تمرین مکرر و ارتباط آن با تغییر ساختار مغز و حافظه

مطالعه‌ای جدید از دانشگاه UCLA نشان می‌دهد که تمرین مکرر علاوه بر اینکه کمک‌کنندۀ بهبود مهارت‌ها هستند، بلکه می‌توانند ساختار مغز را در مسیرهای مربوط به حافظه تغییر دهند.

به گزارش تک‌ناک، این تحقیق که در مجلۀ Nature و به سرپرستی محققان دانشگاه راکفلر منتشر شد، به دنبال کشف این موضوع بود که چگونه توانایی مغز برای حفظ و پردازش اطلاعات را که معروف به حافظۀ فعال است، با استفاده از آموزش بهبود دهد.

این تحقیقات که بر روی موش‌ها انجام شده، با استفاده از یک میکروسکوپ نوآورانه، فعالیت نورون‌ها را در طول تمرینات مکرر ردیابی کرده و نشان می‌دهد که چگونه تکرار وظایف باعث پایداری و دقت بیشتر در اجرا می‌شود.

برای آزمایش این موضوع، محققان موش‌ها را موظف کردند که توالی بوها را در طول دو هفته شناسایی و یادآوری کنند. سپس محققان با استفاده از یک میکروسکوپ جدید و سفارشی که می‌تواند فعالیت سلولی تا 73000 نورون را به‌طور همزمان در سراسر قشر مغز تصویربرداری کند، فعالیت عصبی را در این حیوانات دنبال کردند.

یافته‌های مربوط به بهبود حافظۀ کاری

این مطالعه تغییری را در مدارهای حافظۀ کاری واقع در قشر حرکتی ثانویه نشان داد، که موش‌ها وظایف خود را در طول زمان تکرار می‌کردند. همان‌گونه که موش‌ها برای اولین بار کار را یاد می‌گرفتند، بازنمایی حافظه ناپایدار بود. دکتر پیمان گلشنی، نویسندۀ مسئول این مطالعه گفت: امّا پس از تمرین مکرر این کار، الگوهای حافظه شروع به جامد شدن یا بلور شدن کردند.

گلشنی افزود: اگر تصور کنیم که هر نورون در مغز، نت متفاوتی را به صدا در می‌آورد، ملودی که مغز هنگام انجام کار تولید می‌کند، روز به روز تغییر می‌یابد، امّا پس از آن زمانی که حیوانات به تمرین ادامه می‌دهند، بیشتر و بیشتر اصلاح و شبیه‌تر می‌شود. این تغییرات، بینش‌هایی را در مورد اینکه چرا عملکرد پس از تمرین تکراری، دقیق‌تر و خودکارتر می‌شود، نشان می‌دهد.

گلشنی بیان کرد: این بینش نه تنها درک ما از یادگیری و حافظه را افزایش می‌دهد، بلکه پیامدهایی برای رسیدگی به اختلالات مرتبط با حافظه نیز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.