اخیرا یک مطالعه جدید ارتباط بین برخی افزودنی های غذایی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نشان داده است.
به گزارش تکناک، نیترات ها و نیتریت ها به طور طبیعی در آب و خاک یافت می شوند و به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی برای افزایش عمر مفید آن ها استفاده می شوند. این تحقیق توسط Bernard Srour رهبری شد و در مجله PLOS Medicine منتشر شد.
برخی از مقامات بهداشت عمومی، محدود کردن نیتریت ها و نیترات ها را به عنوان افزودنی های غذایی پیشنهاد کرده اند، با این حال، تأثیر این دو ماده معدنی بر مسائل متابولیک و دیابت نوع 2 در انسان ناشناخته است. برای مطالعه این ارتباط، محققان از داده های 104168 شرکت کننده در مطالعه ای با نام NutriNet-Santé استفاده کردند.
مطالعه NutriNet-Santé یک مطالعه آماری اینترنتی در حال انجام است که از سال 2009 آغاز شد. شرکت کنندگان از سنین پانزده سال و بالاتر به طور داوطلبانه ثبت نام کردند و سابقه پزشکی،رژیم غذایی، سبک زندگی و وضعیت عمومی سلامت را خود گزارش دادند. محققان از قرار گرفتن در معرض دقیق نیتریت و نیترات که از چندین پایگاه اطلاعاتی و منابع گوناگون بدست آمده بود،استفاده کردند و سپس نمونه های آماری را برای تجزیه و تحلیل اطلاعات رژیم غذایی گزارش شده داوطلبان به همراه پیامدهای سلامتی ،توسعه دادند.
محققان متوجه شدند که شرکت کنندگان در گروه NutriNet-Santé که به طور کلی و خاص در رابطه با مواد افزودنی در مواد غذایی ، مصرف بالاتری از نیتریت ها را گزارش کرده بودند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 بودند. هیچ ارتباطی بین نیترات ها و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود نداشت، و یافته های این مطالعه، هیچ تاثیر مثبتی از نیتریت ها یا نیترات های رژیم غذایی در محافظت در برابر دیابت نوع 2 را تایید نکردند.
این مطالعه دارای محدودیت های متعددی هم بود و برای تایید نتایج قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز داشت. داده ها به صورت فردی گزارش شدند و محققان نتوانستند قرار گرفتن در معرض یک نیتریت یا نیترات خاص را با استفاده از بررسی علائم حیاتی و به دلیل چالش های بیولوژیکی اساسی، تایید کنند. .
علاوه بر این، شرکت کنندگان در جمعیت مورد بررسی در ابعاد یک گروه محدود، ممکن است برای همه افراد جامعه قابل تعمیم نباشند مثلا این گروه شامل تعداد زیادی از افراد جوان که اغلب زن بودند، بود که رفتارهای سالم تری از خود نشان دادند. سردرگمی هایی که در حین تحقیق پیش آمد نیز ممکن است بر نتایج حاصل از این مطالعه تأثیر گذاشته باشد.
به گفته نویسندگان این مطالعه، این نتایج شواهد جدیدی را در چارچوب بحث های جاری در مورد نیاز به کاهش استفاده از افزودنی های نیتریت در گوشت های فرآوری شده توسط صنایع غذایی ارائه می دهد و همچنین می تواند از نظریه تولید کودهای بهتر نیز حمایت کند. در همین حال، چندین مقام بهداشت عمومی در سراسر جهان به شهروندان توصیه می کنند که مصرف غذاهای حاوی افزودنی های چالش برانگیز از جمله نیتریت سدیم را محدود کنند.
درنهایت نویسندگان این تحقیق افزودند: این اولین مطالعه آماری در مقیاس بزرگ است که ارتباط مستقیمی بین نیتریت های ناشی از مواد افزودنی و خطر دیابت نوع 2 را نشان می دهد و ارتباط احتمالی بین کل نیتریت های رژیم غذایی و خطر دیابت نوع 2 را تأیید می کند.