وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جمعه شب گذشته در گفتوگویی تلویزیونی با برنامه ۱۰۰۱ به سوالات مختلفی از جمله دلایل زود تمام شدن بسته های اینترنت و دلایل قطعی اینترنت در هنگام خاموشی ها پاسخ داد.
به گزارش تکناک، سید ستار هاشمی، با اشاره به مهمترین چالشهای اخیر این وزارتخانه گفت: با وجود تجربه مدیریتی در هفت تا هشت ماه گذشته، همچنان مسائل متعددی پیش روی ماست. یکی از جدیترین مشکلات، کیفیت اینترنت است؛ موضوعی که مردم نیز از ما انتظار دارند تا بهبود یابد.
هاشمی درباره پرسش رایج مردم مبنی بر اینکه «چرا اینترنت زود تمام میشود؟» پاسخ داد: گزارشهایی از کاربران دریافت کردهایم که در حال بررسی و پیگیری هستیم تا ببینیم آیا این نگرانی واقعیت دارد یا نه. مردم همچنین میتوانند از طریق سامانه ۱۹۵ شکایت خود را ثبت و پیگیری کنند.
وزیر ارتباطات با اشاره به تأثیر قطعی برق بر کیفیت اینترنت گفت: یکی از دغدغههای مهم مردم همین موضوع است. هنگامی که برق قطع میشود، سایتهای ما نیز از کار میافتند و این مسأله مشکلاتی برای کسبوکارها، مانند عدم امکان استفاده از دستگاههای پوز، به همراه دارد. وی افزود: باتریها طبق استانداردهای بینالمللی، توان نگهداری سایتها را تنها برای ۲۰ دقیقه تا یک ساعت دارند و برای ناترازی برق، پاسخگو نیستند. به همین دلیل طرحی به نام «هوشمندسازی» طراحی شده که میتواند تا ۲۰ درصد مصرف انرژی را کاهش دهد.
زیرساختهای ۵G در کشور فراهم شده است
وی درباره توسعه نسل پنجم اینترنت (5G) گفت: با اینکه زیرساختهای ۵G در کشور فراهم شده، اما برای راهاندازی کامل آن به فرکانسهایی در محدوده ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ نیاز داریم. مزایده مربوط به این فرکانسها پس از فراز و نشیبهای بسیار، قرار است هفته آینده برگزار شود و پس از آن اپراتورها میتوانند فرآیند توسعه ۵G را آغاز کنند. برخی گوشیها هماکنون از این فناوری پشتیبانی میکنند و برای سایر موارد نیز در حال پیگیری هستیم.
وزیر ارتباطات در ادامه به پروژه توسعه اینترنت در شهرها و روستاها اشاره کرد و گفت: پروژه ملی فیبرنوری با هدف ایجاد پوشش برای ۲۰ میلیون خانوار در حال اجراست. اگر در یک منطقه اتصال برقرار باشد، میتوان گفت پروژه پیش رفته و ساکنان آن از خدمات دیجیتال استفاده کردهاند. تاکنون ۱۰ هزار روستا شناسایی شدهاند که با مشکل ارتباطی مواجه بودهاند و در حال حاضر، ۱۴۷۰ روستا به ارتباط باکیفیت مجهز شدهاند؛ بقیه نیز در برنامه اجرایی قرار دارند.
هاشمی درباره فیلترینگ نیز توضیح داد: این موضوع ابعاد مختلفی دارد و فقط وزارت ارتباطات در آن نقش ندارد؛ نهادهای دیگر نیز باید در این مسیر همکاری کنند. ما در وزارت ارتباطات تمرکز خود را بر حمایت از تولید محتوای بومی گذاشتهایم. بهعنوان نمونه، سریال «پایتخت» موجب کاهش ۱۰ تا ۱۲ درصدی مصرف اینترنت بینالملل شد. نباید فراموش کرد که فناوری را نمیتوان متوقف کرد.