برای اولین بار در تاریخ بشریت، پزشکان قرار است با استفاده از رباتهای جراحی، مثانه انسان را از یک فرد فوت شده به بیمار زنده، پیوند بزنند.اولین پیوند جهانی مثانه
به گزارش تکناک، تیمی از اورولوژیست ها در در حال انجام یک آزمایش هستند که به زودی به اولین عمل پیوند مثانه در انسان منجر خواهد شد. پزشکان در حال حاضر در مرحله انتخاب شرکت کنندگان برای اولین پیوند جهانی مثانه هستند.
اگر اولین پیوند جهانی مثانه موفقیت آمیز باشد، چنین جراحی هایی می تواند برای میلیون ها نفر در سراسر جهان که با اختلالات مربوط به مثانه دست و پنجه نرم می کنند، نجات دهنده باشد. محققان و پزشکان این تحقیق می گویند اگر این جراحی موفقیت آمیز باشد، انقلابی در سیستم پزشکی و به خصوص بیماری های مربوط به مثانه رخ خواهد داد.
هیجان انگیزترین نکته این است که پیوند مثانه قرار است توسط ربات ها و البته با نظارت دقیق پزشکان انجام شود.
چرا پیوند مثانه انسان اهمیت دارد؟
هنگامی که مثانه بیمار دیگر به خوبی کار نمی کند، درمان معمول برای این مشکل، عموما بازسازی ارتوتوپیک مثانه نامیده می شود. در این فرآیند، مثانه موجود با جراحی برداشته میشود و به جای آن، پزشکان با استفاده از قسمتهایی از روده بیمار، مثانه جدیدی را شکل می دهند.
آنها بافت های منتخب روده کوچک یا بزرگ را تغییر شکل می دهند تا یک مثانه کروی سالم جدید بسازند. متأسفانه، این درمان روی همه بیماران جواب نمی دهد و می تواند منجر به عوارض جانبی متعددی، از لخته شدن خون گرفته تا بی اختیاری ادرار و بروز انواع سرطان شود. بنابراین، یک روش درمانی مطمئن تر برای این مشکل مورد نیاز است.
تا به حال هیچوقت پزشکان به جای بازسازی مثانه، پیوند مثانه انجام نداده اند، زیرا ناحیه لگن در انسان که این اندام در آن قرار دارد، دارای چارچوب عروقی پیچیده ای است و دستکاری آن می تواند به عواقب شدید منجر شود.
علاوه بر این، دانشمندان نتوانستهاند روشی برای پیوند مثانه (urinary bladder : internal organ in most animals) بدون به خطر انداختن عملکرد طبیعی دستگاه ادراری بیمار ایجاد کنند. به گفته تیم تحقیقاتی، روش ابداعی پیوند آنها برای اولین بار گزینه درمانی بهتری برای مشکلات مربوط به مثانه ارائه می دهد.
دکتر نیما نصیری، یکی از اورولوژیست های شرکت کننده در اولین پیوند جهانی مثانه گفت: هدف از این آزمایش، ایجاد یک گزینه درمانی جدید برای مجموعه خاصی از بیماران مبتلا به بیماری های مربوط به مثانه است که می توانند کیفیت زندگی را به شدت مختل کنند.
در طول اولین پیوند جهانی مثانه ، قرار است از رباتهای جراحی به منظور پیوند مثانه سالم دریافتی از اهداکننده فوت شده به بیمار استفاده شود. اورولوژیست ها ربات ها را از طریق یک دوربین سه بعدی نظارت و هدایت خواهند کرد.
پزشکان معتقدند بهره مندی از جراحی رباتیک به آنها این امکان را می دهد که پیوند را با دقت بیشتر و با کمترین تهاجم ممکن انجام دهند.
آنها ادعا می کنند که قبلاً اولین جراحی موفق رباتیک برای پیوند بازیابی مثانه را بر روی یک انسان فوت شده انجام داده اند. ما هم امیدواریم آزمایشها همانطور که این تیم تحقیقاتی انتظار دارد، ادامه یابند و مسیر را برای روشهای بهتر، ایمنتر و آسان تر درمان مثانه هموار کند.
سلام. پدر من سه ماه قبل عمل شد و مثانه رو جدا کردند. آیا میشه پیوند مثانه انجام داد.؟
09927698319