تایوان به تازگی موشک مافوق صوت جدیدی به نام “Qingtian” با سرعت 6 ماخ و برد بیش از 2000 کیلومتر در پاسخ به تهدیدات چین ساخته است.
به گزارش تکناک، طبق گزارشها، تایوان در تلاش است تا سامانهای نیز توسعه دهد که امکان پرتاب این موشک مافوق صوت را از سامانههای پرتاب از راه دور فراهم کند. این کشور در حال مذاکره با یک شرکت چکی و یک شرکت آمریکایی به منظور طراحی و ساخت این سامانههای پرتاب از راه دور است.
موشک مافوق صوت Qingtian بر اساس برنامههای قبلی تایوان در زمینه موشکهای کروز ساخته شده است و ویژگیهای پیشرفتهای از جمله برد، سرعت و انعطافپذیری عملیاتی بالا را دارد. برخی از این موشکها هماکنون به یگانهای موشکی نیروی هوایی تایوان تحویل داده شدهاند.
توسعه این موشک مافوق صوت توسط مؤسسه ملی علوم و فناوری چونگشان (NCSIST) تایوان و با حمایت وزارت دفاع این کشور انجام شده است.
تایوان به دنبال استفاده از کامیونهای Tatra Force 12X12 ساخت جمهوری چک برای حمل و نقل این موشکها است، چرا که این کامیونها قابلیتهای آفرود، سازگاری با زمینهای کوهستانی و مانورپذیری بالایی دارند. همچنین پلتفرمهای پرتاب آمریکایی مانند کامیونهای M983 ساخت شرکت Oshkosh نیز به عنوان گزینههای جایگزین مطرح هستند.
سرعت بالای این موشک، معادل 6 ماخ، باعث میشود که ردیابی و رهگیری آن برای سیستمهای دفاع هوایی دشمن بسیار دشوار باشد. در گذشته، تایوان موشک کروز مافوق صوت “Yun Feng” را توسعه داده بود، که بردی معادل 1200 کیلومتر داشت و نسخهای با برد بیشتر نیز به تولید رسید.
چین که همچنان فشارهای خود را بر تایوان و دیگر کشورهای منطقه اقیانوس هند-آرام افزایش داده، باعث شده است که تایوان برای تقویت سیستمهای دفاعی خود به سمت توسعه موشکهای مافوق صوت برود. همچنین این کشور در نظر دارد فناوریهای جدیدی مانند scramjet را برای موشکهای مافوق صوتی خود توسعه دهد.
یکی از مزایای اصلی این نوع موشکها این است که میتوانند به ارتفاعات بالای جو برسند و به طور موقت از برد سیستمهای دفاع هوایی و موشکی خارج شوند تا زمانی که آماده حمله باشند و در آن زمان دیگر برای واکنش دیر خواهد بود.
در سطح جهانی، علاوه بر تایوان، کشورهای دیگری مانند: ایالات متحده، چین و روسیه نیز به توسعه سلاحهای مافوق صوت پرداختهاند. ایالات متحده در دسامبر سال 2024 از آزمایش موفقیتآمیز موشک مافوق صوت بلندبرد خود، با نام “Dark Eagle” خبر داد. این موشک بردی معادل 1725 مایل (2780 کیلومتر) دارد. همچنین هند نیز در سال 2024 از موفقیتآمیز بودن آزمایش پرتاب موشک مافوق صوت خود با برد 930 مایل خبر داد.
دیدگاهها 1