3 فناوری جدید برای تولید گوشی های باریک تر

به کارگیری برخی از فناوری‌های در حال ظهور می‌توانند موجب باریک تر و سبک‌تر شدن گوشی های هوشمند در آینده شود

افزودن قابلیت‌های جدید به گوشی‌های هوشمند امکانات کاربردی را اضافه می‌کند، اما وزن و اندازه آن‌ها را هم افزایش می‌دهد. با این حال به کارگیری فناوری‌های جدید می‌تواند این مساله را رفع کند.

به گزارش تکناک، گوشی‌های هوشمند به بخشی ضروری از زندگی ما تبدیل شده‌اند ولی آن ها با توسعه قابلیت های جدید، بزرگ‌تر و سنگین‌تر نیز می‌شوند. امروزه واقعا سنگینی دستگاه‌های جدید در جیب کمی آزار دهنده شده است.

با این حال، به کارگیری برخی از فناوری‌های در حال ظهور می‌توانند موجب باریک تر و سبک‌تر شدن گوشی های هوشمند در آینده شود. در این گزارش 3 فناوری که در 5 سال آینده ضخامت کمتر گوشی های هوشمند را به ارمغان خواهند آورد، بررسی شده است.

۱. باتری های گرافنی

digikala

گرافن یک ماده بسیار خاص است که از یک لایه اتم کربن با قرارگیری در یک شبکه شش ضلعی تشکیل می‌شود. باتری‌هایی که از این ماده ساخته شده‌اند، با خصوصیات بسیار قابل توجهی مانند استحکام بالا، انعطاف پذیری، هدایت و شفافیت، می‌توانند موجب چگالی انرژی بالاتر، شارژ سریع‌تر و طول عمر بیشتری نسبت به باتری‌های لیتیوم یون معمولی شوند. سازندگان گوشی‌های هوشمند مانند شیائومی، اوپو و سامسونگ در حال تحقیق درباره فناوری جدید و مؤثر بر فعال‌سازی ظرفیت بیشتر باتری‌ها در ابعاد کوچک‌تر مانند گرافن هستند. استفاده از این مواد به نوبه خود، می‌تواند تلفن‌های هوشمندی با عمر باتری طولانی‌تر و با ضخامت و وزن کمتر ارائه دهد.

۲. نمایشگرهای گسترش پذیر

با توجه به فناوری دیود نوری ارگانیک (OLED)، نمایشگرهای گسترش پذیر با قابلیت جمع، باز یا تا شدن در صورت عدم استفاده، قابل ارائه هستند. این نوع صفحه‌ نمایش بدون افزایش ضخامت یا وزن آن ، می‌تواند به صورت انعطاف پذیر در اندازه بزرگتری نسبت به دستگاه باشد. فناوری  OLED، با تولید رنگ‌های روشن و زنده، از نظر مصرف انرژی به صرفه  عمل می کند. برخی از شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند، مانند موتورولا و سامسونگ، در اولین نمونه‌های خود از این فناوری با قابلیت باز یا جمع شدن صفحه نمایش با یک دکمه ساده استفاده کرده‌اند.

به عنوان مثال، دستگاه موتورو لاRizr در کنگره جهانی موبایل(MWC) 2023در بارسلونا رونمایی شد. صفحه نمایش این گوشی با ابعاد کوچک 5 اینچی، قابلیت گسترش به یک صفحه نمایش 6.5 اینچی را دارد و در نتیجه می توان از  یک صفحه نمایش بزرگ در یک پکیج کوچک تر و باریک تر بهره برد.

۳. تعبیه دوربین زیر نمایشگر

آخرین مورد دوربین های تعبیه ‌شده زیر نمایشگر است. در این نوع طراحی، به‌جای اینکه دوربین در بالای صفحه نمایش گوشی هوشمند قرار داشته باشد، زیر نمایشگر  تعبیه می شود. این فناوری، نیاز به ایجاد بریدگی یا حفره در صفحه نمایش را از بین می‌برد و باعث ارائه تجربه تماشایی بیشتر و یکپارچه ‌تری برای کاربر می‌شود. با استفاده از این فناوری، گوشی‌های هوشمند نیازی به افزایش فضای نمایش ندارند. بنابراین، بدون بریدگی، صفحه نمایش نیازمند فضای اضافی کمتری خواهد بود و مهمتر از آن، به طور کلی موجب ایجاد یک گوشی باریک تر خواهند شد.

دوربین‌های زیر نمایشگر(UDC) از پیکسل‌های OLED شفاف با قابلیت جابجایی بین نمایش محتوا و عبور نور به سنسور دوربین استفاده می‌کنند. بعضی از شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند، مانند ZTE و شیائومی، پیشتر گوشی‌های هوشمند با دوربین زیر نمایشگر را به بازار عرضه کرده‌اند.  با این حال، هنوز این فناوری در مراحل اولیه خود قرار دارد و انتظار می‌رود کیفیت و عملکرد تصویر UDC در 5 سال آینده با توسعه مناسب و پشتیبانی صنعت به سرعت بهبود یابد.

Nubia Z50 Ultra، جدیدترین پرچمدارZTE دارای صفحه نمایش AMOLED 120 هرتزی بدون بریدگی و مجهز به جدیدترین و سریعترین پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2 کوالکام و مهمتر از آن، یک دوربین زیر نمایشگر نسل بعدی است.

digikala

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.