در حالی که بخیهها برای بستن بیشتر زخمها کافی هستند، میتوانند به بافت ظریف پوست آسیب برسانند، به علاوه ممکن است اجازه دهند مایعات اندامهای داخلی نشت کنند. بنابراین دانشمندان در مورد بهبود یک روش جایگزین برای بستن زخم که لحیم کاری بافتی نام دارد، اقدام کرده اند.
به گزارش تکناک، لحیم کاری بافت یک تکنیک آزمایشی است که در آن یک خمیر ژلاتینی بر روی لبه های فشرده شده زخم اعمال می شود، سپس با لیزر گرم می شود.
گرما باعث پلیمریزه شدن خمیر و پیوند با کلاژن در بافت زیرین میشود و یک مهر و موم ضد آب انعطاف پذیر تشکیل میدهد که زخم را بسته نگه می دارد تا زمانی که التیام یابد. نه تنها این فرآیند معمولاً سریعتر و در عین حال ملایم تر از بخیه زدن یا استفاده از منگنه است، بلکه التهاب کمتری ایجاد می کند، جای زخم کمتری ایجاد می کند و محافظت بهتری در برابر عفونتها ایجاد می کند.
اگر خمیر تا دمای مناسب گرم نشود، ممکن است عوارضی ایجاد شود. اگر خیلی سرد باشد، به درستی به بافت متصل نمی شود، در حالی که اگر خیلی گرم باشد، بافت را می سوزاند.
در تلاش برای رفع این مشکل، دانشمندان مؤسسههای تحقیقاتی Empa و ETH زوریخ سوئیس، یک خمیر مبتنی بر آلبومین به نام iSolder (لحیمکاری هوشمند) تولید کردهاند. این خمیر حاوی نانوذرات تیتانیوم نیترید و بیسموت وانادات است که اولی نور لیزر را به گرما تبدیل میکند، در حالی که دومی وقتی تا دمای دقیق گرم میشود، فلورسانس میشود.
بنابراین هنگامی که یک ورقه ژلاتینی از iSolder روی زخم قرار می گیرد و سپس در معرض نور لیزر قرار می گیرد، با رسیدن به دمای مناسب که در آن با بافت زیرین پیوند برقرار می کند، به وضوح میدرخشد. جراحان فقط نور لیزر را تا زمانی که خمیر بدرخشد ادامه میدهند، سپس آن را متوقف میکنند.
دانشمندان از این فناوری با موفقیت برای مهر و موم کردن زخمهای روده کوچک، مجرای ادرار، لوله فالوپ و ورید کلیوی خوکها استفاده کردند. مشخص شد که نور مادون قرمز میتواند به عنوان جایگزین ایمن تری برای پرتوهای مضر لیزر استفاده شود.
مقاله ای در مورد این تحقیق که به رهبری اسکار سیپولاتو و اینگه هرمان انجام شد، اخیراً در مجله Small Methods منتشر شد.