شرکت فضایی اسپیس ایکس با پرتاب پانصدمین مأموریت راکتی خود یک دستاورد تاریخی را رقم زد.
به گزارش تکناک، راکت فالکون ۹ در ساعت ۱:۰۴ بامداد به وقت محلی از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا برای انجام مأموریت “Commercial GTO” به فضا پرتاب شد. این مأموریت با هدف قرار دادن ماهواره “Dror 1” در مدار زمین انجام شد؛ ماهوارهای مخابراتی که توسط صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی توسعه یافته است.
راکت فالکون ۹، ستون فقرات ظرفیت پرتاب جهانی به حساب میآید و نقشی کلیدی در کاهش چشمگیر هزینههای پرتاب ایفا کرده است. اسپیس ایکس تنها شرکت فضایی در جهان میباشد که موفق به استفاده مجدد از بوسترهای مداری شده است.

ماهواره Dror 1 قرار است در مدتزمانی حدود ۳۰ ساعت، یک بار به دور زمین بچرخد و در ارتفاعی حدود ۳۶٬۰۰۰ کیلومتری قرار گیرد. این ماهواره برای مأموریتی ۱۵ ساله طراحی شده است. راکت فالکون ۹ که در پانصدمین مأموریت اسپیس ایکس این ماهواره را به فضا برد، برای سیزدهمین بار پرواز میکرد؛ بوستری که پیشتر مأموریتهای مهمی مانند: Crew-8 ناسا، Polaris Dawn، هفت مأموریت Starlink و یک مأموریت باری ناسا را انجام داده بود.
فالکون ۹ در حال حاضر فعالترین راکت پرتاب فضایی در جهان به حساب میآید و تنها راکت مداری است که میتواند پس از پرتاب، با فرود عمودی، مجدد مورد استفاده قرار گیرد. بیشتر مأموریتهای این راکت به پرتاب ماهوارههای پروژه اینترنت ماهوارهای Starlink اختصاص دارد؛ پروژهای که با بیش از ۷٬۰۰۰ ماهواره فعال، بزرگترین منظومه ماهوارهای تاریخ را رقم زده است.
اولین پرتاب راکت فالکون ۹ در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۱۰ از همان سکوی پرتاب فعلی انجام شد. در آن مأموریت، یک مدل شبیهسازیشده از فضاپیمای Dragon به فضا ارسال شد تا راکت بتواند گواهی همکاری با ناسا را برای مأموریتهای سرنشیندار و باری به ایستگاه فضایی بینالمللی دریافت کند. در آن زمان، فناوری فرود با پیشران برای بوسترها هنوز توسعه نیافته بود و فقط یک چتر نجات به صورت آزمایشی در راکت قرار داشت، که به دلیل جدا شدن بوستر در جو، هرگز باز نشد.
پس از پرتاب نخست، فالکون ۹ در همان سال فقط یک بار دیگر برای یک مأموریت آزمایشی ناسا در دسامبر پرتاب شد. این راکت بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳، تنها هفت بار پرواز کرد. اما در سال ۲۰۱۴، فالکون ۹ برای نخستین بار با موفقیت در اقیانوس فرود آمد و نقطه عطفی در تاریخ پرتابهای فضایی رقم زد، که نخستین فرود با پیشران راکت مداری بود.
شرکت اسپیس ایکس اکنون با ثبت پانصدمین مأموریت راکتی و استفاده مجدد از یک بوستر برای سیزدهمین بار، جایگاه خود را به عنوان پیشگام نوآوری در صنعت پرتاب فضایی تثبیت کرده است.