ممنوعیت ارسال تصاویر هوش مصنوعی در مسابقه World Press Photo

World Press Photo

مسابقه عکاسی معتبر World Press Photo به‌تازگی قوانین خود را تغییر داده است. این تغییرات شامل ممنوعیت ارسال تصاویر تولید‌شده با هوش مصنوعی می‌شود.

به‌گزارش تک‌ناک و بر‌اساس بیانیه‌ی مطبوعاتی بنیاد World Press Photo، تصمیم منع ارسال تصاویر تولیدشده با هوش مصنوعی، تنها چند روز پس از اعلامیه‌ای مبنی‌بر شرکت تصاویر هوش مصنوعی در دسته‌ی رقابتی  Open Format اتخاذ شده است. بنیاد World Press Photo در ابتدا اظهار کرد که تصاویر تولید‌شده با هوش مصنوعی (AI) را در مسابقات خود می‌پذیرد.

این تصمیم با انتقادات صریح عکاسان خبری روبه‌رو شد. آنان استدلال کردند که اجازه‌دادن به تصاویر مصنوعی برای شرکت در مسابقه‌ای که برای عکاسان خبری طراحی شده که وظیفه‌شان ثبت رویدادهای واقعی جهان است، با اصول و ارزش‌های اساسی حرفه‌شان در تضاد است.

بنیاد World Press Photo پس از دریافت بازخوردهای متعدد تصمیم گرفته است که قوانین دسته‌ی Open Format در مسابقات خود را تغییر دهد. طبق بیانیه‌ای که این بنیاد روز دوشنبه در وب‌سایتش منتشر کرده است، دست‌اندرکاران این بنیاد تصمیم گرفته‌اند که حضور تصاویر تولید‌شده با هوش مصنوعی را در این دسته منع کنند.

این ممنوعیت شامل هر دو نوع تصویرسازی تولیدی و تصاویر کاملاً تولید‌شده می‌شود و مانند ممنوعیت‌هایی است که قبلاً در دیگر دسته‌های مسابقه اعمال شده بود؛ ازجمله دسته‌های تک‌عکس‌ها و داستان‌ها و پروژه‌های بلندمدت.

بنیاد World Press Photo قوانین مربوط به دست‌کاری تصاویر گرفته‌شده با دوربین‌های مبتنی‌بر لنز را نیز به‌روزرسانی کرده است. این به‌روزرسانی با هدف افزایش شفافیت درباره‌ی تعریف تصاویر تولید‌شده با هوش مصنوعی انجام شده است. تغییرات نوری مانند کاهش نویز و تنظیمات خودکار (مثلاً در سطوح و رنگ‌ها و کنتراست) و انتخاب شیء به‌عنوان نمونه‌های پذیرفتنی از ابزارهای ویرایش AI ذکر شده‌اند.

میزان استفاده از این ابزارها را سازمان مسابقه و هیئت‌داوران جهانی تعیین خواهد کرد. با‌این‌حال، ابزارهای مبتنی‌بر مدل‌های AI تولیدی که اطلاعات جدیدی را برای بزرگ‌تر و واضح‌تر کردن تصاویر وارد می‌کنند (مانند Adobe Super Resolution و Topaz Photo AI)، مجاز نیستند.

برای ارائه‌ی تعریفی واضح‌تر از ماهیت عکس در عصر هوش مصنوعی، بنیاد ورلد پرس فوتو در توسعه‌ی مجموعه‌ای از استانداردهای اخلاقی واضح مشارکت کرده است. این کار با همکاری مؤسسه‌های عکاسی خبری و عکاسان تصویری و دبیران عکس مطبوعاتی انجام شده است که علاقه و تخصص خاصی در این زمینه دارند.

هدف اصلی از این استانداردها مطمئن‌شدن از این است که عکس‌ها نمایش‌های عادلانه و دقیقی از آنچه عکاس شاهدش بوده، باشند. به‌عبارت‌دیگر، این استانداردهای اخلاقی بر آن هستند که عکس‌ها به‌گونه‌ای تولید نشوند که مخاطبان را گمراه کنند. این تلاش‌ها نشان‌دهنده‌ی پاسخ‌گویی و تلاش برای حفظ اعتبار و صداقت در عکاسی خبری در دوران دیجیتالی است.

با گسترش استفاده از فناوری هوش مصنوعی در دوربین‌ها و نرم‌افزارهای ویرایش تصویر، دلایل بنیاد ورلد پرس فوتو برای سفت‌و‌سخت‌تر‌کردن دستورالعمل‌های ارسال آثار درک‌کردنی است. نرم‌افزارهایی مانند Adobe Photoshop و Lightroom شامل ابزارهای ویرایش کمکی AI هستند که برای سهولت در کار عکاسان و اتوماسیون کارهای خسته‌کننده و زمان‌بر مانند ماسک‌زدن شی‌ءها یا پالایش جزئیات مو را فراهم می‌آورند.

علاوه‌بر‌این، هوش مصنوعی در سیستم‌های تصویربرداری گوشی‌های هوشمند امروزی نقش انکارناپذیری ایفا می‌کند. برای مثال، ویژگی‌های جدیدی مانند Magic Editor و Best Take در گوگل که برای متمایز‌کردن گوشی پیکسل 8 استفاده می‌شوند، نمونه‌هایی از نحوه‌ی استفاده‌ی فزاینده از AI در عکاسی دیجیتال هستند. این تغییرات و مشکلات ناشی از آن‌ها، بنیاد World Press Photo را بر آن داشته است تا راهنمایی‌ها و استانداردهای خود را با تکامل فناوری به‌روزرسانی کند.

در پاسخ به نفوذ گسترده‌ی فناوری AI در فرایند عکاسی، دستورالعمل‌های به‌روز‌شده‌ی بنیاد ورلد پرس فوتو برای تعیین حدود پذیرفتنی دست‌کاری هوش مصنوعی در عکاسی واقعی تلاشی تحسین‌شدنی است. این دستورالعمل‌ها با هدف ایجاد فاصله و تمایز بیشتر بین «هنر» هوش مصنوعی و عکاسی خبری طراحی شده‌اند.

به‌بیان بهتر، هدف آن‌ها این است که تضمین کنند عکس‌ها همچنان به‌عنوان اسناد دقیق و منصفانه از واقعیت‌ها باقی بمانند؛ در‌حالی‌که نقش فزاینده و تأثیرگذار AI در دنیای عکاسی امروزی را نیز به‌رسمیت می‌شناسند. این رویکرد نشان می‌دهد که بنیاد ورلد پرس فوتو حساسیت‌های موجود در جامعه‌ی عکاسی خبری را درک کرده است و تلاش می‌کند تا استانداردهایی را برقرار کند که هم اعتبار عکس‌های خبری را حفظ کند و هم انعطاف‌پذیری را لازم برای پذیرش پیشرفت‌های فناورانه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.