تحقیقی جدید نشان داده است که خوردن حداقل دو مشت آجیل در روز ممکن است کیفیت اسپرم و باروری مردان جوان را و سالم بهبود بخشد.
به گزارش تکناک، این استراتژی ساده بدون نیاز به اعمال تغییر دیگری در رژیم غذایی، تأثیرات مثبتی دارد.
ناباروری می تواند تأثیر زیادی بر زوجین داشته باشد و باعث استرس عاطفی، افسردگی، اضطراب و اعتماد به نفس پایین شود. با افزایش ناباروری، تحقیقات بیشتر و بیشتری بر روی شناسایی عوامل تغییرپذیر سبک زندگی که بر باروری تأثیر میگذارند، مانند رژیم غذایی متمرکز میشوند.
به رهبری محققان دانشگاه موناش، در یک تحقیق جدید نشان داده شده است که خوردن آجیل ممکن است کیفیت اسپرم و در نتیجه باروری را در مردان بهبود بخشد.
نیکول کلو، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: در مطالعاتی که ما بررسی کردیم، مردان تنها باید روزانه 60 تا 75 گرم آجیل مصرف کنند تا به بهبود قابل توجهی در کیفیت اسپرم دست یابند. این میزان به معنای فقط دو مشت آجیل در روز است.
محققان چهار مطالعه شامل 875 شرکتکننده (646 مرد، 229 زن) را در بررسی خود وارد کردند. دو مورد از مطالعات مشاهده ای بودند. دو آزمایش تصادفیسازی و کنترلشده (RCT) نیز در این تحقیق گنجانده شدند.
این دو آزمایش در مجموع شامل 223 مرد سالم که در محدوده سنی 18 تا 35 بودند که یک رژیم غذایی معمولی به سبک غربی داشتند. در یک آزمایش، شرکت کنندگان روزانه 75 گرم گردوی انگلیسی پوست کنده و کامل را به مدت 12 هفته مصرف کردند. در آزمایش دیگر شرکت کنندگان 60 گرم (دو مشت) مخلوطی از 30 گرم گردو، 15 گرم بادام و 15 گرم فندق را به مدت 14 هفته خوردند. در هر دو مطالعه، گروه تحت کنترل یک رژیم غذایی منظم بدون آجیل مصرف کردند. مطالعات نشان داد که مصرف روزانه حداقل دو مشت آجیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی غربی، نشانگرهای کیفیت اسپرم مانند سرزندگی، تحرک و مورفولوژی را بهبود می بخشد، اما غلظت اسپرم را بهبود نمی بخشد.
باربارا کاردوسو، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: تحلیل آماری در هر دو مطالعه برای عوامل دیگری مانند فعالیت بدنی تنظیم شد. یافتهها نشان میدهد که این استراتژی ساده بدون توجه به سایر عوامل دخیل در سبک زندگی، اثرات مثبتی دارد.
محققان می گویند که به جز افزودن آجیل، هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی شرکت کنندگان ایجاد نشد.
کاردوسو گفت: شرکت کنندگان در آزمایش از رژیم غذایی به سبک غربی استفاده کردند که لزوماً سالم نبود. این بدان معناست که افزودن آجیل به رژیم غذایی معمولی آنها بدون نیاز به تغییرات بیشتر در رژیم غذایی تأثیر مثبتی داشته است.
مطالعات غیرتصادفی شامل شرکتکنندگانی با وضعیت باروری متفاوت (به عنوان مثال، تعداد اسپرم کم و نرمال)، هیچ ارتباطی بین مصرف آجیل و کیفیت اسپرم گزارش نکردند.
محققان می گویند که غلظت بالای چربی های اشباع نشده امگا 3، فیبرهای غذایی، ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنول های موجود در آجیل می تواند سلامت باروری را در مردان بهبود بخشد. در حالی که در مطالعات بررسی شده توسط محققان از آجیل خاصی مصرف شد، آنها می گویند که سایر انواع آجیل نیز احتمالاً فوایدی را ارائه می دهند.
کلو میگوید: بسیاری از مردم فکر میکنند که آجیل چاقکننده است، اما تحقیقات نشان میدهد افرادی که روزانه 1 تا 2 مشت میخورند، در واقع لاغرتر از افرادی هستند که آجیل نمیخورند. همچنین، آجیل حاوی چربیهای تک غیراشباع، آنتیاکسیدانها و فیبر رژیمی است که اینها مواد مغذی ضروری هستند که برای سلامتی حیاتی هستند.
البته محققان هشدار می دهند که همه آجیل ها برابر نیستند.
کاردوسو گفت: ما در مورد آجیل خام یا بو داده صحبت می کنیم. من به شخصه از آجیل های نمکی یا شیرین پرهیز می کنم زیرا این نوع آجیل ها می توانند با مشکلات مختلف سلامتی مانند فشار خون بالا و مقاومت به انسولین مرتبط باشند.
محققان تنها دو مطالعه را پیدا کردند که تأثیر مصرف آجیل را بر باروری مردان بررسی می کرد و هیچ کدام مربوط به باروری زنان نبود.
کاردوسو گفت: پیامدهای این یافتهها برای افرادی که تلاش میکنند بچه دار شوند، ارزش زیادی دارد، اما ما باید تأثیرات آجیل را بر باروری زنان ارزیابی کنیم.
این مطالعه در مجله Advances in Nutrition منتشر شد.