محققان به تازگی با کشف درمانی تازه، موفق به ساخت یک دستگاه نوآورانه جدید برای حذف صدای وزوز گوش شدند.
به گزارش تکناک، وزوز، صدای سوت، احساس زنگ زدن گوش یا صدای سوت کم، از حالت خفیف برای برخی افراد تا حالت ناتوان کننده برای دیگران متفاوت است. در ایالات متحده، تا 15درصد از بزرگسالان صدای وزوز را در گوش خود تجربه می کنند و نزدیک به 40 درصد از این افراد با شرایط مزمن روبرو و به دنبال درمان جدی برای این مشکل هستند.
یک مطالعه جدید که توسط دانشمندان در مؤسسه پژوهش شنوایی Kresge دانشگاه میشیگان اجرا شده است، نشان می دهد که بهبود کامل در این مورد، قابل دستیابی است.
دکتر سوزان شور، استاد بازنشسته در بخش otolaryngology پزشکی Michigan و بخش های فیزیولوژی و مهندسی پزشکی U-M، روش های پردازش اطلاعات دو حسی را بررسی کرده و نشان می دهد که چگونه این فرآیندها می توانند برای تحریک شخصی سازی درمان این مشکل به کار گرفته شوند.
نتایج تحقیقات تیم او در مجله JAMA Network Open منتشر شد.
در این مطالعه، 99 نفر با وزوز گوش جسمی که یک شکل از این بیماری است که توسط حرکات مانند فشار دادن فک یا فشار به پیشانی ایجاد می شود، شرکت کردند و تغییر قابل ملاحظه در زمینه صداهای تجربه شده حاصل شد. نزدیک به 70 درصد از بیماران مبتلا به مشکل وزوز گوش، وزوز گوش جسمی دارند.
طبق گفته شور، افراد دارای مشکل وزوز جسمی آزاردهنده و همچنین از دست رفتگی شنوایی عادی تا متوسط، واجد شرایط شركت در این مطالعه بودند.
بعد از ثبت نام، شرکت کنندگان یک دستگاه قابل حمل توسعه و تولید شده توسط شرکت in2beingرا برای استفاده در خانه دریافت کردند. این دستگاه ها برنامه ریزی شده بودند تا طیف وزوز شخصی هر شرکت کننده را نشان دهند که با تحریک الکتریکی ترکیب می شود تا یک محرک دو حسی ایجاد کنند.
شرکت کنندگان مطالعه به صورت تصادفی به یکی از دو گروه تقسیم شدند. گروه اول در ابتدا تحت درمان دو حسی یا فعال قرار گرفت و گروه دوم تحت درمان صوت-خالص یا کنترلی.
در شش هفته اول، به شرکت کنندگان دستور داده شده بود که هر روز به مدت 30 دقیقه از دستگاه خود استفاده کنند. شش هفته بعد، شرکت کنندگان بین استفاده روزانه می توانستند استراحت کنند و سپس شش هفته دیگر، تحت درمانی که در ابتدای مطالعه برای آن ها انجام نشد، قرار گرفتند.
شور توضیح میدهد که هر هفته، شرکت کنندگان پرسشنامه Tinnitus Functional Index (TFI) و Tinnitus Handicap Inventory (THI) را تکمیل میکردند که اثر وزوز بر زندگی افراد را اندازه گیری میکنند. در این زمان، شدت صوت تینیتوس آنها نیز سنجیده میشود.
این تیم مشاهده کرد که وقتی شرکت کنندگان تحت درمان دو حسی قرار می گرفتند، به طور موثر بهبود کارایی زندگی، کاهش میزان ناتوانی و كاهش قابل توجهی در صدای وزوز گزارش میکردند.
علاوه بر این، بیش از 60 درصد از شرکت کنندگان گزارش کردند که علائم وزوز گوش آن ها پس از شش هفته درمان فعال به طور قابل توجهی کاهش یافته است. این تحقیق با مطالعه قبلی تیم شور مطابقت دارد که نشان داد هر چه شرکتکنندگان مدت طولانیتری تحت درمان فعال باشند، علائم وزوز آنها کاهش بیشتری پیدا میکند.
شور گفت: این مطالعه راه را برای استفاده از تحریک شخصی و دوحسی به عنوان یک درمان موثر برای وزوز گوش هموار می کند که می تواند به میلیون ها نفر از مبتلایان به وزوز گوش، نوید درمانی موثر بدهد.