مطالعات جدید نشان می دهد که ساختار ژنتیکی افراد بر عملکرد سیستم ایمنی و شدت بیماری آن ها تاثیر می گذارد.
به گزارش تکناک، گروهی از دانشمندان، با متخصصان از چندین بیمارستان در ابوظبی همکاری کردند تا ارتباط بین microRNA ها که مولکول های کوچک RNA هستند که فعالیت ژن را تنظیم می کنند و شدت بیماری کرونا را در 259 بیمار واکسینه نشده ساکن ابوظبی بررسی کنند. آنها در این تحقیق microRNA های خاصی را شناسایی کردند که با کاهش پاسخ ایمنی و احتمال بالاتر بستری شدن در ICU مطابقت دارد.
در طی این فرآیند، آنها اولین تصویر ژنومی از ساختار microRNAهای خون را در بیماران مبتلا به کووید-19 واکسینه نشده از خاورمیانه، شمال آفریقا و مناطق جنوب آسیا ایجاد کردند.
محققان تغییراتی را در microRNA ها در مراحل اولیه این بیماری شناسایی کردند که با ویژگیهای خونی خاص و مرگ سلولهای ایمنی مرتبط است و به ویروس اجازه میدهد از سیستم ایمنی فرار کرده و تکثیر شود.
نتایج مطالعه ژنتیکی این سیستم نشان میدهد که ساختار ژنتیکی بیمار بر عملکرد سیستم ایمنی و شدت بیماری تأثیر میگذارد و بینشهای جدیدی برای درمان و آگاهی بیمار ارائه میدهد. با توجه به تنوع نمونه، این امید وجود دارد که این یافته ها را می توان برای تقریباً سی درصد از جمعیت جهان که در منطقه منا و جنوب آسیا زندگی می کنند، اعمال کرد.
این یافته ها اخیرا در مجله Human Genomics منتشر شده است. تیم تحقیقاتی نتایج تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای omics متعدد یعنی ژنوتیپها و فعالیت miRNA و mRNA بیماران را در زمان بستری در بیمارستان، همراه با فنوتیپهایی از پروندههای سلامت الکترونیکی ارائه میکند. محققان 62 متغیر بالینی و میزان فعالیت 632 miRNA را که در بستری شدن در بیمارستان اندازه گیری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. همچنین آنها 97 miRNA مرتبط با هشت فنوتیپ خونی را شناسایی کردند که به طور قابل توجهی با بستری شدن در ICU مرتبط بودند.
این یافتهها درک محققان را از این که چرا برخی از بیماران بهتر از دیگران در برابر کووید-19 مقاومت میکنند، بهبود میبخشد. این مطالعه نشان میدهد که microRNAها، نشانگرهای زیستی امیدوارکنندهای برای شدت بیماری و اهدافی برای مداخلات درمانی هستند. روشهای این مطالعه را میتوان برای سایر جمعیتها به کار برد تا درک ما را از اینکه چگونه تنظیم یک ژن خاص میتواند بهعنوان مکانیسم اصلی تأثیرگذار بر ویروس کرونا و همچنین سایر ویروس ها اثر بگذارد، گسترش دهد.