تیمی از اخترفیزیکدانان در چین شواهدی یافته اند که نشان می دهد اگر کرمچاله ها واقعی باشند، ممکن است با ایجاد ایجاد میکرولنز نور را 100هزار برابر بزرگ کنند.
به گزارش تکناک، این گروه در مقاله خود که در مجله Physical Review Letters منتشر شده است، نظریه هایی را توسعه داده اند و استفاده های احتمالی از آنها را توصیف کرده اند.
تلاشهای نظری قبلی نشان داده است که کرمچالهها ممکن است در جهان وجود داشته باشند. کرمچالهها بهعنوان نوعی تونل توصیف میشوند که بخشهای مختلف جهان را به هم متصل میکنند. برخی از جامعه فیزیک پیشنهاد کرده اند که ممکن است بتوان از چنین تونل هایی عبور کرد و امکان سفر سریعتر از نور در سراسر جهان را فراهم کرد. محققان خاطرنشان می کنند که تحقیقات قبلی نشان داده است که سیاهچاله ها دارای کشش گرانشی بسیار قوی هستند که می توانند نور را خم کنند، پدیده ای که به عنوان میکرولنزینگ شناخته می شود. آنها سپس به این فکر کردند که آیا کرمچالهها، در صورت وجود، میکرولنزینگ را نیز نشان میدهند.
اثبات اینکه کرمچاله ها باعث ایجاد میکرولنز می شوند، البته ابتدا مستلزم اثبات وجود کرمچاله ها است. با این حال، محققان پیشنهاد می کنند که نسبیت عام و نظریه های دیگر می توانند روشن کنند که آیا این ایده امکان پذیر است یا خیر؟ آنها همچنین شواهدی نظری یافتند که نشان میدهد میکرولنز کرمچالهها مشابه لنز (همگرایی) سیاهچاله است، که تشخیص این دو را دشوار میکند.
این گروه همچنین خاطرنشان کرد که تحقیقات قبلی نشان داده است که سیاهچالهها میتوانند نوری را که از میان آنها میگذرد را تقسیم کرده و تعداد متفاوتی از کپیهای یک جسم واقع در پشت خود را تولید کنند. از سوی دیگر، محاسبات ریاضی نشان میدهد یک کرم چاله فقط میتواند سه نسخه از یک تصویر پشت خود را ایجاد کند که شامل دو نسخه مشابه و کم نور و یک نسخه روشن است. اگر چنین کپیهایی وجود داشته باشند، احتمال بزرگنماییهای عظیم را دارند. محاسبات محققان بزرگنمایی را تا 100،000 برابر نشان میدهند که بسیار بیشتر از آنچه در مورد سیاهچالهها صدق می کند می باشد.
آنها پیشنهاد می کنند که این تفاوت می تواند راهی برای تمایز سیاهچاله ها و کرمچاله ها باشد. آنها همچنین خاطرنشان می کنند که اگر نظریه آنها درست باشد، کرم چاله ها ممکن است ابزار جدیدی برای مطالعه اجسامی باشند که خیلی دور هستند و با استفاده از روش های دیگر قابل مشاهده نیستند.