مشاور آموزشی رئیسجمهور حال پزشکی کشور را ناخوش دانست و گفت: ۶۵ درصد دستیاران پزشکی ما دچار افسردگی شدید هستند.
به گزارش تکناک به نقل از ایسنا، دکتر شهرام یزدانی اظهار کرد: ما مطالعهای بر روی ۳۵۰ نفر از دستیاران پزشکی در شهر تهران انجام دادیم. بر اساس این مطالعه، ۶۵ درصد دستیاران ما افسردگی دارند؛ ۲۵ درصد از آنها افسردگی شدید دارند، ۶۰ درصد اضطراب دارند و ۱۶ درصد از افرادی که اضطراب دارند، دارای اضطراب شدید هستند.
رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی در ادامه با اشاره به شیوع افکار خودکشی در بین دستیاران افزود: یکسوم دستیاران که در این مطالعه بررسی شدند؛ افکار خودکشی دارند و ۱۰ درصد این افکار خودکشی خطرناک است.
مشاور رئیسجمهور تاکید کرد: مطالعه دیگری در مورد افکار خودکشی در مشاغل مختلف در ایران انجام شده است. بر اساس این مطالعه؛ میزان افکار خودکشی در پزشکان ۲.۷ برابر میانگین افکار خودکشی در سایر مشاغل جامعه و کمترین آن مربوط به معماری بود. بنابراین حال جامعه پزشکی ما خوب نیست و هر سیاستی که بخواهد فشار را بر این جامعه بیشتر کند، اشتباه است؛ اول باید حال این جامعه خوب شود.
به گفته این مقام مسئول، سیاستهای دستوری توزیعی دستیاران اشتباه است. اگر بخواهیم با سیاست دستوری افراد را به مناطق محروم و شهرستان بفرستیم، درست نیست.
رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی تاکید کرد: یک چارچوب انگیزشی خوب میتواند سبب شود که توزیع اتفاق افتد، بحث دیگر بومیگزینی است. من با هرگونه سهمیه موافقم به شرط اینکه شرایط برای زندگی فرد مهیا شود.
مشاور آموزشی رئیس جمهور اظهار کرد: اعتقاد من این است که گردش کار بیمارستانهای آموزشی ما نباید وابسته به وجود رزیدنت باشد. باید گردش کار تضمین شده داشته باشیم و دانشجوی رزیدنت آنجا کار یاد بگیرند. اینکه تنها دانشجویان دستیاری فعالیت کنند، اشتباه است و باعث بار زیادی بر روی آنها میشود. در حال حاضر بررسی نشان داده که ۹۳ درصد از دستیاران در این شرایط کاری بریده اند..