دانشمندان نوع ناشناخته ای از سلول های ایمنی را کشف کرده اند که در افرادی که با موفقیت سرطان را شکست می دهند، ایجاد می شود.
به گزارش تکناک، برخلاف سایر سلول های T کشنده، این سلولها به طور همزمان روی چندین هدف مرتبط با سرطان قرار میگیرند و تا یک سال بعد، از تشکیل تومورهای جدید جلوگیری میکنند و میتوانند منجر به درمانهای موثرتر سرطان شوند.
سیستم ایمنی، اولین خط دفاعی ما در برابر پاتوژن ها یا بیماری ها از جمله سرطان است، اما گاهی اوقات این سیستم به کمک مضاعف نیاز دارد. این موضوع اساس زمینه ای از یک درمان نوظهور به نام ایمونوتراپی است که شامل حذف سلول های ایمنی از بیمار، شارژ کردن آنها و بازگرداندن آنها به بدن برای حمله به سرطان با قدرتی تازه است.
در مطالعه جدید، محققان دانشگاه کاردیف بررسی کردند که چه تفاوتهای بیولوژیکی بین دورههای درمان موفق و ناموفق در بیماران مختلف وجود دارد. آنها بیش از یک دهه یک ازمایش دو مرحله ای را دنبال کردند که به بررسی آنچه به عنوان درمان با لنفوسیت نفوذکننده تومور (TIL) شناخته میشود، پرداختند. درمان با لنفوسیت نفوذکننده تومور (TIL) روی گلبولهای سفید خونی تمرکز دارد که از قبل در تومور بیمار فعال هستند.
محققان بر روی بیمارانی تمرکز کردند که پس از درمان، سرطان خود را با موفقیت از بین بردند. آنها نمونههای خون بیماران را در معرض سلولهای توموری قرار دادند که قبلاً از همان بیمار گرفته شده بود و متوجه شدند که سلولهای T قاتل تومور، حتی یک سال پس از شروع بهبودی هنوز هم پاسخهای بسیار قوی از خود نشان میدهند.
آنها از الگوریتمهایی استفاده کردند که بر اساس تفاوتهای بین سلولهای سالم و سرطانی، پیشبینی میکنند که این سلولهای T کدام اهداف را شناسایی میکنند. در کمال تعجب، دانشمندان متوجه شدند که سلولهای T بیماران مبتلا به سرطان، تغییرات پروتئینی متعددی را در سلولهای سرطانی تشخیص میدهند. معمولاً تصور می شود که هر سلول T در هر زمان فقط یک پروتئین را هدف قرار می دهد.
پروفسور اندی سیول، محقق ارشد این مطالعه گفت: در تحقیقات متعددی نشان داده شده است که یک سلول T کشنده بازمانده از سرطان، در تشخیص سرطان بسیار بهتر از یک سلول T کشنده معمولی ضد سرطان عمل می کنند. علاوه بر این، توانایی پاسخگویی همزمان به چندین پروتئین مرتبط با سرطان به این معنی است که این سلولهای T میتوانند به اکثر انواع سرطان پاسخ دهند.
پس از آن، تیم تحقیقاتی تعداد زیادی از این سلولهای T چند شاخهای را در خون بیمارانی که سرطان خود را با موفقیت از بین برده بودند، یافتند، اما هیچ یک از این سلولها در بیمارانی که سرطانشان پیشرفت کرده بود، یافت نشد.
این تیم میگوید که برای تایید قطعی ارتباط بین این سلولهای T و پاکسازی سرطان به آزمایش های بیشتری در آینده نیاز خواهد بود. درک اینکه این سلول های ایمنی چه هدفی دارند، باید به بهبود سایر درمان های سرطان نیز کمک کند.
دکتر گری دولتون، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما اکنون سلولهای T چند شاخهای را در چندین فرد نجات یافته از سرطان دیدهایم، بنابراین بررسی اینکه آیا این سلولها با پیشآگاهی خوب درمورد سرطان مرتبط هستند یا نه، گام کلیدی تحقیقات بعدی خواهد بود. ما می توانیم این نوع سلول T را در آزمایشگاه مهندسی ژنتیک کنیم. بنابراین امیدواریم که بررسی کنیم که آیا سلولهای T چند شاخه مهندسی ژنتیک شده میتوانند برای درمان طیف وسیعی از سرطانها به روشی مشابه برای درمان برخی از انواع سرطان خون مورد استفاده قرار گیرند یا خیر.
با اینکه هنوز چند سال دیگر به تایید قطعی نتایج این تحقیق باقی مانده است، اما ما تاکنون از یافتههای به دست آمده، بسیار دلگرم شدهایم.این تحقیق در مجله Cell منتشر شد.