در حالی که تردد در اتوبان تهران – کرج به عنوان یکی از پرترافیک ترین محورهای مواصلاتی کشور به اوج خود رسیده است اخیرا طرح دو طبقه کردن این اتوبان از سوی استاندار البرز مطرح شده است.
به گزارش تکناک، اتوبان تهران–کرج یکی از مهمترین و پرترددترین محورهای ارتباطی کشور ایران است که تهران، پایتخت کشور، را به استان البرز و غرب کشور متصل میکند. این بزرگراه نقش اساسی در جابهجایی روزانه هزاران خودرو، مسافر، و کالا دارد.
ساخت اتوبان تهران–کرج در دهه ۱۳۴۰ خورشیدی آغاز شد. این پروژه در چارچوب توسعه زیرساختهای حملونقل کشور و با هدف اتصال سریعتر و ایمنتر تهران به مناطق غربی کشور طراحی شد.
کاهش بار ترافیکی جاده قدیم تهران–کرج، بهبود سرعت جابهجایی، و ارتقای ایمنی در مسیر بین تهران و مناطق صنعتی و کشاورزی استان البرز از جمله دلایل اصلی ساخت این اتوبان بود.
طرح های مقطعی برای روان سازی ترافیک
با افزایش جمعیت و گسترش شهرهای اقماری مانند کرج، گرمدره، وردآورد و… این بزرگراه نیز بهمرور توسعه یافت و تعداد خطوط آن در برخی مقاطع افزایش پیدا کرد. در دهههای اخیر پروژههای مختلفی برای بهبود عملکرد آن از جمله تعریض در بخش های مختلف صورت گرفته اما همه این طرح ها در مقطعی کارایی داشته اند و عملا این بزرگراه بین دو کلانشهر کرج و تهران با حجم بالایی از تردد و ترافیک های طولانی دست و پنجه نرم می کند.
اما در جدیدترین اتفاق استاندار البرز خبر اجرای طرح دو طبقه کردن این بزرگراه داده است. طرحی که گفته می شود قرار است با مشارکت دولت و شهرداری ها اجرایی شود.
مجتبی عبداللهی با اشاره به پیگیریهای مستمر انجامشده پس از دستور رییس جمهور، افزود:جلسات متعددی با مسوولان وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و دیگر نهادهای ذیربط برگزار شده که خروجی آن تدوین نقشه راه مشخص برای اجرای پروژه است.
اینکه در شرایط فعلی کشور و محدودیت منابع اعتباری این پروژه تا چه حد اجرایی است و آیا به سرانجام خواهد رسید وآیا امکان فنی برای ساخت این پروژه وجود دارد یا خیر سوالاتی است که پیرامون این طرح مطرح می شود.