دانشمندان بر این باورند که انجام تمرینات مقاومتی که عضلات خاصی را در هنگام تمرین در برابر یک نیروی خارجی منقبض می کنند، می تواند جلوی زوال عقل را بگیرد و علائم مرتبط مرتبط با سن و بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد.
به گزارش تکناک، آخرین مطالعه دانشمندان نشان داده است که چگونه تمرینات مقاومتی نه تنها از نوعی بیماری آلزایمر که بیشتر با پیری مرتبط است جلوگیری می کنند، بلکه دارای مزایای بیشتری مانند حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از آتروفی عضلانی هستند.
ورزش مقاومتی یک استراتژی موثر برای جلوگیری از ظهور علائم آلزایمر پراکنده است. دلیل اصلی احتمالی این اثربخشی، اثر ضدالتهابی تمرینات مقاومتی است.
آلزایمر پراکنده ناشی از یک جهش ژنی ارثی نیست، بلکه به افزایش سن مرتبط است و شایع ترین شکل بیماری آلزایمر است.
تاکنون همیشه اثر ضد التهابی تمرین مقاومتی به خوبی شناخته شده است، همانطور که ارتباطی واضح بین التهاب و زوال عقل، به ویژه در میان افراد مسن وجود دارد.
برای نشان دادن فواید تمرین مقاومتی در این مطالعه، دانشمندان وزنههای مختلفی را به موشهای سالم و موشهایی که دارای جهش بودند، اضافه کردند که آن جهش ها موش ها را مستعد تجمع پلاکهای بتا آمیلوئید در مغز میکرد.
پس از چهار هفته تمرین، مشخص شد موشهای دارای جهشهای مغزی که سنگینترین وزنه ها را در حین انجام فعالیت بدنی داشتند، دارای میزان طبیعی کورتیکوسترون و پلاکهای بتا آمیلوئید کمتری در بافت مغزشان بودند.
کورتیکوسترون در موش معادل هورمون کورتیزول است که در انسان یافت می شود. ترشح میزان بالا کورتیزول در پاسخ به استرس، خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد و در تحقیقات متعدد نشان داده شده است که تأثیرات منفی بر عملکرد کلی مغز در میانسالی دارد.
یافته های به دست آمده تأیید می کند که فعالیت بدنی می تواند تغییرات نوروپاتولوژیک را که باعث علائم بالینی بیماری می شود، از بین ببرد.
همچنین محققان به تفاوتی در نحوه حرکت حیوانات در محیط های استرس زا اشاره کردند، به طوری که موش هایی که وزنه های سنگین تر داشتند، رفتارهای هیجانی، بی قراری و سرگردانی کمتری از خود نشان می دادند که علائم اولیه و رایج آلزایمر هستند.
تمرینات با وزنه ممکن است گزینه بهتری برای کسانی باشد که تحرک محدودی دارند، مانند آنهایی که دارای بیماری های زمینه ای هستند که ورزش با شدت بالا برایشان خطرناک است و یا به گونه ای زوال عقل مبتلا هستند که انجام فعالیت های بدنی هماهنگ پیچیده را برایشان دشوار می کند. مطالعات انجام شده نشان می دهد که انجام حتی اندکی تمرین مقاومتی فواید زیادی در جلوگیری یا از بین بردن زوال عقل و بیماری های مربوطه دارد.
علاوه بر این، تمرین مقاومتی ارزان قیمت است و برای اکثر افراد بدون توجه به دسترسی به سایر درمان ها، قابل دسترسی است.