کدام کشورها بزرگترین معادن لیتیوم را دارند؟

بزرگترین معادن لیتیوم در جهان در چند منطقه از جمله آرژانتین، استرالیا، شیلی، چین و پرو وجود دارد. در این کشورها به دلیل داشتن روندی اقتصادی برای استخراج لیتیوم، تولید و صادرات آن به بازارهای جهانی رونق خوبی دارد.

به گزارش تکناک، در ادامه فهرستی از کشورهای دارای بزرگترین معادن لیتیوم آمده است.

شیلی

به طور خاص، بزرگترین معدن لیتیوم جهان در سال 2021 در شیلی و در ناحیه “سالار دو آتاکاما” قرار دارد که به عنوان قطب تولید لیتیوم در دنیا شناخته می‌شود. سایر معادن بزرگ لیتیوم شامل معادن “گرین‌بوش” در استرالیا و “سالینا” در آرژانتین می‌شوند.

آرژانتین

آرژانتین یکی از کشورهایی است که در آن معادن لیتیوم وجود دارد. بزرگترین معدن لیتیوم در آرژانتین معدن “سالیناس غربی” (Salar de Atacama) است که در استان خوخوی در شمال آرژانتین واقع شده است. این معدن به عنوان یکی از بزرگترین معادن لیتیوم جهان شناخته شده است و تقریباً 17 درصد از تولید جهانی
lithium (chemical element with symbol Li and atomic number 3) را تامین می کند.

علاوه بر Salar de Atacama، دو معدن دیگر لیتیوم در آرژانتین وجود دارند که در استان خالوجوی و استان کاتامارکا واقع شده اند. همچنین در حومه Salar de Atacama نیز چندین معدن کوچک دیگر لیتیوم وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

مرز آرژانتین و شیلی

منطقه “سالار دو آتاکاما” (Salar de Atacama) در کوهستان‌های آند، در مرز آرژانتین و شیلی قرار دارد. این منطقه یکی از بزرگترین معادن لیتیوم جهان است و حدود 50 درصد رویت جهانی لیتیوم را در بر دارد. بنابراین، می‌توان گفت که این معدن به عنوان یک معدن مشترک بین آرژانتین و شیلی محسوب می‌شود.

2CYEHY4 Braulio Lopez of Galaxy Resources lithium mining division carts halite concentrate at the Salar del Hombre Muerto, or Dead Man’s Salt Flat, an important source of lithium at around 4,000 meters (13,123 feet) above sea level on the border of the northern Argentine provinces of Catamarca and Salta, October 28, 2012. Argentina, Chile and Bolivia hold the planet’s largest reserves of lithium, the world’s lightest metal and a key component in batteries used to power a range of technologies from cell phones to laptops to electric cars. Industrial production from countries in this so-called “lithium

استخراج لیتیوم از سالار دو آتاکاما از طریق فرآیند استخراج از برداشت آب امتیازی انجام می‌شود که در آن آب دریافتی از چاه‌های نمکی با استفاده از فرآیند تبخیر در شن‌های خشک شده و بعد از جداسازی نمک‌های دیگر لیتیوم استخراج می‌شود.

استرالیا

بزرگترین معدن لیتیوم استرالیا در غرب استرالیا و در منطقه “گرین‌بوش” (Greenbushes) قرار دارد که به عنوان بزرگترین معدن لیتیوم جهان شناخته می‌شود و تقریبا 40 درصد از تولید جهانی لیتیوم را تامین می‌کند.

علاوه بر گرین‌بوش، در استرالیا چندین معدن دیگر لیتیوم وجود دارد که در ایالات دیگر مانند وسترن اوسترالیا، کوینزلند و جنوب استرالیا قرار دارند. همچنین در استرالیا پسماندهای معدنی دیگری مانند اسپودومن (Spodumene) نیز استخراج می‌شود که می‌تواند مواد اولیه برای تولید لیتیوم باشد.

 

چین

چین نیز یکی از کشورهایی است که دارای معادن لیتیوم قابل توجهی است. بزرگترین معدن لیتیوم در چین در منطقه “تیبت” واقع شده است و به عنوان یکی از بزرگترین معادن لیتیوم جهان شناخته می‌شود. همچنین در چین، معادن لیتیوم دیگری نیز وجود دارد که در مناطقی مانند استان چینگ‌های، استان سیچوان و استان گانسو واقع شده اند.

در چین، استخراج لیتیوم بیشتر از طریق فرآیند استخراج از برداشت آب امتیازی صورت می‌گیرد، که در آن آب دریافتی از چاه‌های نمکی با استفاده از فرآیند تبخیر در شن‌های خشک شده و بعد از جداسازی نمک‌های دیگر، لیتیوم استخراج می‌شود.

افغانستان

بر اساس تحقیقات گسترده محققان به این نتیجه رسیده‌اند که افغانستان ممکن است ۶۰ میلیون تُن مس، ۲٫۲ میلیارد تن سنگ آهن، ۱٫۴ میلیون تن عناصر کم‌یاب خاکی مانند لانتانیم، سریم، نیودیمیم، در اختیار داشته باشد.

در کنار معادن بزرگ آلومینیوم، طلا، نقره، روی و جیوه، تجزیه ‌وتحلیل‌های اولیه در یک ولایت غزنی نشان می‌دهد این معدن ذخایر لیتیوم را به بزرگی ذخایر کشور بولیوی، که دارای ۲۱ میلیون تن دارا می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.