شنیدهها حاکی از آن است که گلکسی زد فلیپ ۷ احتمالاً نخستین گوشی هوشمند تاشو سامسونگ خواهد بود که از تراشه اگزینوس ۲۵۰۰ بهره خواهد برد.
به گزارش تکناک، سامسونگ قصد دارد پردازنده جدید اگزینوس ۲۵۰۰ را در گوشی تاشو گلکسی زد فلیپ ۷ به کار گیرد. این گوشی که انتظار میرود در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ معرفی شود، قرار است اولین دستگاه تاشو سامسونگ باشد که از چیپ اگزینوس بهره میبرد. این در حالی است که پیشتر سامسونگ در گوشیهای تاشو خود به پردازندههای کوالکام متکی بوده است. این تغییر استراتژیک میتواند نقطه عطفی در روند توسعه فناوری چیپسازی سامسونگ و کاهش وابستگی به پردازندههای تولیدی کوالکام باشد.
فونآرنا مینویسد که این خبر پساز گمانهزنیهای فراوان درباره کاربرد اگزینوس ۲۵۰۰ به دست آمده است. پیشتر شایعاتی مبنیبر اینکه این پردازنده در سری گلکسی S استفاده نخواهد شد، مطرح شده بود که اکنون این پیشبینی بهطور غیررسمی تأیید شده است. به گفته یکی از مقامهای ارشد سامسونگ، اگزینوس ۲۵۰۰ قرار است در دستگاههایی مانند گلکسی زد فلیپ ۷ به کار گرفته شود و تولید انبوه آن برای سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است.
این تصمیم سامسونگ میتواند پیامدهای استراتژیکی گستردهای داشته باشد. ورود اگزینوس به بازار گوشیهای تاشو که پیشتر بهطور عمده در اختیار کوالکام بود، میتواند رقابت در این بخش را افزایش چشمگیری دهد. همچنین، این موضوع باعث ایجاد سؤالاتی درباره بلوغ لیتوگرافی ۳ نانومتری نسل دوم سامسونگ فاندری خواهد شد که برای ساخت اگزینوس ۲۵۰۰ استفاده میشود. برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که این استقرار نشاندهنده تثبیت این لیتوگرافی است؛ اما برای ارزیابی دقیقتر، به نظارت بیشتر بر عملکرد این پردازنده در محصولات نهایی نیاز خواهد بود.
با اینکه اگزینوس ۲۵۰۰ در مدلی پریمیوم همچون گلکسی زد فلیپ ۷ به کار گرفته میشود، پیشبینی میشود که حجم تولید اولیه این پردازنده نسبتاً کم باشد. سامسونگ پیشبینی کرده است که در سال آینده، ۲۲۹/۴ میلیون گوشی هوشمند تولید کند؛ اما گلکسی زد فلیپ ۷، تنها ۳ میلیون واحد (معادل ۱ درصد) از تولیدات این شرکت را تشکیل خواهد داد. این در حالی است که نسخه مقرونبهصرفه گلکسی زد فلیپ FE، تنها ۹۰۰,۰۰۰ واحد (۰.۴ درصد) را به خود اختصاص میدهد. این آمار بهوضوح با سری گلکسی S تفاوت دارد که سالانه میلیونها واحد تولید و عرضه میکند.
برخی تحلیلگران، تصمیم سامسونگ برای استفاده از اگزینوس ۲۵۰۰ در دستگاهی با حجم تولید کمتر بهجای استفاده از آن در گوشیهای پرفروش سری گلکسی S را ریسکی بزرگ میدانند. بااینحال، گروهی دیگر این اقدام را گامی حیاتی برای کسبوکار پردازندههای اگزینوس ارزیابی میکنند که تاکنون با مشکلات فراوانی روبهرو بوده است.
با توجه به اینکه تولید انبوه اگزینوس ۲۵۰۰ با استفاده از لیتوگرافی ۳ نانومتری نسل دوم سامسونگ فاندری صورت میگیرد، موفقیت در تولید این پردازنده میتواند نشانهای از پیشرفت این فرایند باشد. سامسونگ در تلاش است تا مشکلات قبلی مربوط به تولید انبوه فناوری GAA را برطرف کند و با این محصول جدید، جایگاهش را در بازار بهبود ببخشد.
بااینحال، رقابت شدیدی در این بخش وجود دارد و سامسونگ فاندری درحالحاضر با مشکلاتی در بازار روبهرو است؛ زیرا سهم بازار آن به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ درحالیکه TSMC با تسلط ۶۴/۹ درصدی در این بخش قرار دارد.