به کل اطلاعات تصویری دستگاه را دربر نمیگیرد.
بااینحال، قابلیت مذکور میتواند برای درک بهتر محتوای هر اسکرینشات، متادیتا، لینکهای وب، نام برنامهها و تاریخ را استخراج کند. تمام این پردازشها روی خود دستگاه انجام میشود؛ بنابراین، هیچ اطلاعاتی به فضای ابری فرستاده نمیشود که این مزیت امنیتی بالقوهی دیگری است.