برخی عادت‌های ساده می‌تواند خلاقیت را شکوفا کند

علم می گوید توجه و پرداختن به برخی عادت‌های ساده می‌تواند زمینه خلاقیت را در افراد بیشتر کند و راه حل های متنوعی را برای تحقق برخی اهداف و حل برخی مشکلات پیش پای آنها بگذارد.

به گزارش تک ناک؛ فرض کنیم در یک مشکل گیر کرده اید. چه کار میکنید؟ احتمالاً کاری که می‌کنید، کار خیلی خسته‌کننده ای مثل تماشای خشک شدن رنگ نیست.

بیایید در مورد اصطلاح افکار دوش صحبت کنیم، که به عنوان. “اثر دوش” نیز شناخته می‌شود و در آن افراد متوجه می‌شوند که به برخی از خلاق‌ترین ایده‌ها و زیرکانه‌ترین راه‌حل‌های خود در حالی که به معنای واقعی کلمه دوش می‌گیرند، می‌رسند.

در ادامه‌ی این مقاله چند نمونه جالب را خواهم گنجاند. اما در حال حاضر، اجازه دهید از مشاهده‌ این شروع کنیم که افکار دوش آنقدر پدیده رایجی است که کتاب های کاملی درباره آنها نوشته شده است و مطالب فرعی به آنها اختصاص داده شده است.

آنها همچنین به دو سوال جالب می‌پردازند:

1- چرا به نظر می‌رسد که مردم بر خلاف بسیاری از مکان‌های محتمل تر، در حمام ایده‌های خوبی به ذهنشان می‌رسد؟

2- به چه روش‌های دیگری می‌توان الهام بخش این نوع فعالیت مغزی خلاقانه و حلال مسئله بود؟

منظورم این است: من یک دوش خوب را به اندازه هرکسی دوست دارم، اما شاید گاهی اوقات شما واقعاً نخواهید برای دسترسی به آن قسمت از ذهن خود، برهنه شوید، صابون بزنید، بشویید و خشک کنید.

خب، ما یک خبر خوب داریم. محققان دانشگاه ویرجینیا و دانشگاه مینه‌سوتا با نوشتن در مجله معتبر روانشناسی زیبایی‌شناسی، خلاقیت و هنر می‌گویند که آنها تصمیم گرفته‌اند تا مشخص کنند چرا برخی از فعالیت های ظاهراً “بی‌خردانه ” (بدون نیاز به فکر کردن) مانند دوش گرفتن می‌تواند جرقه افکار نوآورانه را برانگیزد.

به طور خلاصه، آن‌ها دریافتند که “بی‌خردی” به عنوان یک درجه با اهمیت است، و با تنظیم کردن عملیات پس‌زمینه و دست‌یابی به میزان دقیقاً مناسب “بی‌خردی” (یا فقدان آن)، ممکن است خودتان را برای رسیدن به ایده‌ها و راه‌حل‌های خلاقانه الهام ببخشید.

زک ایروینگ، یکی از نویسندگان و استادیار دانشگاه ویرجینیا، توضیح داد: فرض کنیم که در حل مشکلی گیر کرده اید، چه کار می‌کنید؟احتمالاً کاری که می‌کنید، کار خیلی خسته‌کننده‌ای مانند تماشای خشک شدن رنگ نیست. در عوض، کاری برای مشغول کردن خود انجام می‌دهید، مانند پیاده‌روی، باغبانی یا دوش گرفتن. همه این فعالیت‌ها نسبتاً جذاب هستند.

با تکیه بر تحقیقات قبلی، ایروینگ و همکارانش از جمله استاد روانشناسی دانشگاه مینه سوتا، کیتلین میلز، این نظریه را مطرح کردند که “حواس‌پرتی ذهنی” خلاقیت را الهام می بخشد، اما درجه الهام بر اساس اینکه آیا فعالیت ها هیچ تلاش ذهنی یا توجه، و یا سطوح خفیف تا متوسطی از توجه را نیاز داشتند، متفاوت بود.

