یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله اروپایی نورولوژی نشان داده است که هم ابتلا به کووید-19 و هم واکسیناسیون آن کمترین تأثیر را بر شدت میگرن دارند.
به گزارش تکناک، این نتیجه گیری از مطالعه ای بر روی 550 بزرگسال که به دنبال درمان میگرن در یک کلینیک سردرد در اسپانیا بودند، به دست آمد. از این تعداد، 44.9٪ (247 نفر) گزارش دادند که حداقل یک بار به COVID-19 مبتلا شده اند و 83.3٪ (458 نفر) واکسیناسیون انجام داده اند.
در میان افرادی که COVID-19 داشتند، 24.7٪ (61 بیمار) تشدید میگرن را تجربه کردند، در حالی که در 11.4٪ (52 بیمار) شدت پس از واکسیناسیون افزایش یافت.
در شرکتکنندگانی که میگرنشان بدتر شده بود، احتمال نگرانی در مورد بدتر شدن میگرن در آنهایی که مبتلا شده بودند، 2.5 برابر بیشتر بود و بیمارانی که واکسینه شده بودند، 17.3 برابر بیشتر احتمال داشت نگرانی شدت گرفتن میگرن خود را داشته باشند.
باور در مقابل واقعیت
هنگامی که محققان اطلاعات دفترچه خاطرات الکترونیکی بیماران را مورد بررسی قرار دادند، هیچ تفاوت قابل توجهی در دفعات سردرد میگرن یک ماه قبل و بعد از ابتلا به ویروس کرونا یا واکسیناسیون مشاهده نکردند.
در COVID-19 در واقع سردرد یک علامت مکرر و ناتوان کننده این ویروس است. با این حال، ممکن است لزوماً با افزایش دفعات میگرن مرتبط نباشد.
نویسندگان این مطالعه می گویند: با توجه به نتایج ما، ما باور داریم که پزشکان باید پیامی قابل اطمینانتر را به بیماران منتقل کنند مبنی بر اینکه COVID-19 و واکسنهای COVID-19 ممکن است کمی بر روند میگرن تأثیر بگذارند و احتمالاً تأثیر ویروس و واکسنها کمتر از ریتم فردی حملات میگرنی است. این اطلاعات ممکن است به کاهش نگرانی آنها کمک کند.