اختلالات و قطعیهای اینترنت توسط دولتها، سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد جهان ضرر میزند و اینترنت ایران هم سالهاست که با فیلترینگ و قطعیهای عمدی درگیر است.
به گزارش تکناک به نقل از وب سایت دنیای اقتصاد، در بخشی از گزارش این روزنامه که به موضوع تبعات قطعی اینترنت و فیلترینگ در دنیا و مشخصا ایران پرداخته آمده است:
جدیدترین بررسیها نشان میدهد که تا نیمه سال جاری میلادی، ایران با ۳٠۹ساعت قطعی اینترنت که بیش از ۳۴میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است، جایگاه دهمین کشور متضرر جهان از قطعیهای عمدی اینترنت را در اختیار دارد.
وقوع ناآرامیها از شهریور ماه گذشته باعث تشدید محدودیتها و قطعیهای اینترنت در ایران شد. در حالی که تا پیش از شهریور ماه سال گذشته، کاربران برای ورود به فیسبوک، توییتر، یوتیوب، تلگرام و کلابهاوس به سراغ ویپیانها میرفتند، اما از آن زمان با اضافه شدن اینستاگرام، واتساپ، گوگلپلی و بسیاری از دیگر سرویسهای گوگل به فهرست VPN (virtual private network : virtual network extending a single private network across a public network like the Internet, appearing to users as a private network)، عملا کاربران برای دسترسی به اغلب شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای پرکاربر ناچار هستند که دست به دامن ابزارهای فیلترشکن شوند.
با این اوصاف است که وی پی ان به پرتکرارترین کلیدواژه کاربران ایرانی در جستوجوهای اینترنتی تبدیل شده و حتی آنها حاضرند هزینههای گزافی برای خرید این ابزارها بپردازند تا بتوانند به اینترنت آزاد دسترسی داشته باشند.
بررسیهای وبسایت top10vpn نشان میدهد که در طول مدت بیستودوم سپتامبر تا سیویکم اکتبر سال گذشته میلادی، تقاضا برای دسترسی به خدمات ویپیان در اوج خود بوده است.
این تقاضا که در ابتدای اعتراضات نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزایش 2164درصدی داشته، در طول یک ماه پس از آن رشد سالانه 3082 درصدی را تجربه کرده است.
این آمارها نشان میدهند که از آن زمان تاکنون متوسط تقاضای روزانه برای استفاده از خدمات ویپیان در ایران بالا مانده و رشد 951 درصدی را نسبت به زمان مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.