دانشمندان موفق به تولید یک قطره بینی شدند که پس از بروز سکته مغزی، به بهبودی افراد کمک شایانی می کند.
به گزارش تکناک، در حال حاضر، اگر فردی ظرف چند ساعت پس از سکته مغزی تحت درمان قرار نگیرد، شانس بهبودی او به شدت کاهش مییابد. با این حال، به لطف قطره های بینی که به تازگی تولید شده است، ممکن است این قاعده تغییر کند.
این دارو از همکاری بین دانشمندان دانشگاه گوتنبرگ سوئد، دانشگاه کلن آلمان و آکادمی علوم چک ساخته شده است.
این قطره حاوی یک پپتید به نام C3a است که به طور طبیعی در سیستم عصبی مرکزی تولید می شود. تحقیقات قبلی نشان داده است که این پپتید می تواند به بازیابی عملکرد حرکتی در قربانیان سکته کمک کند.
به عنوان بخشی از مطالعه فعلی، قطره های بینی هفت روز پس از تجربه سکته مغزی به موش ها تزریق شد. هنگامی که نتایج متعاقباً با یک گروه تحت کنترل درمان نشده مقایسه شد، مشخص شد که عملکرد حرکتی در موشها سریعتر و به میزان بیشتری بهبود می یابد.
همچنین، تصاویر MRI مغز موشها نشان داد که تشکیل اتصالات جدید بین سلولهای عصبی افزایش مییابد. به نظر میرسد که C3a، عملکرد آستروسیتها را که برخی از عملکردهای سلولهای عصبی را کنترل میکنند، تقویت میکند.
اثر مفید قطره های بینی پس از پایان درمان تا مدت ها ادامه داشت. با این حال، دانشمندان بر این باورند که این قطره ها باید خیلی زود پس از سکته مغزی تجویز شوند چراکه ممکن است با افزایش تعداد سلول های التهابی در مغز، اثر مضری داشته باشند.