کشفی شگفت‌انگیز برای جلوگیری از عوارض پیوند مغز استخوان

محققان دانشگاه میشیگان در حال مطالعه نشاسته سیب زمینی به عنوان یک راه حل موثر برای جلوگیری از بیماری پیوند در مقابل میزبان در بیماران گیرنده پیوند سلول های بنیادی هستند که با یک آزمایش دومرحله ای درحال انجام است

محققان مرکز سرطان Rogel Health دانشگاه میشیگان به‌تازگی رویکرد امیدوارکننده‌ای را برای کاهش خطرات مکرر و جدی مرتبط با پیوند سلول‌های بنیادی از خون اهداکننده یا پیوند مغز استخوان شناسایی کرده‌اند.

به گزارش تکناک، تقریباً 18000 نفر در سال در ایالات متحده آمریکا به بیماری های کشنده مبتلا می شوند، از جمله سرطان های خون که پیوند سلول های بنیادی خون یا مغز استخوان از اهدا کننده بهترین گزینه درمانی آنها است. هر سال تقریباً 9000 مورد از این پیوندها در ایالات متحده انجام می شود.

درک بیماری پیوند در مقابل میزبان

هنگامی که بیماران پیوند سلول های بنیادی را دریافت می کنند، یک سیستم ایمنی جدید از اهدا کننده دریافت می کنند که وظیفه آن حمله به سلول هایی است که به آنها تعلق ندارند، از جمله سلول های سرطانی.

با این حال، گاهی اوقات، آن سلول های ایمنی دهنده (گرافت) بدن خود بیمار (میزبان) را ناآشنا و خارجی می‌پندارند. در نتیجه، سلول‌های اهداکننده ممکن است به اندام‌ها و بافت‌های خود بیمار حمله کنند و باعث بروز بیماری پیوند در مقابل میزبان یا GvHD شوند.

GVHD  در نیمی از بیمارانی که پیوند سلول های بنیادی را از خون یا مغز استخوان اهداکننده دریافت می کنند، ایجاد می شود. این بیماری می تواند بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار دهد و از خفیف یا متوسط تا شدیدتر و حتی کشنده متغیر باشد.

مشکلات درمان  GVHD

راه پیشگیری و درمان GVHD استفاده از داروهای قوی برای سرکوب سیستم ایمنی است که می‌تواند باعث شود بیماران مبتلا به عفونت‌هایی شوند که می‌تواند کشنده نیز باشد. بنابراین، در حالی که پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی خون از یک اهداکننده برای بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های جدی مختلف نجات دهنده است، GVHD  می تواند باعث آسیب یا حتی مرگ شود و درمان های موجود برای GVHD  خطرناک است.

تحقیقات قبلی نشان داده است که باکتری‌هایی که به طور معمول در روده‌ها آنها زندگی می‌کنند، می‌توانند بر شکل‌گیری GVHD  پس از پیوند تأثیر بگذارند.

پیشرفت موثر با نشاسته سیب زمینی

محققان کشف کردند که یک نوع مکمل غذایی ساخته شده از نشاسته سیب‌زمینی، هنگامی که به ده بیمار گیرنده پیوند سلول‌های بنیادی از اهداکننده داده می‌شود، باکتری‌های روده را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهد که به طور موثر می‌تواند از بروز GVHD جلوگیری کند.

GVHD  یک محدودیت عمده برای قابلیت مثبت پیوند سلول های بنیادی خون یا مغز است. فکر کردن به چشم‌اندازی موثر برای یافتن یک رویکرد ساده، کم‌هزینه و ایمن برای کاهش این عارضه خطرناک برای بیمارانی که نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی دارند، هیجان‌انگیز است، اما هنوز برای تأیید این رویکرد، مطالعات بیشتری روی بیماران مورد نیاز است.

محققان در حال حاضر بیماران بیشتری را برای مرحله دوم این مطالعه ثبت نام می کنند تا مشخص کنند آیا مصرف نشاسته سیب زمینی واقعاً منجر به بروز کمتر GVHD پس از پیوند سلول های بنیادی می شود یا خیر.

در مرحله دوم این مطالعه قرار است 60 بیمار که در حال انجام عمل پیوند سلول‌های خون یا مغز استخوان از یک اهداکننده ده ساله یا بیشتر هستند، به صورت تصادفی برای مصرف نشاسته سیب‌زمینی یا نشاسته دارو (دارونما) انتخاب می‌شوند که تمام داروهای معمول برای پیشگیری از GVHD را نیز مصرف خواهند کرد، به طوری که 80٪ نشاسته سیب‌زمینی و 20٪ نشاسته دارو به عنوان دارونما دریافت می‌کنند. مرحله دوم این آزمایش بالینی به محققان کمک خواهد کرد تا بفهمند آیا مصرف نشاسته سیب‌زمینی یک مداخله مؤثر برای پیشگیری از GVHD است یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.