یک عکاس آماتور موفق شد تصویری کمنظیر از راهپیمایی فضایی سونی ویلیامز، فضانورد ناسا در خارج از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) ثبت کند.
به گزارش تکناک،این تصویر در جریان راهپیمایی فضایی اخیر گرفته شد؛ جایی که ویلیامز رکورد بیشترین ساعات غیرمتوالی راهپیمایی فضایی توسط یک فضانورد زن را شکست.
شارلین گیرو، زیستشیمیدان دانشگاه آکسفورد و علاقهمند به عکاسی نجومی، این عکس را ۳۰ ژانویه با استفاده از یک تلسکوپ کوچک از آکسفوردشایر، همزمان با عبور ایستگاه فضایی از ارتفاع ۲۵۰ مایل (۴۱۰ کیلومتر)، ثبت کرد. با توجه به سرعت ۱۷,۵۰۰ مایل بر ساعت (۲۸,۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) ایستگاه، این ثبت نیازمند دقت بسیار بالایی بود.

گیرو در گفتوگو با Spaceweather.com اظهار داشت:
“بسیار خوششانس بودم که توانستم این لحظه را در آسمانی صاف و از زادگاهم ثبت کنم. این تجربهای خارقالعاده بود.”
در این زمان، سانیتا “سونی” ویلیامز، فرمانده ایستگاه فضایی، در پنجمین راهپیمایی فضایی خود مشغول جداسازی بخشی از تجهیزات معیوب ایستگاه بود. پس از این عملیات، مجموع زمان حضور او در خلأ فضا به ۶۲ ساعت و ۶ دقیقه رسید و بدین ترتیب، رکورد بیشترین ساعات غیرمتوالی راهپیمایی فضایی در میان فضانوردان زن را از پگی ویتسون، فضانورد بازنشسته ناسا، ربود. با این حال، ویتسون همچنان با شش راهپیمایی فضایی، رکورددار بیشترین تعداد راهپیمایی فضایی یک فضانورد زن است.
در تصویر ثبتشده، ویلیامز به شکل نقطهای سفید در انتهای بازوی رباتیک Canadarm-2 دیده میشود که مانند خطی طلایی در نزدیکی مرکز ایستگاه فضایی به نظر میرسد.

گیرو افزود:
“علاوه بر ثبت این لحظه استثنایی، ویلیامز نخستین فضانورد زنی است که از زمین در حال انجام راهپیمایی فضایی عکسبرداری شده است. تبریک، سونی!”
در این مأموریت، بری “بوچ” ویلمور، فضانورد دیگری که بیش از هفت ماه است همراه ویلیامز در ایستگاه فضایی حضور دارد، نیز مشارکت داشت. با این حال، به دلیل موقعیت او در سایهی محفظه هوابند هنگام عبور ایستگاه از بریتانیا، در تصویر دیده نمیشود.
ویلیامز و ویلمور از ۶ ژوئن ۲۰۲۴ در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند. مأموریت آنها در ابتدا یک هفته برنامهریزی شده بود، اما نقص فنی در کپسول Boeing Starliner که آنها را به ایستگاه رسانده بود، باعث شد این فضاپیما موقتاً از سرویس خارج شود و فضانوردان در مدار زمین باقی بمانند. اکنون احتمال دارد که آنها بیش از ۳۰۰ روز در فضا بمانند.
استارلاینر معیوب سرانجام در سپتامبر به زمین بازگردانده شد و در نیومکزیکو فرود آمد. با این حال، به دلیل نگرانیهای ایمنی، فضانوردان اجازه نداشتند با آن به زمین بازگردند.
تاریخ بازگشت ویلیامز و ویلمور تاکنون بارها به تعویق افتاده است. آخرین بار در دسامبر، بازگشت برنامهریزیشده برای فوریه 2025 به اواخر مارس 2025 موکول شد.
از زمان آغاز ریاستجمهوری، دونالد ترامپ بازگشت این دو فضانورد به زمین را در اولویت قرار داده و بنا بر گزارش Space.com، ایلان ماسک را مأمور کرده است که پیش از موعد برنامهریزیشده در مارس، آنها را با یکی از کپسولهای SpaceX به زمین بازگرداند. با این حال، هنوز مشخص نیست که این مأموریت عملی خواهد شد یا خیر.
در این میان، برخی رسانه شایعاتی درباره وخامت وضعیت سلامت ویلیامز منتشر کردهاند. اما این ادعاها توسط خود او رد شده است. وی تأکید کرده که تنها علائم طبیعی ناشی از اقامت طولانی در فضا را تجربه کرده و همچنان از آمادگی کافی برای انجام راهپیمایی فضایی برخوردار است.
این نخستین باری نیست که فضانوردان ناسا مجبور به اقامت طولانیمدت در فضا میشوند. در ۲۰۲۳، فرانک روبیو، فضانورد ناسا، پس از آسیب دیدن کپسول سایوز روسی بر اثر برخورد زبالههای فضایی، ۳۷۱ روز را در مدار زمین سپری کرد که رکوردی جدید برای یک فضانورد آمریکایی محسوب میشود.