به عنوان یک آزمایش، ایروینگ، میلز و همکارانشان از دانشجویان دانشگاه نیوهمپشایر خواستند که یکی از دو ویدیو را تماشا کنند و سپس کاربردهای مختلف یک آجر یا یک گیره کاغذ را ایده پردازی کنند.

گروه اول ویدئویی عمدا خسته‌کننده و بی خرد از دو مرد را تماشا کردند که در حال تا کردن لباس‌ها بودند.
گروه دوم ویدیوی دیگری را تماشا کردند، اما ویدیویی که بسیار جذاب تر بود: به‌ویژه، صحنه کلاسیک از فیلم “هنگامی که هری سالی را ملاقات کرد که در آن سالی (با بازی مگ رایان) با صدای بلند وانمود می‌کند که در وسط یک غذاخوری شلوغ در نیویورک دچار حمله قلبی شده است.

پس از آن، تماشاگران ویدئوی صحنه ناهارخوری به استفاده های بسیار خلاقانه تری از اشیا دست یافتند و همچنین گزارش دادند که ذهن آنها با تلاش کمتری پرت می‌شود ( نسبت به تماشاگران ویدئویی که لباس‌های شسته شده را تا می‌کنند.)
بنابراین، اگر چالش یا معضلی خاص دارید که باید آن را حل کنید و می‌خواهید خلاق‌ترین بخش مغزتان را برای یافتن راه‌حل‌ها الهام‌ ببخشید، راه حل چیست؟ به نظر می‌رسد که پاسخ در سخت فکر کردن به مشکل و سپس سپردن آن به چیزی است که آن نقطه شیرین از فعالیت مرتبط اما بی خرد را روشن می‌کند.

تعدادی پیشنهاد:
-انجام کارهای خانه مانند نظافت، چمن زنی، برف روبی کردن، یا سایر فعالیت هایی که نیاز به توجه دارند اما به تلاش خلاقانه زیادی احتیاج ندارند.
-تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا فیلم‌های جذاب، یا گوش دادن به موسیقی یا خواندن اما دوباره، با تمرکز بر مطالب جذاب اما نه لزوما چالش‌برانگیز.
-پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، یا رانندگی، و اجازه دادن به ذهن‌تان برای سرگردانی در حین حرکت – البته در حالی که به خاطر ایمنی، به مسیرتان توجه می‌کنید. (ایروینگ گفت، درواقع، این آخرین مثال – قدم زدن در یک خیابان شهر – مبنای فصل بعدی تحقیق خواهد بود، زیرا این یک فعالیت انسانی بسیار معمول و واقعی است.)
آیا کارایی دارد؟

خب، همانطور که وعده داده شده بود، در اینجا چند مورد از بهترین افکار دوش جهان آورده شده است تا جرقه ایده‌های خودتان را بزند :

-دین کامن، که پس از لیز خوردن زیر دوش، ایده تثبیت پویا را مطرح کرد که به Segway منتهی شد.

-آرون سوروکین، فیلمنامه‌نویس برنده اسکار، که ادعا می‌کرد روزی هشت بار دوش می‌گیرد تا در حین مبارزه با بلاگ ‌نویسندگان، ایده‌هایی را برانگیزد.

-ارشمیدس، ریاضیدان یونانی باستان که ظاهراً نحوه تعیین حجم اجسام غیرعادی را در حالی که در وان حمام می‌نشیند، کشف کرده است. (افسانه ها می گویند که او چنان هیجان زده بود که برهنه به خیابان ها دوید و فریاد زد “اورکا!”)
خیس شدن یا نشدن؛ حق مسلم شماست، اما اگر خیس شدن به شما کمک می‌کند خلاق تر شوید، شاید ارزش امتحان کردن را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.