در شرایطی که کشور با مشکل ناترازی انرژی و مشکلات ناشی از آن روبرو است سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، انرژی و محیط زیست معاونت علمی رییس جمهور بر این باور است که با اجرای طرح های فناورانه می توان بخشی از این مشکل را مرتفع کرد.
به گزارش تکناک، محمدمهدی نوربخش اظهار کرد: طرح های فناورانه نقش مهمی در موضوع صرفهجویی مصرف انرژی و ارتقا بهرهوری دارند و می توانند اثرات بسیار مهمی در کاهش ناترازی برق داشته باشند.
وی افزود: اصلاح و ارتقای سیستمهای خنک کننده نیروگاههای تولید برق حرارتی، تعویض کابلهای خودنگهدار با کابلهای مسی قدیمی به منظور کاهش تلفات، هوشمندسازی شبکههای توزیع آب شرب شهری با هدف کاهش مصرف همزمان آب و برق و شبکههای توزیع گاز، تعویض روشنایی معابر، جایگزینی موتور کولرهای آبی با نمونههای کممصرف از جمله این طرح های فناورانه به شمار می رود.
فهرست مطالب
آمادگی دانش بنیانها و معاونت علمی برای اجرای طرحهای فناورانه
نوربخش همچنین تعویض ترانسفورماتورهای قدیمی، نصب کنتورهای هوشمند برق و گاز با هدف پایش، اطلاعرسانی و کنترل مصارف، جایگزینی سیستمهای گرمایش و سرمایش با سیستم پمپ حرارتی گازی (GHP) را از دیگر طرحهای فناورانه و تأثیرگذاری برای کاهش ناترازی برق نام برد و گفت: آمادگی اجرای این طرح ها در سطح گسترده توسط شرکتهای دانشبنیان و با تمرکز بر توان داخلی قابل انجام بوده و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تمام ظرفیتهای خود را در حمایت از این عرصه به میدان آورده است.
لزوم توجه به توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، انرژی و محیط زیست بر این باور است که توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و در رأس آنها نیروگاههای خورشیدی، باید توجه داشت.
وی در این ارتباط گفت: این نیروگاهها نه تنها همپوشانی و تطابق کاملی با ناترازیهای مرتبط با ورود بارهای سرمایشی در ساعات و ماههای گرم سال دارند، بلکه موجب صرفهجویی قابل توجهی در مصرف گاز شده و همچنین از انتشار گازهای گلخانهای نیز جلوگیری میکنند.
نوربخش تصریح کرد: گاز صرفهجویی شده میتواند قابلیت تولید برای صنایع بزرگ فولاد و سیمان در پی داشته باشد و آنها را از حبس تولید ایجاد شده رها سازد و یا منافع اقتصادی آن برای کشور از مسیر صادرات فراهم شود.منبع: قطره
دیدگاهها 1