موزۀ ملی زاید در ابوظبی در حال ساخت است، شرکت بریتانیایی فاستر طراحی آن را انجام میدهد و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۵ به اتمام برسد.
به گزارش تکناک، یک پروژۀ جدید خارقالعاده در ابوظبی توسط شرکت معتبر بریتانیایی فاستر به همراه شرکا در حال انجام است. این ساختمان که موزۀ ملی زاید نام دارد، با پنج بال تعریف شده است که فقط جنبۀ ظاهری ندارند. در واقع این ساختمان هوشمندانه برای کمک به خنک نگه داشتن فضای داخلی بهطور طبیعی طراحی شده است.
ساخت موزۀ ملی زاید برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ مطرح شد و به عنوان یادبودی برای اولین رئیس جمهور امارات متحدۀ عربی، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان است. طرح بالدار آن از عشق رهبر فقید به شاهین، همچنین ریف بر نقوش اسلیمی سنتی میباشد.
ساختمان اصلی به شکل یک تپۀ ۳۰ متری و الهام گرفته از توپوگرافی امارات است. بالهای فولادی تزئینی این ساختمان به ارتفاع بین ۸۳ تا ۱۲۳ متر بلند میشوند. این بالها کاملاً پیچیده هستند و با یادآوری کتابخانۀ جدید کالج Magdalene که برندۀ جایزه RIBA Stirling شد، تا حدودی مانند دودکش عمل میکنند و بهطور طبیعی هوای گرم را به سمت بالا و خارج از ساختمان میکشند.
معماران شرکت فاستر توضیح میدهند: گرمای بالای برجها باعث میشود که هوا از میان گالریها بهطور عمودی، به دلیل اثر تودۀ حرارتی به سمت بالا کشیده شود. دریچههای هوا در بالای برجهای بالشکل باز میشوند و از فشار منفی بر روی سطح پروفیل بال برای بیرون کشیدن هوای گرم استفاده میکنند. هوای تازه نیز در سطح پایین گرفته شده و از طریق لولههای خنککنندۀ زمین کشیده و در لابی موزه رها میشوند.
تمرکز فضای داخلی موزه حول یک آتریوم بزرگ و چشمگیر است که با نور طبیعی غیرمستقیم روشن میشود تا از گرم کردن بیرویۀ فضا جلوگیری کند. در طبقۀ فوقانی، چهار گالری غلافشکل تعبیه شده که پایۀ هر بال را تشکیل میدهند.
پس از راهاندازی، نمایشگاههای موزه جزئیات موجودات دریایی باستانی با قدمت میلیونها سال، سکههای اولیه و جنگ، همچنین فرهنگ معاصر را نشان خواهند داد. علاوه بر این، یک باغ داستانی منظر، لحظات کلیدی زندگی شیخ زاید را بررسی خواهد کرد.
موزۀ ملی زاید بخشی از یک توسعۀ گستردهتر در این منطقه است، که شامل موزۀ شگفتانگیز لوور ابوظبی و موزۀ تاریخ طبیعی آینده است. بر اساس بیانیۀ اخیر خبرگزاری امارات که شامل عکسی از پیشرفت ساخت این سازه نیز میشود، اعلام کرد که این موزه در سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد.