مارک گورمن، در خبرنامه هفتگی پاورآن به هدست اپل با نام ریالیتی پرو پرداخته و ویژگی ها و برنامه های مختلف این محصول را فاش کرده است.
به گزارش تکناک، طبق اعلام رسمی در تاریخ ۵ ژوئن (۱۵ خرداد) که شروع رویداد WWDC 2023 است، نسخه پیشنمایش این هدست معرفی خواهد شد. این هدست با قیمت پیشنهادی 3 هزار دلار، احتمالاً برای بسیاری از مصرفکنندگان جذاب نباشد. اما هفته گذشته، یک خبر خوب برای اپل منتشر شد که یک منبع ناشناسی که موفق به تست دستگاه بود، پس از نتایج ناامید کننده تستهای قبلی، تحت تأثیر عملکرد دستگاه قرار گرفته است.
بر اساس گزارش گورمن، اپل هنوز به دنبال برنامهای است که میتواند به فروش هدست واقعیت مجازی کمک کند. اپل برای رسیدن به این هدف از راهبردی استفاده میکند که در ابتدا با اپل واچ امتحان شده است. اپل قصد دارد برنامههایی را از دستههای مختلف به این محصول اضافه کند، به این امید که یکی از آنها مورد توجه قرار گیرد. برای استفاده از قابلیت های هدست باید بازی های زیادی یا برنامه های تناسب اندام را ببینید و گورمن به برنامه ای اشاره می کند که به کاربران امکان می دهد به شکل مجازی، کتاب بخوانند.
حالا بهتر است به تفاوت بین واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) پرداخته شود. در واقعیت مجازی یا VR ، کاربران میتوانند وارد محیطی شوند که وجود ندارد حتی اگر احساس کنند که واقعی است. ممکن است خود را در باکس بیسبال در استادیوم یانکی بیابید که در حال مواجهه با یک بولت با سرعت 160 کیلومتر در ساعت به نظر میرسد. یا شما میتوانید هدست را به چشم بزنید و یک خلبان هواپیمای تجاری در حال پرواز با یک جت بزرگ باشید.
در واقعیت افزوده یا AR ، لایهای از دادههای تولید شده توسط کامپیوتر روی تصویر جهان واقعی قرار میگیرد. بازی Pokemon Go نمونهای از بازیهای AR است (مگر اینکه فکر کنید پوکمونها واقعی هستند) و Google Maps Live View نیز نمونه دیگری از آن است. این برنامه، برای مسیریابی در پیادهرویها مناسب است و از دوربین پشتی گوشی شما برای نشان دادن تصویری از اینکه در مقابل شما چه چیزی قرار دارد استفاده میکند، در حالی که لایهای از پیکانهای CGI روی تصویر قرار میگیرد تا به شما نشان دهد کجا باید بروید و نقاط جذاب را نشان دهد.
اپل با اپل واچ نیز از همین روش استفاده کرد. در زمان عرضه اولیه، این ساعت به اندازه حال حاضر بر روی ویژگیهای مرتبط با سلامت تمرکز نداشت. پس از آن که سنجش ضربان قلب به کاربران اعلام کرد که نیاز به کمک پزشکی فوری دارند، اپل واچ به عنوان یک ابزار مراقبت از سلامت شناخته شد و بعدها اپل با اضافه کردن ویژگیهای دیگر مرتبط با سلامت بر روی آن ساختار، این فناوری را تکمیل کرد.
بر اساس گزارش گورمن، هدست واقعیت افزوده/ مجازیApple بیشتر برنامههای iPad اپل مانند کتابها، دوربین، مخاطبین، فیس تایم، پروندهها، Freeform، خانه، ایمیل، نقشهها، پیامها، موسیقی، یادداشتها، عکسها، یادآوریها، Safari، سهامها، تلویزیون، و آب و هوا را اجرا خواهد کرد. همچنین، برخی از برنامههای iPad شخص ثالث با تغییرات کم نیز بر روی آن قابل اجرا خواهد بود.
در هدست واقعیت افزوده/ مجازی Reality Pro، یک پورتال VR برای کسانی که میخواهند به ورزشهای زنده دسترسی داشته باشند، وجود خواهد داشت. این به طور کامل با آرزوی اپل برای تبدیل شدن به یک بازیکن بزرگ در حوزه ورزش زنده منطبق است. همانطور که قبلاً گفته شد، بازیها یکی از نکات مهم هستند و برخی از عناوین توسط توسعهدهندگان شخص ثالث ساخته شدهاند که در ساخت بازیهایی برای دیگر دستگاههای اپل موفق بودهاند. همچنین، انتظار میرود یک برنامه Wellness جدید با صداها و روایتهای طراحی شده برای آرامش بخشیدن به کاربران معرفی شود. قابلیت دیگری که میتوان از آن بهره برد، استفاده از هدست به عنوان یک نمایشگر خارجی برای Mac است.
Reality Pro ظاهراً از تایپ “در هوا” پشتیبانی می کند
کنفرانسهای ویدیویی بسیار جذاب خواهند بود زیرا هدست از VR برای ایجاد اتاق های مجازی جلسات استفاده خواهد کرد و با شخصیتهای مجسم واقعگرایانهای که نمایندگانی از افراد شرکت کننده در کنفرانس ویدیویی را نشان میدهند، به نظر خواهد رسید که همه در یک اتاق جمع شدهاند. همچنین، اپلیکیشن Freeform به کاربران این امکان را میدهد که روی یک تابلو سفید مجازی بنویسند و آن را برای دیگران قابل مشاهده کنند. همچنین، کاربران قادر خواهند بود تا از VR برای تماشای فیلمها در محیطهای ساخته شده، استفاده کنند. یکی از ویژگیهایی که پس از عرضه هدست، قابل دسترسی خواهد بود، نسخه VR از Fitness+ است که به کاربران کمک خواهد کرد تا هنگام استفاده از هدست فعالیت های ورزشی را انجام دهند.
کاربران هدست واقعیت افزوده/ مجازی Reality Pro میتوانند با استفاده از حرکات دست و چشم یا صحبت کردن با Siri، یا از طریق صفحه کلید متصل شده از یک دستگاه دیگر اپل، به منظور جابجایی، از آن استفاده کنند. گورمن به تازگی گفته است که هدست Reality Pro پشتیبانی از تایپ “in-air” را نیز خواهد داشت، اگرچه او آن را به عنوان یک ویژگی گولزننده توصیف کرده است.
بر اساس گزارشات، هدست واقعیت افزوده/ مجازی Reality Pro، پیچیدهترین دستگاهیست که اپل تا به حال ساخته است و با قیمت 3 هزار دلار، محصولی نیست که در دست همه قرار بگیرد. اپل قرار است بر روی نسخه آینده هدست با نام Reality One کار کند تا با حذف برخی از قطعات آن، برای عموم دست یافتنی تر داشته باشد.