پزشکان دانشگاه کوئین مری لندن و بیمارستان بارتز، ژنی را شناسایی کرده اند که باعث یک نوع رایج فشار خون بالا می شود.همچنین آنها راهی برای درمان این مشکل کشف کرده اند.
به گزارش تکناک، علت نوع رایجی از فشار خون بالا یک گره(توده) خوش خیم کوچک است که از هر بیست نفر یک نفر را به این بیماری مبتلا می کند. این گره، هورمونی به نام آلدوسترون تولید می کند که میزان نمک موجود در بدن را کنترل می کند. کشف جدید مربوط به یک نوع ژن در برخی از این گره ها است که منجر به تولید بیش از حد وسیع، اما متناوب این هورمون می شود.
آلدوسترون نوعی هورمون مینرالوکورتیکوئیدی است که توسط قشر آدرنال که لایه بیرونی غده فوق کلیوی است، تولید می شود. این هورمون نقش مهمی در حفظ تعادل آب و نمک بدن با افزایش احتباس سدیم و دفع پتاسیم در کلیه ها دارد. با این حال، ترشح بیش از حد آلدوسترون می تواند منجر به فشار خون بالا و تجمع مایع در بافت های بدن شود.
همچنین محققان متوجه شدند که این شکل از فشار خون بالا میتواند با برداشتن یکی از دو غده فوق کلیوی درمان شود. پس از حذف یکی از این دو غده، فشار خون شدید ناپدید شد.
تاکنون کمتر از 1٪ افراد مبتلا به فشار خون بالا ناشی از آلدوسترون شناسایی شده اند زیرا آلدوسترون به طور معمول به عنوان یک علت احتمالی فشار خون بررسی نمی شود. محققان توصیه میکنند برای بررسی فشار خون می توان از آلدوسترون موجود در ادرار استفاده کرد.
بیمار اولیه در این مطالعه زمانی شناسایی شد که پزشکان متوجه نوسانات در سطوح هورمونی او در طول شرکت در آزمایش های مربوط به درمانهای فشار خون شدید شدند.
در اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا، علت ناشناخته است و این بیماری نیاز به درمان مادام العمر با دارو دارد. تحقیقات قبلی نشان داد که در 5 تا 10 درصد از افراد مبتلا به فشار خون بالا، علت جهش یک نوع ژن در غدد فوق کلیوی است که منجر به تولید مقادیر بیش از حد آلدوسترون می شود. آلدوسترون باعث حفظ نمک در بدن می شود و فشار خون را بالا می برد. بیمارانی که آلدوسترون بیش از حدی در خون خود دارند به درمان با داروهای رایج برای فشار خون بالا مقاوم هستند و در معرض خطر حملات قلبی و سکته مغزی هستند.