دانشمندان دانشگاه کیوتو ماهواره LignoSat، اولین ماهواره ساختهشده از چوب را به فضا پرتاب کردند.
به گزارش تکناک، مهندسان ژاپنی نهتنها ماهواره چینی ساختهاند؛ بلکه حتی توانستهاند آن را به فضا پرتاب کنند. این ماهواره چوبی در فاصله حدود ۲۵۰ مایلی زمین به دور سیاره میچرخد. پژوهشگران هدف از این مأموریت را بررسی مقاومت چوب در برابر شرایط دشوار فضا عنوان کردهاند.
دوشنبه شب، SpaceX طی مأموریت ماهواره چوبی LignoSat را به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال کرد. ماهواره مذکور قرار است در چند ماه آینده در مدار زمین قرار گیرد. ابزارهای تعبیهشده در این ماهواره طی شش ماه رفتار چوب را در برابر شرایط سخت و تابشهای کیهانی بررسی خواهند کرد.
به نقل از رویترز، از سال ۲۰۲۰، دانشگاه کیوتو با همکاری شرکت تولید چوب Sumitomo Forestry پروژه ساخت ماهواره چوبی را آغاز کرد. در این پروژه، تیم تحقیقاتی آزمایشهایی را برای سنجش تابآوری چوب در فضا انجام داد و چوب Hoonoki یا ماگنولیا را بهدلیل استحکام زیاد و پایداری ابعادی و کارپذیری مناسب بهعنوان گزینه نهایی انتخاب کرد. این نوع چوب که در ژاپن برای ساخت غلافهای شمشیر به کار میرود، در برابر شکستگی مقاومت بسیاری دارد.
به گفته دانشمندان دانشگاه کیوتو، فقدان آب و اکسیژن در فضا از آتشسوزی و پوسیدگی ماهواره چوبی جلوگیری میکند. این تیم قصد دارد آزمایشهایی را برای سنجش تأثیر چوب در محافظت از نیمههادیها در برابر تابشهای فضایی انجام دهد.
تیم تحقیقاتی معتقد است که ماهوارههای چوبی میتوانند جایگزینی کمآلاینده برای ماهوارههای فلزی باشند؛ چراکه ماهوارههای فلزی در زمان بازگشت به زمین ذرات اکسید آلومینیوم آزاد میکنند. گزارشها حاکی از آن است که تیم تحقیقاتی دانشگاه کیوتو ژاپن امیدوار است طی ۵۰ سال آینده امکان پرورش چوب برای ساخت خانههای چوبی در ماه و مریخ را فراهم کند.