مرکبات (پرتقال، لیمو، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت) منبع عالی ویتامین C و تقویتکننده سیستم ایمنی هستند.
به گزارش تکناک، به همین دلیل است که بسیاری از مردم در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا به این میوهها تمایل پیدا میکنند.
اما مرکبات فواید سلامتی چشمگیر دیگری را نیز ارائه می دهند.میوه های آبدار و رنگارنگ مملو از مواد مغذی مفید برای شما هستند و این مواد مغذی این میوه ها را به یک ماده غذایی سالم تبدیل می کند.
در اینجا 9 دلیل برای اینکه چرا باید مرکبات بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید، آورده شده است.
منبع غنی فیبر
زنان باید روزانه 25 گرم فیبر مصرف کنند و مرکبات می توانند به شما در رسیدن به این میزان کمک کنند. یک پرتقال 2.3 گرم فیبر دارد، در حالی که نارنگی 1.6 گرم فیبر دارد. علاوه بر این،دکتر وندی بازیلیان توضیح می دهد که حدود دو سوم فیبر موجود در مرکبات فیبر محلول است که با کاهش کلسترول مرتبط است و به تنظیم سطح گلوکز نیز کمک می کند.
بازیلیان می افزاید، فیبر باقی مانده در مرکبات نامحلول است که به سیستم گوارش ما حجم می دهد و به ثبات بدن ما کمک می کند.غذاهای پر فیبر مانند مرکبات نسبت به غذاهایی که فیبر کمتری دارند احساس سیری و سیری را برای مدت طولانی تری در ما ایجاد می کنند و آنها را به یک میان وعده عالی برای کاهش وزن تبدیل می کند.
سلامت قلب را حفظ می کنند
دکتر کری گانس، متخصص تغذیه در شهر نیویورک و نویسنده کتاب The Small Change Diet می گوید: مرکبات حاوی فلاونوئیدها هستند که این ترکیبات گیاهی ممکن است سلامت قلب را تقویت کند. در مطالعه ای که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد بر روی بیمارانی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفته بودند،محققان دریافتند که گریپ فروت قرمز غنی از آنتی اکسیدان به کاهش کلسترول بد LDL و همچنین سطوح تری گلیسیرید کمک می کند.ویتامین C همچنین با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. با این حال، اگر از استاتین های کاهش دهنده کلسترول استفاده می کنید،بهتر است گریپ فروت را حذف کنید چون ممکن است با این دارو تداخل داشته باشد.
شاخص قند خون پایینی دارند
مرکبات دارای شاخص قند خون نسبتاً پایینی در مقیاس 100 هستند،به این معنی که قند خون شما را به اندازه برخی از مواد غذایی دیگر افزایش نمی دهند. به عنوان مثال، یک پرتقال دارای امتیاز 45 و یک گریپ فروت 25 است.برای درک بهتر کشمش امتیاز 64 و نان سفید 72 دارد. این بدان معناست که گلوکز موجود در مرکبات به آرامی در جریان خون شما آزاد می شود و به شما احساس انرژی ثابتی می دهد بدون اینکه بعدا این انرژی افت کند.
مدت سرماخوردگی را کاهش می دهند
همه می دانند که مرکبات مقدار فوق العاده ای از ویتامین C (51 میلی گرم در پرتقال، 38 میلی گرم در گریپ فروت و 30 میلی گرم در لیمو) را به بدن می رسانند.دکتر ماریسا مور، سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی توضیح می دهد که با اینکه ویتامین C نمی تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند،اما تحقیقات نشان می دهد که ممکن است مدت و شدت آن را کاهش دهد.مطالعات نشان میدهد که این ویتامین میتواند به کاهش طول مدت علائم بیماری تا حدود یک روز کمک کند که این مسئله میتواند تفاوت بزرگی در زمانی که احساس مریضی و بی حالی دارید، ایجاد کند.
