غذایی که می خورید روی پوست شما تأثیر می گذارد، چه خوب یا چه بد. برای مثال، بسته به نوع قهوه ای که می نوشید، ممکن است خشکی پوست بگیرید که یکی از تغییرات مربوط به پیری پوست می باشد.
به گزارش تکناک، برخی از نوشیدنی ها و غذاهای دیگری که می توانند شما را پیر کنند عبارتند از الکل، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده. در این مقاله بیشتر در مورد آنچه که باید در حد اعتدال برای کاهش خطر پیری پوست بخورید یا بنوشید، آورده شده است.
- قهوه
قهوه بزرگترین منبع کافئین است. کافئین ماده ای است که به طور طبیعی در دانه های قهوه وجود دارد و شکر اضافه شده اغلب در قهوه های بیرونی یا خانگی وجود دارد. با این حال، دو ماده قهوه میتوانند تأثیر منفی بر پیری پوست شما در رابطه با کمآبی بدن داشته باشند.
خشکی پوست یکی از نشانه های پیری پوست است و کم آبی می تواند به خشکی بیشتر پوست کمک کند. برای کاهش کم آبی بدن، یک توصیه این است که از مصرف کافئین و شکر خودداری کنید. همچنین محققان متوجه شده اند که کافئین می تواند تولید کلاژن که پروتئینی است که پوست را محکم و سالم نگه می دارد، در سلول های پوست انسان کاهش دهد. با این حال تحقیقات بیشتری در رابطه با این ارتباط مورد نیاز است.
نوشیدن قهوه ساده می تواند به شما و پوست شما کمک کند تا آب کافی به بدن خود برسانید. همچنین تحقیقات نشان داده است که نوشیدن قهوه می تواند فواید سلامتی متعددی داشته باشد. یکی از فواید آن شامل ارتباط احتمالی بین قهوه یا کافئین و کاهش خطر ابتلا به سرطانهای پوست غیرملانومی است.
- شیرینی و نوشیدنی های شیرین
شکر به غیر از کمآبی، نقش دیگری در پیری پوست دارد. اضافه بار قند ناشی از غذاها و نوشیدنیهای با قند بالا مانند دسرها، نوشیدنیهای انرژیزا یا نوشابه، ممکن است فرآیندی به نام گلیکاسیون را شروع کند.
هنگامی که شما بیش از آنچه سلول های شما قادر به پردازش آن هستند، شکر مصرف می کنید، مولکول های قند اضافی با پروتئین ها ترکیب می شوند. این ترکیب محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) را تولید می کند. AGE ممکن است به کلاژن پوست شما آسیب برساند.
لازم نیست قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. شما می توانید مصرف قند خود را با موارد زیر کاهش دهید:
- نوشیدن آب بیشتر به جای نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه های گازدار یا سایر نوشیدنی های پر قند
- محدود کردن خوردن شکلات و دسر
- استفاده از شیرین کننده های طبیعی، مانند استویا یا شیرین کننده های میوه ای
- الکل
نوشیدن الکل ممکن است منجر به پیری به خصوص در قسمت صورت شود. یک مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر الکل با علائم شدید پیری صورت مانند چین و چروک مرتبط است.
یک گزینه برای کمک به محدود کردن مصرف الکل، امتحان نوشیدنی های غیر الکلی است.
غذاهای شور یا تند
رژیم های غذایی با محتوای نمک بالا و غذاهای تند می توانند بر سلامت پوست شما در رابطه با افزایش سن تأثیر منفی بگذارند.
برای کاهش مصرف غذاهای تند، در صورت امکان غذای خود را ملایم بخورید. همچنین حد توصیه شده روزانه برای مصرف سدیم 2300 میلی گرم است. برای ماندن در این محدودیت می توانید:
- به جای چیپس، آجیل های بدون نمک را انتخاب کنید
- سبزیجات تازه، منجمد یا کنسرو شده را بدون سس و با سدیم کمتر انتخاب کنید
- از گوشت بدون چربی تازه یا منجمد یا غذاهای دریایی استفاده کنید
- غذاهای سرخ شده
یکی دیگر از منابع رایج AGE و التهاب که ممکن است به پوست آسیب برساند، غذاهای سرخ شده است. یک نشانگر برای AGE ها می تواند با افزایش دما و شرایط پخت مانند سرخ کردن، 200 برابر افزایش یابد.
غذاهای سرخ شده را در حد اعتدال مصرف کنید. در صورت امکان، روشهای دیگری را برای پختن غذاها امتحان کنید، مثلاً به جای سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی پخته یا پوره درست کنید.
- گوشت ذغالی
آن زغال سیاه روی همبرگر شما می تواند حاوی هیدروکربن های پیش التهابی باشد که ترکیباتی هستند که التهاب را تحریک می کنند.
کلاژن به دلیل فعالیت آنزیم در هنگام بروز التهاب، تجزیه می شود.برای جلوگیری از عوارض احتمالی پیری، لازم نیست گوشت های کبابی را کنار بگذارید. فقط مطمئن شوید که مواد سیاه را از روی آن بردارید و بعد از آن صفحه گریل را تمیز کنید تا غذای بعدی خود را آلوده نکنید.
- گوشت قرمز
گوشت های چرب و قرمز شامل گوشت هایی مانند گوشت گاو، خوک و بره است و این گوشت ها تولید رادیکال های آزاد می کنند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که ممکن است فرآیندی را آغاز کنند که می تواند منجر به آسیب سلولی شود.
این آسیب می تواند بر توانایی پوست شما برای محافظت از خود و تولید کلاژن تأثیر بگذارد.
بهتر است تعداد دفعات مصرف گوشت قرمز را محدود کنید و گوشت بدون چربی یا مرغ بدون پوست را انتخاب کنید. با انتخاب چنین گوشت هایی میتوانید آنتیاکسیدانها را افزایش دهید قادرند از انواع خاصی از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازند. غذاها و سرم های غنی از آنتی اکسیدان به مبارزه با رادیکال های آزاد که باعث افزایش سن می شوند، کمک می کند.
- چربی های ترانس
علاوه بر افزایش کلسترول LDL (بد) و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، چربی های ترانس ممکن است برای پوست شما نیز مضر باشند. این نوع چربی ها التهاب را تقویت می کنند.
برچسب غذاهایی که روی آنها 0 گرم چربی ترانس نوشته شده است را بخوانید، زیرا این غذا همچنان میتواند کمتر از 0.5 گرم چربی مصنوعی داشته باشد. همچنین از خوردن محصولاتی که نام روغن نیمه هیدروژنه شده روی برچسب مواد تشکیل آنها وجود دارد، اجتناب کنید یا آنها را محدود کنید.