تراشه کوانتومی ویلو (Willow) از گوگل، بار دیگر توجهات را به امنیت ارزهای دیجیتال، بهویژه بیتکوین، معطوف کرده است.
بهگزارش تکناک،این فناوری که توسط سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل معرفی شد، پیشرفت بزرگی در حوزه فناوری کوانتومی به شمار میرود، اما متخصصان معتقدند که هنوز تهدیدی برای بیتکوین محسوب نمیشود. در ادامه، جزئیات بیشتری از این موضوع ارائه شده است.
بیتکوین بر پایه دو الگوریتم رمزنگاری کلیدی عمل میکند: الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضوی (ECDSA) برای رمزنگاری و SHA-256 برای هش کردن.
برای شکستن امنیت بیتکوین، یک کامپیوتر کوانتومی باید از طریق اجرای الگوریتم شور (Shor) به الگوریتم ECDSA نفوذ کند. این فرآیند به میلیونها کیوبیت منطقی بدون خطا نیاز دارد، در حالی که تراشه ویلو تنها ۱۰۵ کیوبیت فیزیکی دارد.
به نقل از بینکریپتو، اگرچه ویلو میتواند برخی محاسبات را با سرعتی بیشتر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهد، اما فاصله زیادی با توانایی موردنیاز برای شکستن رمزنگاری بیتکوین دارد.
تخمین زده میشود که حداقل ۱۳ میلیون کیوبیت لازم است تا بیتکوین در یک روز هک شود، عددی که بسیار فراتر از ظرفیت کنونی ویلو است.

علاوه بر این، حملات واقعی کوانتومی تنها در صورتی ممکن است که کیوبیتها بسیار پایدار و بدون خطا باشند، ویژگیهایی که کامپیوترهای کوانتومی فعلی هنوز فاقد آن هستند.
برخی متخصصان حوزه کوانتوم بر این باورند که حداقل ۱۰ تا ۲۰ سال تلاش مداوم نیاز است تا کامپیوترهای کوانتومی به سطحی برسند که بتوانند بیتکوین را رمزگشایی کنند.
جامعه ارزهای دیجیتال نیز از همین حالا در حال توسعه پروتکلهای رمزنگاری ایمن در برابر کوانتوم هستند تا تهدیدهای احتمالی آینده را دفع کنند.
در صورت پیشرفتهای شگرف در فناوری کوانتوم، الگوریتمهای مقاوم در برابر کوانتوم میتوانند به سیستم فعلی بیتکوین اضافه شوند و امنیت آن را حفظ کنند.