مملو از پتاسیم هستند
وقتی کلمه “پتاسیم” را می شنوید، احتمالاً به موز فکر می کنید. اما مرکبات نیز منبع عالی این ماده معدنی هستند که برای تنظیم مایعات، تعادل مواد معدنی و انقباض عضلانی مهم است.پتاسیم همچنین با کمک به دفع سدیم از بدن، مقدار نمک را در رژیم غذایی شما تنظیم می کند.اگرچه این مسئله بهانه ای برای نمک اضافی زدن به غذا نیست ، اما دلیل خوبی برای مصرف مرکبات است. با خوردن مقدار زیادی غذاهای غنی از پتاسیم، می توانید به کاهش خطر سکته مغزی تا 21 درصد و همچنین کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنید.
در جذب بهتر سایر مواد مغذی کمک می کنند
بازیلیان میگوید افزودن مرکبات به رژیم غذایی میتواند به شما کمک کند از سایر غذاهایی که مصرف میکنید بهره بیشتری ببرید.او توضیح می دهد: ویتامین C زنده ماندن کاتچین ها که آنتی اکسیدان های سالم موجود در چای سبز هستند را افزایش می دهد.مرکبات همچنین می توانند به جذب آهن به بدن شما کمک کنند،.آهن یک ماده معدنی است که برای سیستم ایمنی مهم است و به بدن در تولید گلبول های قرمز کمک می کند. بازیلیان توصیه میکند که مرکبات را با غذاهای غنی از آهن مانند سبزیجات برگدار، ماهی، مرغ و گوشت همراه کنید تا فواید تغذیهای آنها را به حداکثر برسانید.
آبرسانی
مرکبات همانند خیار، هندوانه و گوجه فرنگی دارای محتوای آب بالایی هستند (پرتقال ۸۷ درصد آب و گریپ فروت ۸۸ درصد است).خوردن مقدار زیادی از غذاهای غنی از آب مانند مرکبات،می تواند به شما کمک کند هیدراته بمانید، که این موضوع برای رفع تشنگی و همچنین کمک به مصرف مایعات کافی در طول روز برای جلوگیری از کم آبی و کمک به عملکرد صحیح سیستم های بدن بسیار مهم است.به دنبال فایده دیگری هستید؟ پس جالب است که بدانید غذاهای غنی از آب سیر کننده هستند، اما کالری کمی دارند. مؤسسه پزشکی توصیه می کند که زنان 91 اونس در روز و مردان 125 اونس در روز از این مرکبات استفاده کنند.
کمک به شادابی پوست
اگر هنوز هم به دنبال دلیل دیگری برای مصرف ویتامین C هستید پس این را هم بدانید که این ویتامین ممکن است برای پوست نیز مفید باشد.ویتامین C در تولید کلاژن هم نقش دارد،که به گفته برخی متخصصان باعث میشود که میتواند به حفظ نرمی و لطافت پوست کمک کند.تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است، اما مطالعهای که در سال 2007 در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد شرکتکنندگانی که مقدار زیادی از غذاهای سرشار از ویتامین C مصرف میکردند نسبت به افرادی که این کار را نمیکردند کمتر دچار چین و چروک و خشکی پوست میشدند.
از ارکان اصلی کاهش وزن هستند
مرکبات عطر و طعم آبدار و بدون چربی، سدیم یا کالری (یک پرتقال فقط 45 کالری دارد) ارائه می دهد که آنها را به شدت خیلی زیادی برای رژیم های غذایی کارامد می کنند.علاوه بر این،یک سری از تحقیقات،سطوح پایین ویتامین C خون را با BMI بالاتر، دور کمر و درصد چربی بالای بدن مرتبط دانسته است. برای شروع استفاده از مرکبات بیشتر در رژیم غذایی خود،دکتر مور توصیه می کند که آب این مرکبات را بفشارید یا پوست آن را روی مرغ، ماهی یا سالاد رنده کنید تا فورا طعم آن را بچشید و فایده اش را به بدن خود برسانید.