تب بیانگر تلاش بدن برای مبارزه با یک بیماری یا عفونت است اما مهم است که بدانید تب از چه زمانی آغاز می شود و چه کارهایی برای بهبود آن می توان انجام داد.
به گزارش تکناک، همه افراد در یک مقطع زمانی، افزایش دمای بدن را تجربه کردهاند که این افزایش دما عمدتاً به دلیل عفونتهای ناشی از باکتری یا ویروس ها م باشد. اما از زمان شروع کرونا، در مورد اینکه این اعداد روی دماسنج چه معنایی دارند و چه زمانی این اعداد نشان دهنده خطر هستند، سردرگمی هایی وجود دارد.
کرونا علائم متعددی از جمله سردرد، گلودرد و احتقان بینی دارد. یکی دیگر از علائم شایع کرونا، تب است. بر اساس یک بررسی در آوریل 2021 بر روی 17 هزار و 515 بیمار مبتلا به کرونا، 79.43 درصد از بزرگسالان و 45.86 درصد از کودکان تب داشتند. از بزرگسالانی که تب داشتند، 14.71درصد از آنها تب با درجه بالا داشتند.
البته گفتنی است که همه افرادی که کرونا می گیرند، تب نمیکنند و همه افرادی که تب می کنند کرونا ندارند، اما عموما این یک علامت بسیار رایج در این نوع بیماری ها است.
دقیقاً چه چیزی به عنوان تب به حساب می آید؟
تب (معروف به پیرکسیا) از نظر فنی دمای بدن بالاتر از حد معمول است. دمای طبیعی بدن می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما معمولاً حدود 37 درجه سانتی گراد است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، 38 درجه را تب می داند. در حالی که اندازهگیری دمای واقعی بدن بهترین ابزار تشخیصی است، اما تب زمانی در نظر گرفته می شود که وقتی بدن فرد داغ باشد و احساس برافروختگی و لرز را باهم داشته باشد. البته دامنه و شدت تب برای هر کس متفاوت است.
چرا تب می کنیم و تب چه احساسی دارد؟
توجه به این نکته مهم است که تب در واقع به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه این است که بدن شما در حال تلاش برای مبارزه با یک بیماری یا عفونت است. ویروس ها و باکتری هایی که باعث عفونت می شوند می توانند در یک محیط طبیعی با دمای بدن انسان رشد کنند. تب در واقع ناشی از تلاش بدن شما برای کشتن عامل بیماری زا است که اساسا بدن شما را به محیطی نامناسب برای آن تبدیل می کند. همچنین تب سیستم ایمنی بدن را فعال می کند و تلاش بیشتری برای از بین بردن عامل بیماری زا انجام می دهد.
احساس گرما، برافروختگی، سرماخوردگی، لرز، همراه با درد عمومی بدن، علائم شایع تب هستند، اگرچه همه بیماران همه این علائم را ندارند. تب ها می توانند چرخه ای باشند، یعنی بالا و پایین می روند. هنگامی که تب پایین می آید، ممکن است فرد شروع به تعریق کند.
در سایر ویروسها، مانند آنفولانزا، مدت زمان کوتاهی از ورود ویروس به بدن شما تا زمانی که علائمی مانند تب را نشان میدهید وجود دارد. معمولاً تب کردن به افراد عادی سیگنال می دهد که باید استراحت کنند تا بهتر شوند.
در هنگام ابتلا به ویروس کرونا، کمی بیشتر طول می کشد تا بدن عفونت را تشخیص دهد. وقتی فردی به ویروس کرونا مبتلا میشود، علائم از جمله تب میتواند در دو هفته اول ایجاد شود، اما به طور متوسط بین چهار تا شش روز بعد از ورود ویروس به بدن علائم خود را نمایان می کنند. این بدان معناست که افراد می توانند به طور فعال به مدت چند روز به ویروس کرونا مبتلا شوند و افراد دیگر را بدون اینکه بدانند بیمار هستند، آلوده کنند.
چگونه تب را درمان کنیم؟
در بیشتر موارد، دمای کمی بالا لزوماً دلیلی برای نگرانی نیست. به طور کلی، تب به خودی خود دلیلی برای مراقبت فوری پزشکی در بزرگسالان نیست، مگر اینکه بیش از یک یا دو روز ادامه داشته باشد یا بالاتر از 38 درجه سانتی گراد باشد.
هر فردی که تب دارد باید استراحت کند و بامصرف آب و آب میوه و سوپ آب بدن خود را تامین کند . سفتی گردن یا تنگی نفس، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. در تب های بالای 38 درجه سانتی گراد، استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل) یا آسپرین می تواند برای کاهش تب استفاده شود، اما اگر بدن به این داروها پاسخ ندهد یا بالاتر از 38 درجه سانتی گراد باشد، بهتر است به پزشک مراجعه شود.
درمورد ویروس کرونا، دمای بدن شما به تنهایی نمی تواند به شما بگوید که آیا آلوده شده اید یا خیر. اما اگر علائم رایج دیگری مانند سرفه خشک، خستگی، مشکلات گوارشی یا علائم شدیدی از جمله مشکل تنفسی، فشار در قفسه سینه، گیجی، ناتوانی در بیدار ماندن، رنگ آبی یا خاکستری روی پوست، لب ها یا ناخن ها دارید، مهم است که فورا به اورژانس مراجعه کنید و آزمایش دهید. در صورتی که احتمال می دهید که به کرونا مبتلا شده اید، باید فوراً قرنطینه خود را آغاز کنید.